Vanhustyön erikoisammattitutkinto (EAT)

Terveys- ja hyvinvointialat
marketing-image

Koulutus alkaa 5.9.2019 valinnaisella tutkinnon osalla "Kuolevan ihmisen hoitaminen", 40 osp  (Paikka: Keuda Tuusula Kirkkotien toimipiste, Kirkkotie 31, Tuusula)

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo alalle soveltuva koulutus, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot. Lisäksi hakijalla tulee olla alan työpaikka.

Koulutuksen tavoitteena on syventää vanhustyön osaamista ja antaa valmiuksia toimia vanhustyön asiantuntijatehtävissä. Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia vanhustyötä ohjaavien säädösten ja ohjeiden mukaan, osaa toimia vastuuhenkilönä ja osaa koordinoida ja ohjata sekä tehdä moniammatillista yhteistyötä. Hän tietää, kuinka vanhustyötä kehitetään laadukkaasti, tavoitteellisesti, taloudellisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Hän osaa toimia asiakaspalvelun eettisten periaatteiden mukaisesti ja kehittää sekä parantaa sitä sekä osaa toimia ammatillisissa verkostoissa sekä monikulttuurisessa työ- ja toimintaympäristössä.
 
Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä sosiaali- ja terveysalan vanhustyössä julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin toimintaympäristöissä avo- tai laitoshoidossa tai asumisyksiköissä.

Tutkinnon muodostuminen

Vanhustyön erikoisammattitutkinto (180 osp) muodostuu pakollisista tutkinnon osista (140 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (40 osp)

Pakolliset tutkinnon osat

 • Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen (50 osp)
 • Asiakaspalveluverkostossa toimiminen (50 osp)
 • Ikääntyneen ihmisen terveyden ja toimintakyvyn tukeminen (40 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat

 • Sairaan ikääntyneen ihmisen hoitaminen (40 osp)
 • Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen (40 osp)
 • Yrittäjänä toimiminen vanhustyössä (40 osp)
 • Kuolevan ihmisen hoitaminen (40 osp)

Tutkinnon suorittajan ammattitaito osoitetaan ja arvioidaan tutkintotilaisuuksissa.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Koulutus alkaa 5.9.2019 valinnaisella tutkinnon osalla "Kuolevan ihmisen hoitaminen", 40 osp  (Paikka: Keuda Tuusula Kirkkotien toimipiste, Kirkkotie 31, Tuusula)

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

päivä-monimuoto

 • Tutkintoon valmistava koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. 
 • Lähiopetusta on n. yksi lähiopetuspäivä kuukaudessa (7,5h)
 • Koulutuksen laajuus on 180 osp ja kesto n. 1,5 vuotta. Opiskelun kesto kuitenkin määritellään kullekin opiskelijalle yksilöllisesti.
 • Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta. 
 • Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostiisi kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.2).

Edellytykset opiskelulle

Tutkinnon suorittajalta edellytetään soveltuvaa aikaisempaa koulutusta (esim. lähihoitaja) sekä alalle soveltuvaa työpaikkaa.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

 • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
 • sellaiset fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssä oppimisessa toimimisen
 • veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssä oppimiseen sijoittumista
 • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 450 euroa.

Toimipiste
Keskikatu 3 , Kerava

Yhteyshenkilöt

Opettaja

Sanna Rosqvist

040 174 4464

Asiakkuuspäällikkö

sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
humanistinen ja kasvatusala
hius- ja kauneusala
oppisopimus

Sirpa Tuomisto

040 174 4455

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi