Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Turvallisuusjohtaminen ja hyvä turvallisuuskulttuuri

PDF

Livewebinaari: Turvallisuusjohtaminen ja hyvä turvallisuuskulttuuri

Opetustapahtumat

 • 7.10.2021, Turvallisuusjohtaminen ja hyvä turvallisuuskulttuuri, verkkokoulutus 480,00 € (sis. ALV 24 %) Hakuaika päättyy 30.09.2021
  Ilmoittaudu

Tietoa täydennyskoulutuksesta

Livewebinaari

Turvallisuusuhat muuttuvat koko ajan. Perinteisten uhkien rinnalle on tullut uusia uhkia, erityisesti tietoturvallisuusuhkia. Tärkeää on tunnistaa organisaatioon ja sen toimintaan kohdistuvat uhat ja kehittää turvallisuutta kokonaisvaltaisesti. Koulutuksen tarkoitus on opastaa, miten turvallisuutta johdetaan, riskejä arvioidaan sekä miten turvallisuuden tasoa arvioidaan ja turvallisuuskokonaisuutta kehitetään.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu organisaatioiden johtajille, kehittämispäälliköille, henkilöstöpäälliköille, turvallisuuspäälliköille, työsuojelupäälliköille ja muissa turvallisuustehtävissä toimiville henkilöille.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille hyvät perustiedot erilaisista organisaatioihin kohdistuvista uhista, uhkien kartoittamisesta ja analysoinnista sekä riskien hallintatoimenpiteistä. Koulutus perehdyttää hyvään turvallisuuskulttuuriin, turvallisuusjohtamiseen sekä organisaation turvallisuuden eri osa-alueisiin. Koulutuksessa käydään läpi organisaation toimintaan kohdistuvia vakavia uhka- ja kriisitilanteita ja sitä kuinka niihin voi varautua ja miten niiden aikana ja jälkeen tulee toimia. Koulutus antaa malleja työkaluja turvallisuuden johtamiseen ja kehittämiseen ja kannustaa osallistujia työpaikkojensa turvallisuuden kehittämiseen.

Sisältö

Koulutuksessa käsitellään muun muassa seuraavia asiakokonaisuuksia:

 • Hyvä turvallisuuskulttuuri
 • Turvallisuustoiminnan johtaminen
 • Turvallisuusjohtajan, -päällikön ja muiden vastuuhenkilöiden tehtävänkuvat
 • Kokonaisturvallisuuden sisältö (yrityksissä kokonaisvaltaisen yritysturvallisuuden sisältö)
 • Lakisääteiset ja muut turvallisuusvaatimukset
 • Turvallisuusriskit, niiden analysointi ja riskienhallintakeinot
 • Turvallisuusvastuut ja –tehtävät
 • Turvallisuussuunnitelmat
 • Vahinkojen ennalta ehkäiseminen
 • Ohjeet, perehdytys, koulutus ja harjoittelu
 • Rakenteellinen ja tekninen turvallisuus, kalusto ja välineet
 • Vakavat häiriötilanteet ja kriisitilanteet, niihin varautuminen sekä toiminta niiden aikana ja jälkeen
 • Tapaturmien ja vahinkojen selvittely ja tutkinta
 • Turvallisuushavainnot ja niiden käsittely
 • Tarkastukset ja valvonta
 • Turvallisuustason arviointi ja auditointi sekä turvallisuustason sertifiointi
 • Sidosryhmät ja sidosryhmäyhteistyö
 • Vakuutukset

Ohjelma

8.45 Osallistujien yhteyksien tarkistus
9.00 Koulutus alkaa
12:00 Lounastauko (noin 60 min)
16.00 Koulutus päättyy

Taukoja pidetään noin 45 minuutin välein.

Koulutus toteutetaan verkossa

Koulutuksessa yhdistyvät asiantuntijatieto ja käytännönläheisyys. Koulutus toteutetaan livewebinaarina Teamsilla. Osallistujille lähetetään sähköpostilla osallistumisohjeet ennen tilausuuden alkua. Tarvitset osallistumista varten tietokoneen, tabletin tai puhelimen nettiyhteydellä. Saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen lähempänä koulutusta osallistumislinkin.

Kouluttaja

Kouluttaja on turvallisuus-, riskienhallinta- ja laatuasiantuntija Kari Helislahti, joka on toiminut useissa eri organisaatioissa vastuullisissa turvallisuuden ja työturvallisuuden johtamis- ja kehittämistehtävissä, muun muassa Finnairin yritysturvallisuusjohtajana.

Koulutuksen toteuttaa Keuda Koulutuspalvelut Oy.

Hinta

480 €/hlö (387 €+alv 24%).
Samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 355 euroa/hlö (+alv 24%), kolme tai useampi osallistuja: 315 euroa/hlö (+alv 24 %).

Ilmoittautuminen

Koulutus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Mikäli haluat, että laskutamme koulutusmaksun, olethan yhteydessä hakeutumiskoordinaattori Elina Vesalaiseen p. 040 174 4463 / elina.vesalainen@keuda.fi. Laskulla maksettaessa veloitamme laskutuslisän 6,50 €. Laskutusmahdollisuus vain yrityksille. Mikäli samasta yrityksestä osallistuu useampia henkilöitä, ilmoittauduthan laskuasiakkaana, niin huomioimme alennuksen. Ilmoittautuminen on sitova (katso peruutusehdot). 

Saat ilmoittautumisajan päätyttyä viestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viesti sisältää koulutuksen osallistumislinkin. Tiedotamme sähköpostilla myös mahdollisista muutoksista tai peruutuksista.

Tutustu myös muihin riskienhallinnan ja turvallisuuden koulutuksiin

Päivän kestävät täydennyskoulutukset pureutuvat kukin eri aihealueeseen. Teemat liittyvät turvallisuuslainsäädäntöön, turvallisuusuhkien tunnistamiseen ja niiden hallintaan sekä turvallisuuden kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Kaikki koulutukset toteutetaan livewebinaareina kokonaan verkossa. Koulutukset on suunnattu johto-, päällikkö- ja esihenkilötehtävissä toimiville sekä erilasille kehittämisen, turvallisuuden ja riskienhallinnan asiantuntijoille. Tutustu tarkemmin täällä.

Yhteyshenkilöt

Hakeutumiskoordinaattori

Täydennyskoulutus

Elina Vesalainen

040 174 4463

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi