< Takaisin tutkintohakuun

Viheralan ammattitutkinto, Puistopuutarhuri/Viheraluerakentaja

Maa- ja metsätalousalat
Tutkinnon nimi Viheralan ammattitutkinto
Toimipiste Saaren kartano, Mäntsälä

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Tutkinnon perusteet

Sinustako ammattilainen?

Puistopuutarhurin ja viheraluerakentajan työ

Viheralan ammattitutkinnon suorittanut puistopuutarhuri tai viheraluerakentaja voi toimia viheralan tiiminvetäjänä viherrakentamisen tai viheralueiden ylläpidon tehtävissä. Hän voi toimia kuntien, seurakuntien, yritysten, kiinteistöhuoltoyhtiöiden tai muiden vihertöitä tekevien yhteisöjen palveluksessa tai toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Puistopuutarhurilla/viheraluerakentajalla on syvällinen osaaminen viheralueiden rakentamis- tai ylläpitotehtävissä. Viheraluerakentaja hallitsee viheralueiden eri rakenteiden (puu-, kivi-, vesi- ja maanalaiset rakenteet) ja ulkovarustealueiden, viherkattojen ja pihakansien rakentamisen. Puistopuutarhuri taas vastaavasti hallitsee edellä mainittujen rakenteiden ja alueiden ylläpidon ja tarkastukset.

Hakeutuminen

Jatkuva haku. Voit hakea koulutukseen täyttämällä hakulomakkeen tällä sivulla

Pääsyvaatimuksena Viheralan ammattitutkintoon on puutarhatalouden perustutkinto viheralan osaamisalalta tai vastaavat taidot (esim. useamman vuoden työkokemus viheralalta). Täytä hakulomake ja katsomme yhdessä kanssasi, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle. Voit täyttää hakemuksen milloin vain ja otamme sinuun yhteyttä. 

Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuotokoulutus

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1). 

Edellytykset opiskelulle

Pääsyvaatimuksena viheralan ammattitutkintoon on saman alan perustutkinto (puutarhatalouden perustutkinto, viheralan osaamisala) tai vastaavat taidot. Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 400 €. Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Opiskelijoilla on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun opiskelijaravintolassa. Opistossa on asuntola. Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joille opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi. Opinnot on mahdollista suorittaa myös työnohessa.

Hakemuslomakkeen viimeisellä sivulla kysytään maksajatietoja - valitse tähän "Hakija" jos maksat opiskelumaksun itse. Muita kenttiä ei tällöin tarvitse täyttää.

Koulutuspaikkakunta

Mäntsälä, Saaren kartano (Sijainti Mäntsälän keskustasta noin 13 km pohjoiseen.)

Lisätietoja 

Terveydentilavaatimukset

Puutarha-alan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saatavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Jukka Maja

050 414 5678

Kouluttaja

Aki Lehtinen

040 174 5368