Vammaistyön osaamisalaopinnot, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (tutkinnon osa), oppisopimus

Terveys- ja hyvinvointialat
Tutkinnon nimi
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake PDF

Sinustako ammattilainen?

Vammaistyöhön oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.

Koulutus on tarkoitettu lähihoitajaopiskelijoille tai jo valmiille lähihoitajille, jotka tarvitsevat työssään vammaistyön osaamista ja alan ajankohtaista tietoa. Koulutuksessa on 11 lähiopetuspäivää sekä lisäksi verkko-opintoja. Koulutus järjestetään yhteistyössä Kehitysvammaisten palvelusäätiön kanssa. Monimuotototeutus mahdollistaa opiskelun mistä päin Suomea tahansa.

Koulutuksen kesto 22.10.2018- kesäkuu 2019, 75 osp.

Koulutuksessa suoritetaan Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osa Vammaistyö.

Hakeutuminen

Hakeminen 2.5.2018-14.9.2018 Keudan jatkuvan haun kautta, eli tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella. Koulutukseen voit hakea, jos sinulla on suoritettuna lähihoitajatutkinto.

Koulutus on tarkoitettu valmiille lähihoitajille, jotka työssään tarvitsevat vammaistyön osaamista ja alan ajankohtaista tietoa.

Koulutus järjestetään oppisopimuskoulutuksena.

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän – uuden tai jo töissä olevan. Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Oppisopimuksella suoritettu tutkinto antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin ammattikoulu tai lukio sekä saman pätevyyden kuin ammattikoulu. Kun valitset oppisopimuksen tavaksesi opiskella, kouluttaudut työtä tehden, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta.

Oppisopimus sopii myös lisäkoulutuksen hankkimiseen, sillä voit suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia. Jokainen 15-vuotias ja sitä vanhempi voi opiskella oppisopimuksella. Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta.

Täytä hakulomake. Otamme sinuun yhteyttä ja kutsumme sinut haastatteluun.

Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Kielitaitovaatimukset

Kielitaitovaatimus koulutukseen on vähintään B1.1.

Koulutuspaikka

Järvenpää Sibeliuksenväylä, hoitotyön opetus järjestetään Järvenpään Wärtsilänkadun toimipisteessä.

Pääsy-/soveltuvuuskokeet

Koulutukseen hakeville järjestetään haastattelu, jossa tarkistetaan edellytykset osaamisalaopintojen suorittamiseen sekä selvitetään hakijan opiskelumahdollisuudet.

Kustannukset

Opetus on perustutkintoa suorittavalle ilmaista. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin.

Hakulomakkeessa kysytään koulutuksen maksajaa, voit klikata tähän "HAKIJA" ja pääset eteenpäin. Maksajaa kysytään hakulomakkeessa, koska ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa on opiskelumaksu ja niissä käytetään samaa hakulomaketta kuin maksuttomissa perustutkinnoissa.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutuksessa suoritetaan yksi tutkinnon osa sosiaali-ja terveysalan perustutkinnosta

Monimuotokoulutus (Oppisopimustyöpaikka tulee olla valmiina)

Vammaistyö, Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

  • vammaisuuden syyt ja muodot sekä asiakkaan hoitaminen
  • seksuaalisuus 
  • haastavat tilanteet asiakastyössä
  • itsemääräämisoikeudet ja
  • osallisuuden tukeminen

Edellytykset opiskelulle

Terveydentilavaatimukset ja rikostaustaote

Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijoilta pyydetään rikostaustaote opintojen alkaessa.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus sellaiset fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus. Koulutuksen järjestäjä voi pyytää opiskelijaksi hakijalta hänen terveydentilansa koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia varten. Tietoja voi pyytää milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana riippumatta hakijan omasta ilmoituksesta. (Opetushallituksen määräys 27/011/2015).

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun jälkeen opiskelijavalinta vahvistetaan ja hakijoille lähetetään tieto valinnasta tai valitsematta jättämisestä.

Lisätietoja

Oppisopimusasiat Sirpa Tuomisto sirpa.tuomisto@keuda.fi puh. 040 174 4455

Kouluttaja Jaana Rintala jaana.rintala@keuda.fi puh. 040 174 4413

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää
Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Yhteyshenkilöt

Asiakkuuspäällikkö

Terveys- ja hyvinvointialat, kasvatus- ja liikunta-ala, hius- ja kauneusala

Sirpa Tuomisto

040 174 4455

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi