Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Oppisopimus

Oppisopimuksessa hankit ja vahvistat osaamistasi työsuhteessa. Se sopii niin uutta ammattia opiskelevalle, alan vaihtajalle kuin osaamistaan täydentävälle. Oppisopimus voidaan solmia jo olemassa olevan työnantajan kanssa, tai voit aloittaa oppisopimuksen täysin uuden työnantajan palveluksessa. Myös yrittäjä voi opiskella omassa yrityksessään yrittäjän oppisopimuksella.

Oppisopimus on yksi tapa hankkia osaamista. Voit opiskella oppisopimuksella joko koko tutkinnon tai vaikkapa vain yhden tutkinnon osan. Voit myös yhdistellä oppisopimusta, koulutussopimusta (entinen työssäoppiminen) ja päiväkoulutusta oppilaitoksessa tarpeittesi ja elämäntilanteesi mukaan. Opiskelu on joustavaa ja yksilöllistä.

Oppisopimuskoulutuksesta suuri osa tapahtuu työpaikalla töitä tehden ja tarvittavin osin osaamista täydennetään esim. oppilaitoksessa tai verkossa. 

Oppisopimus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen sekä edellyttää koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä. Työtä täytyy olla vähintään 25 viikkotuntia. Työnantaja maksaa työsuhteessa olevalle opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työnantajan tehtävänä on huolehtia opiskelijan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta järjestämällä hänelle monipuolisia työtehtäviä, työpaikkaohjausta, palautetta ja arviointia.

Oppisopimusta suunniteltaessa varmistamme, että työpaikalta löytyvät opiskelua vastaavat työtehtävät, riittävästi toimintaa, tarpeelliset tuotantovälineet sekä osaavaa henkilöstöä oppimisen ohjaukseen.

> Oppisopimus.fi-sivustolta löydät kaiken tarvittavan tiedon kouluttautumisesta oppisopimuksella.

Näin haet oppisopimukseen

Tutustu Keudan laajaan koulutustarjontaan ja täytä hakulomake tutkinnon sivulla. Merkitse hakemukseen kiinnostuksesi oppisopimukseen ja täytä tarkasti työnantajaa koskevat tiedot. Huomaathan, että sinulla tulee olla oppisopimustyöpaikka valmiina, jos haluat aloittaa opinnot suoraan oppisopimuksella. Mikäli toimit yrittäjänä, voit haketutua opiskelamaan yrittäjän oppisopimuksella. Tällöin täytät hakemukseen yrityksesi ja mentorisi tiedot.

> Keudan koulutustarjonta

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tutkintoa?

Keudalla on laajennetun oppisopimuksen järjestämislupa, mikä mahdollistaa oppisopimuksen solmimisen yhteistyössä kumppanioppilaitostemme kanssa myös sellaisiin tutkintoihin, joita omasta tarjonnastamme ei löydy. Laajennetun oppisopimuksen myötä tarjonta laajenee kaikkiin valtakunnallisesti tarjolla oleviin tutkintoihin.

> Tutustu laajennettuun oppisopimukseen.

Hakuneuvonta

Kaikissa hakeutumiseen liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä Keudan Hakeutumispalveluiden puoleen. Voit myös tulla Keudan koulutusinfoon kuulemaan ja kysymään lisää!

hakeutumispalvelut(a)keuda.fi | oppisopimusneuvonta 09 2738 3770

> Keudan koulutusinfot

Kysy lisää oppisopimuksesta!

Hakeutumiskoordinaattori
Hakeutumispalvelut

Oppisopimus

Jukka Salmi

040 174 4524

Hakeutumiskoordinaattori
Hakeutumispalvelut

Oppisopimus

Marika Uotila

050 343 8618

Hakeutumispalvelut

09 2738 3700
hakeutumispalvelut@keuda.fi