Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Toimitilahuoltaja, puhtaus-ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (työvoimakoulutus nro 690892)

Koulutus alkaa: 1.4.2020

Hakuaika päättyy: 15.3.2020

Koulutus on suunniteltu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualasta kiinnostuneille tai alalla jo työskenteleville. Lähtötasovaatimuksena on soveltuvuus alalle sekä hyvä terveys. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa 1-2 pakollista tutkinnon osaa (perussiivouspalvelut ja /tai ylläpitosiivous), yhteiset tutkinnon osat ja yksi valinnainen tutkinnon osa valitun osaamisalan mukaan.

Tavoitteena on työllistyminen koulutuksen jälkeen puhdistuspalvelualan tehtäviin tai vaihtoehtoisesti saada valmiudet jatkaa tarvittaessa opinnot loppuun esim. oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena.
Hakijoilta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää ja fyysiseen työhön soveltuvuutta. Koulutus soveltuu hyvin myös maahanmuuttajille (kielitaidon riittävyys testataan).

Sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala tarjoaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Voit toimia esimerkiksi toimitilahuoltajana oppilaitoksissa, terveydenhuolto- tai teollisuuskohteissa. Lisäksi kotityöpalvelut ovat kasvava palveluala, jossa työllistyminen on myös mahdollista. Voit myös saada ammatillista perusosaamista alalle, jos aikomuksenasi on perustaa kiinteistö- tai kotityöpalvelualan yritys. Kiinteistö- ja kotityöpalvelualalla on hyvät mahdollisuudet edetä uralla kouluttautumisen avulla.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta kaksi tutkinnon osaa. Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu, -kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti alan erilaisissa tehtävissä.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen.

Maahanmuuttaja-asiakkaille suunnitelmaa tehdessä päätetään tarvitsevatko he oppimisvalmiuksia tukevia opintoja (OPVA):

  • Suomi toisena kielenä valmiuksien vahvistaminen
  • Matemaattisten valmiuksien vahvistaminen
  • Tieto- ja viestintäteknisten valmiuksien vahvistaminen
  • Työelämävalmiuksien ja urasuunnitelmavalmiuksien vahvistaminen

Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena.

Hakeutuminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta. Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 690892)) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Valinta koulutukseen tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Lisätietoja koulutuksesta ja sen toteutuksesta antaa Keudan opetus- ja koulutuspalvelut, Raili Nevala p. 050 562 4858, raili.nevala@keuda.fi.

Lisätietoja koulutuksen aikaisista etuuksista saa TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksesta, Koulutusneuvonta, puh 0295 020 702 (ma-pe klo 9.00 - 17.00) tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi -osoitteesta.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Raili Nevala

050 562 4858

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi