Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Tyylineuvoja (tutkinnon osa, EAT)

Tekniikan alat

Koulutus alkaa seuraavan kerran tammikuussa 2021.

Tunne pukeutumisen monet mahdollisuudet!

Tyylineuvojana opastat asiakasta pukeutumiseen liittyvissä asioissa. Määrittelet vartalotyypin ja asiakkaalle parhaiten soveltuvan värimaailman sekä huomioit asuvalinnoissa asiakkaan oman mieltymyksen pukeutumiseen. Tunnet tekstiilimateriaalit ja osaat opastaa asiakasta materiaalivalinnoissa sekä asujen ja asusteiden huoltamisessa.

Koulutus sopii eri pukeutumistyyleistä kiinnostuneille sekä tekstiili- ja muotialalla jo toimiville. Keudassa sinulla on mahdollisuus päästä mielenkiintoisille vierailuille muotialan yrityksiin ja tavata alan asiantuntijoita. Vierailemme mm. yrityksessä, jossa pääset tutustumaan eri aikakausien pukeutumiseen. Voit halutessasi täydentää osaamistasi maksullisilla ehostuskoulutus- ja kampauskoulutuspäivillä. Mahdollisuuksien mukaan voimme myös vierailla muotinäytöksissä ja alan messuilla. Perehdymme myös historialliseen pukeutumiseen, etikettipukeutumiseen sekä pukeutumiseen erilaisissa kulttuureissa.

Opintojen aikana käymme vierailemassa erilaisissa vaatetusliikkeissä sekä tutustumassa eri aikakausien pukeutumiseen pukuvuokraamoissa tai museoissa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaidot
 • Ihmisläheisyys ja hienotunteisuus
 • Kiinnostus pukeutumiseen ja väreihin

Työllistyminen

Voit työskennellä vaatekaupoissa ja isoissa tavarataloissa, pukuvuokraamoissa, vaatelainaamoissa sekä toimia yrittäjänä tekstiili- ja muotialalla.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

 • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
 • Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja kutsumme haastatteluun.
 • Koulutus toteutetaan, mikäli koulutuksen aloittavia on vähintään kahdeksan.
 • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion! 

Tutkinnon osan suorittaminen

Toteutusvaihtoehdot

Päivä-monimuotokoulutus | Järvenpää Sibeliuksenväylä
Koulutus sisältää lähiopetuspäivien lisäksi verkko-opintoja, ennakko- ja etätehtäviä sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Koska suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla, on työpaikan valinnalla suuri merkitys opintojen monipuolisuudelle.

Koulutuksen lähiopetuspäivien aiheet (klo 9-16):

 • Tyylineuvojan aloituspäivä - pukeutumisen tyylit ja vartalotyypit
 • Värien ja materiaalien vaikutus pukeutumiseen
 • Tilannepukeutuminen
 • Etikettipukeutuminen miehet ja naiset
 • Oma tyyli ja vaatekaappi toimivaksi

Tyylineuvojan koulutuksessa suoritetaan yksi tutkinnon osa tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinnosta: pukeutumisneuvojana toimiminen (45 osp).

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Suoritat tutkinnon tai tutkinnon osat näytöillä ja osaamista voit hankkia esimerkiksi oppisopimuksella, koulutussopimuksella tai oman työn ohessa.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, joka on yksi oppimisympäristöistäsi. Lähtökohtaisesti hakija hankkii työpaikan itse, mutta mahdollisuuksien mukaan opettaja voi avustaa työpaikan löytymisessä. Voit kuitenkin lähettää hakemuksen, vaikkei sinulla vielä olisi alan työpaikkaa.

Kustannukset

Tyylineuvojan koulutuksen opiskelumaksu on 150 euroa (oppisopimuksella maksuton). Tämän lisäksi voit halutessasi osallistua myös ehostuskoulutuspäivään (100 euroa) ja kampauskoulutuspäivään (100 euroa).

Lisäksi opintoihin saattaa sisältyä yritysvierailuja, joista voi tulla kustannuksia.

Oma kannettava tietokone helpottaa opiskelua.

Toimipiste
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Marja Friberg

050 563 8851

Asiakkuuspäällikkö

Ravitsemis,- ja catering-ala, elintarvikeala, tekstiili- ja muotiala, puhtaus- ja kiinteistöpalveluala

Irja Ylönen

050 415 1463

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi