Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Valmiuksia hoitoalalla toimimiseen (tutkinnon osia, PT)

Terveys- ja hyvinvointialat

Opiskele tutkinnon osa kätevästi verkossa ja työpaikalla!

Haluatko tehdä työtä ihmisten hyväksi? Kiinnostaako sinua kotona asumisen ja elämänhallinnan tukeminen, mielenterveys- ja päihdetyö eri asiakasryhmien parissa tai lasten ja nuorten mielenterveystaitojen edistäminen?

Voit aloittaa sosiaali- ja terveysalan opinnot suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia, joiden myötä saat osaamista työn suunnitteluun ja asiakkaiden ohjaamiseen arjessa ja palveluissa. Tutkinnon osan voi opiskella joko erillisenä tai sen voi sisällyttää sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (lähihoitaja). Järjestämme kolme eri tutkinnon osaa, jotka kaikki voi aloittaa joustavasti oman aikataulun mukaan.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

  • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
  • Kutsumme sinut ohjauspäivään sähköpostitse.
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon osan suorittaminen

Päivä-monimuotokoulutus | Tuusula Kirkkotie
Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta ja verkko-opintoja. Teet asiakastyötä joko projektina tai työpaikalla oppien. Opinnot alkavat verkossa Moodle-alustalla, joten voit rytmittää opiskelusi arkeesi sopivalla tavalla. Koulutus kestää arviolta kolme kuukautta.

Voit suorittaa yhden tai useamman seuraavista tutkinnon osista:

  • Kotona asumisen ja elämänhallinnan tukeminen (15 osp)
  • Mielenterveys- ja päihdetyö eri asiakasryhmille (15 osp)
  • Lapsen ja nuoren mielenterveystaitojen edistäminen (15 osp)

Suoritettavat tutkinnon osat ovat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ammatillisia valinnaisia tutkinnon osia. Halutessasi voit myös jatkaa koko tutkinnon suorittamista.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

  • sellainen psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten psykoottistasoinen oireilu tai vakavasti toimintakykyä laskeva masennus
  • vakava sosiaalisten tilanteiden pelkotila tai viittomisen estävä sairaus tai vamma
  • muu sairaus tai vamma, joka vaarantaa opiskelijan oman tai muiden käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistuvien tai niissä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Rikosrekisteriote tulee esittää ennen työpaikalla tapahtuvan oppimisen alkua.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Toimipiste
Kirkkotie 31, Tuusula

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Anu-Riikka Lehtola

050 441 9911

Opettaja

Marika Styf

050 441 9917

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi