Vanhustyön erikoisammattitutkinto (EAT)

Terveys- ja hyvinvointialat

Vanhustyö on kehittyvä ja kasvava hoitoala!

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena kehität vanhustyötä moniammatillisessa ympäristössä vastuuhenkilön roolissa. Osaat kehittää vanhustyötä laadukkaasti, tavoitteellisesti, taloudellisesti ja kestävän kehityksen sekä eettisten periaatteiden mukaisesti. Toimit tiimin ja ryhmän johdossa koordinoiden, ohjaten ja tehden monialaista yhteistyötä.

 Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Asiakaslähtöisyys
 • Vastuullisuus
 • Asiantuntijuus

Työllistyminen

Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä sosiaali- ja terveysalan vanhustyössä julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin toimintaympäristöissä avo- ja laitoshoidossa tai asumisyksiköissä. Työpaikkasi voi olla myös sairaalassa, pitkäaikaisen hoidon yksikössä sekä palveluasumisen tai kotihoidon parissa.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

 • Seuraava koulutus alkaa Järvenpäässä 29.10.2019 ja Nurmijärvellä 27.2.2020.
 • Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella.
 • Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.
 • Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun osaamiskartoitukseen.

Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein. Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Koulutuksesta on tällä hetkellä suoritettavissa valinnainen tutkinnon osa Kuolevan ihmisen hoitaminen (40 osp), joka toteutetaan kahdella eri paikkakunnalla:

 • Järvenpään Wärtsilänkadulla 29.10.2019 – 12.3.2020
 • Nurmijärven Lopentiellä 27.2.2020 - 27.5.2020 (torstaisin 27.2., 26.3., 23.4., 27.5.2020)

Tutkinnon osa suoritetaan päivä-monimuotokoulutuksena. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Lähiopetusta on yhtenä päivänä kuukaudessa. Monimuotokoulutus sisältää lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. 

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo alalle soveltuva koulutus, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

 • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
 • sellaiset fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssä oppimisessa toimimisen
 • veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen sijoittumista
 • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Kustannukset

Tutkinnon osan suorittaminen on maksutonta.

Toimipiste
Wärtsilänkatu 7, Järvenpää
Keskikatu 3 , Kerava
Lukkarinpolku 2, Mäntsälä
Lopentie 20, Nurmijärvi

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Anne Knuuti

040 174 4462

Asiakkuuspäällikkö

Terveys- ja hyvinvointialat, kasvatus- ja liikunta-ala, hius- ja kauneusala

Sirpa Tuomisto

040 174 4455

Hakupalvelut

09 2738 3700
hakupalvelut@keuda.fi