Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

TIG-hitsaus - alumiinin ja ruostumattoman teräksen hitsaus (Työvoimakoulutus nro 692395)

Koulutus alkaa: 31.8.2020

Hakuaika päättyy: 16.8.2020

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa TIG-hitsaajia alumiinin ja ruostumattoman teräksen hitsaukseen, ajantasaistaa tai täydentää opiskelijan osaamista sekä parantaa työllistymismahdollisuuksia koulutuksen jälkeen. Opiskelija suorittaa koulutuksen aikana kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osan tai osia ja hitsaa tutkintoon kuuluvia pätevyyksiä.

Kohderyhmä

Työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt, jotka ovat motivoituneita ja soveltuvia koulutukseen ja ammatissa toimimiseen. Koulutukseen valittavilta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää, normaalia liikkuvuutta työmaaolosuhteissa sekä riittävää suomen kielen taitotasoa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen kesto on henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti aikaisemman osaamisen perusteella 6-10 kuukautta. Koulutukseen sisältyy ammatillisen koulutuksen lisäksi:

  • Työturvallisuuskortti
  • Tulityökortti
  • EA1-koulutus
  • Työnhakuvalmennus

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena: lähiopetus (alustukset, luennot, harjoitukset, oppimistehtävät), itseopiskelu, verkko-opiskeluna sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakemus TE-palveluiden sivuilla (linkki tämän koulutuksen hakusivulle löytyy tämän sivun yläosasta) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksen käsittelyä voit seurata TE-palveluiden Oma asioinnissa kohdassa koulutushakemus.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Koulutukseen valinta tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksesta ja sen toteutuksesta antaa Pekka Soininen Keudan opetus- ja koulutuspalveluista, p. 040 174 4501, pekka.soininen@keuda.fi.
Lisätietoja koulutuksen aikaisista etuuksista saa TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksesta, Koulutusneuvonta, p. 0295 020 702 (ma-pe klo 9.00 - 17.00) tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Pekka Soininen

040 174 4501

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi