Tyylineuvoja (tutkinnon osa, EAT)

Tekniikan alat

Koulutus toteutetaan mikäli hakijoita on vähintään 8. Lisätietoja tulossa...

Tunne pukeutumisen monet mahdollisuudet!

Tyylineuvojana opastat asiakasta pukeutumiseen liittyvissä asioissa. Määrittelet asiakkaan vartalotyypin ja hänelle parhaiten soveltuvan värimaailman sekä huomioit asuvalinnoissa asiakkaan oman mieltymyksen pukeutumiseen. Tunnet tekstiilimateriaalit ja osaat opastaa asiakasta materiaalivalinnoissa sekä asujen ja asusteiden huoltamisessa.

Koulutus sopii eri tyyleistä ja pukeutumisesta kiinnostuneille sekä tekstiili- ja muotialalla jo toimineille. Keudassa sinulla on mahdollisuus päästä mielenkiintoisille vierailuille muotialan yrityksiin ja tavata alan asiantuntijoita. Vierailemme mm. yrityksessä, jossa pääset tutustumaan eri aikakausien pukeutumiseen. Voit halutessasi täydentää osaamistasi maksullisilla ehostuskoulutus- ja kampauskoulutuspäivillä. Mahdollisuuksien mukaan voimme myös vierailla muotinäytöksissä ja alan messuilla. Perehdymme myös historialliseen pukeutumiseen, etikettipukeutumiseen sekä pukeutumiseen erilaisissa kulttuureissa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaidot
 • Ihmisläheisyys ja hienotunteisuus
 • Kiinnostus pukeutumiseen ja käsitys asiakkaan tyylistä

Työllistyminen

Voit työskennellä vaatekaupoissa ja isoissa tavarataloissa, pukuvuokraamoissa, vaatelainaamoissa sekä toimia yrittäjänä tekstiili- ja muotialalla.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

 • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
 • Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.
 • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion! 

Tutkinnon osan suorittaminen

Koulutuksessa suoritetaan Pukeutumisneuvojana toimimisen tutkinnon osa Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinnosta.

Tutkinnon osa suoritetaan päivä-monimuotokoulutuksena koulutus- tai oppisopimuksella.

16.1.2020 (klo 9-16) alkavan koulutuksen lähipäivät:

 • 16.1. Tyylineuvojan aloituspäivä - pukeutumisen tyylit
 • 30.1. Vartalotyyppien ja värien vaikutus pukeutumisessa
 • 13.2. Oman tyylin löytäminen
 • 16.4. Etikettipukeutuminen
 • 11.6. Oma vaatekaappi toimivaksi

Koulutus sisältää lähiopetuspäivien lisäksi verkko-opintoja, ennakko- ja etätehtäviä sekä työapikalla järjestettävää koulutusta. Koska suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla, on työpaikan valinnalla suuri merkitys opintojen monipuolisuudelle.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinnon osa voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla. Lähtökohtaisesti hakija hankkii työpaikan itse, mutta mahdollisuuksien mukaan opettaja voi avustaa työpaikan löytymisessä.

Kustannukset

Tyylineuvojan koulutuksen opiskelumaksu on 300 euroa. Tämän lisäksi voit halutessasi osallistua myös ehostuskoulutuspäivään (100 €) ja kampauskoulutuspäivään (100 €).

Lisäksi opintoihin saattaa sisältyä yritysvierailuja, joista voi tulla kustannuksia.

Oma tietokone helpottaa opiskelua.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Pirkko Vänttilä

040 174 4577

Opettaja

Päivi Korhonen

050 434 4104

Asiakkuuspäällikkö

Terveys- ja hyvinvointialat, kasvatus- ja liikunta-ala, hius- ja kauneusala

Sirpa Tuomisto

040 174 4455

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi