Viheralan erikoisammattitutkinto - viheraluemestari (Puutarha-alan erikoisammattitutkinto 1.1.2019 alkaen)

Maa- ja metsätalousalat (sisältää Puutarha-alan)
marketing-image
Tutkinnon nimi
Viheralan erikoisammattitutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake Tutkinnon perusteet PDF

Sinustako ammattilainen?

Viheraluemestarin työ

Viheralan erikoisammattitutkinnon suorittaneella viheraluemestarilla on ammattitaito tehdä viheralan organisaation viestintää sekä johtaa viheralan työmaata tai organisaatiota sekä hoitaa organisaation hankinta- tai tarjoustoimintaa. Viheraluemestari voi toimia viheralan työnjohdossa esimiehenä viherrakentamisen, viheralueiden ylläpidon tai puunhoidon tehtävissä.

Viheralan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia kuntien, seurakuntien, yritysten, kiinteistöhuoltoyhtiöiden tai muiden vihertöitä tekevien yhteisöjen palveluksessa tai hän voi toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Voit hakea koulutukseen täyttämällä hakulomakkeen tällä sivulla.

Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Huomioithan, että järjestelmässämme on käyttökatkos n. klo: 22.20-23.40 välisenä aikana päivityksen takia. Tänä aikana hakulomakkeen täyttäminen ei onnistu. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä. 

Pohjakoulutussuosituksena on viheralan tai arboristin ammattitutkinto tai työkokemusta viheralan työtehtävissä 3-5 vuotta. Täytä hakulomake ja katsomme yhdessä kanssasi, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle. Voit täyttää hakemuksen milloin vain ja otamme sinuun yhteyttä. 

Tutkinnon suorittaminen

Päivä-monimuotokoulutus

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1). 

Edellytykset opiskelulle

Pääsyvaatimuksena viheralan erikoisammattitutkintoon on saman alan ammattitutkinto, arboristin ammattitutkinto tai vastaavat taidot (esim. useamman vuoden työkokemus alalta).

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Pääsy-/soveltuvuuskokeet

Haastattelu

Kustannukset

Opiskelumaksu on 600 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Opiskelijoilla on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun opiskelijaravintolassa. Oppilaitoksessa on asuntola.

Yksittäisen tutkinnon osan suorittaminen maksaa 200 €/tutkinnon osa.

Hakemuslomakkeen viimeisellä sivulla kysytään maksajatietoja - valitse tähän "Hakija" jos maksat opiskelumaksun itse. Muita kenttiä ei tällöin tarvitse täyttää.

Lisätietoja 

Uusi Puutarha-alan erikoisammattitutkinto astuu voimaan 1.1.2019. Viheraluemestarikoulutus käynnistetään uuden tutkinnon puitteissa alkuvuodesta 2019. Viheralan erikoisammattitutkinto nykyisillä tutkinnon perusteilla lakkaa 31.12.2018. Aloitetun tutkinnon voi suorittaa loppuun 3 vuoden siirtymäajalla.

Terveydentilavaatimukset

Puutarha-alan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saatavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Toimipiste
Saaren kartano, Mäntsälä

Yhteyshenkilöt

Toimialapäällikkö

Outi Tuomivaara

040 174 5575

Opinto-ohjaaja

Jukka Maja

050 414 5678

Hakupalvelut

040 174 5579
hakupalvelut@keuda.fi