Viheralan ammattitutkinto - puistopuutarhuri, viheraluerakentaja (Puutarha-alan ammattitutkinto 1.1.2019 alkaen)

Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)
marketing-image
Tutkinnon nimi
Viheralan ammattitutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Tutkinnon perusteet PDF

Sinustako ammattilainen?

Puistopuutarhurin ja viheraluerakentajan työ

Viheralan ammattitutkinnon suorittanut puistopuutarhuri tai viheraluerakentaja voi toimia viheralan tiiminvetäjänä viherrakentamisen tai viheralueiden ylläpidon tehtävissä. Hän voi toimia kuntien, seurakuntien, yritysten, kiinteistöhuoltoyhtiöiden tai muiden vihertöitä tekevien yhteisöjen palveluksessa tai toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Puistopuutarhurilla/viheraluerakentajalla on syvällinen osaaminen viheralueiden rakentamis- tai ylläpitotehtävissä. Viheraluerakentaja hallitsee viheralueiden eri rakenteiden (puu-, kivi-, vesi- ja maanalaiset rakenteet) ja ulkovarustealueiden, viherkattojen ja pihakansien rakentamisen. Puistopuutarhuri taas vastaavasti hallitsee edellä mainittujen rakenteiden ja alueiden ylläpidon ja tarkastukset.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Hae koulutukseen tämän sivun yläosasta löytyvällä hakulomakkeella. Meiltä ollaan yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä. Tarkistathan että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat hakemuksessasi oikein.

Saat myös automaattisen vahvistusviestin hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Huomioithan, että järjestelmässämme on käyttökatkos n. klo 22.20-23.40 välisenä aikana päivityksen takia. Tänä aikana hakulomakkeen täyttäminen ei onnistu. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä. 

Pääsyvaatimuksena Viheralan ammattitutkintoon on puutarhatalouden perustutkinto viheralan osaamisalalta tai vastaavat taidot (esim. useamman vuoden työkokemus viheralalta). Täytä hakulomake ja katsomme yhdessä kanssasi, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuotokoulutus

Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat sähköpostitse kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1). 

Edellytykset opiskelulle

Pääsyvaatimuksena viheralan ammattitutkintoon on saman alan perustutkinto (puutarhatalouden perustutkinto, viheralan osaamisala) tai vastaavat taidot. Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 400 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Opiskelijoilla on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun opiskelijaravintolassa. Opistossa on asuntola. Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joille opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi. Opinnot on mahdollista suorittaa myös työnohessa.

Hakemuslomakkeen viimeisellä sivulla kysytään maksajatietoja - valitse tähän "Hakija" jos maksat opiskelumaksun itse. Muita kenttiä ei tällöin tarvitse täyttää.

Lisätietoja 

Terveydentilavaatimukset

Puutarha-alan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saatavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Toimipiste
Saaren kartano, Mäntsälä

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja

Jukka Maja

050 414 5678

Kouluttaja

Viherala

Jyrki Autio

040 174 5397

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi