TIG-hitsaus - alumiinin ja ruostumattoman teräksen hitsaus (työvoimakoulutus nro 690718)

Koulutus alkaa: 30.3.2020

Hakuaika päättyy: 15.3.2020

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa TIG-hitsaajia alumiinin ja ruostumattoman teräksen hitsaukseen, ajantasaistaa tai täydentää opiskelijan osaamista sekä parantaa työllistymismahdollisuuksia koulutuksen jälkeen. Opiskelija suorittaa koulutuksen aikana kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osan tai osia ja hitsaa tutkintoon kuuluvia pätevyyksiä.

Kohderyhmä

Työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt, jotka ovat motivoituneita ja soveltuvia koulutukseen ja ammatissa toimimiseen.

Koulutukseen valittavilta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää, normaalia liikkuvuutta työmaaolosuhteissa sekä riittävää suomen kielen taitotasoa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen kesto HOKSin mukaisesti aikaisemman osaamisen perusteella 6-10 kk.

Koulutukseen sisältyy ammatillisen koulutuksen lisäksi:

  • Työturvallisuuskortti
  • Tulityökortti
  • EA1-koulutus
  • Työnhakuvalmennus

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena: lähiopetus (alustukset, luennot, harjoitukset, oppimistehtävät), itseopiskelu, verkko-opiskeluna sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena.

Hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta. Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 690718) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Koulutukseen valinta tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti.

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Lisätietoja koulutuksesta ja sen toteutuksesta antaa Keudan opetus- ja koulutuspalvelut Pekka Soininen p. 040 174 4501, pekka.soininen@keuda.fi.
Lisätietoja koulutuksen aikaisista etuuksista saa TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksesta, Koulutusneuvonta, p. 0295 020 702 (ma-pe klo 9.00 - 17.00) tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi -osoitteesta.

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Pekka Soininen

040 174 4501

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi