Kansainvälisyys osana opintoja

Kansainvälisyys – työelämän valttikortti

 

Työnantajat arvostavat uusissa työntekijöissään ominaisuuksia, jotka kehittyvät erityisesti kansainvälistymisen kautta – uteliaisuutta, joustavuutta, ongelmanratkaisutaitoja, aloitteellisuutta ja sitkeyttä. Lisäksi työelämässä tarvitaan ja arvostetaan kielitaitoa sekä kulttuurien tuntemusta, jotka molemmat kehittyvät toimiessa kansainvälisessä ympäristössä.

Tulevaisuuden työssäsi kohtaat kansainvälisyyttä kaikkialla – vaikka työpaikkasi ei tekisikään suoraan vaikkapa kansainvälistä kauppaa. Työkaverisi ja asiakkaasi voivat olla ulkomaalaisia, käyttämäsi koneet ja laitteet saattavat vaatia vieraskielisten manuaalien lukemista tai lähdet ehkä asennuskeikalle ulkomaille. Eri nettisivujen, uutisten ja somen kautta kuulet alasi uusista tutkimuksista ja trendeistä. Ulkomailta saa usein vinkkejä omalle alalle, itsevarmuutta, rohkeutta ja uusia näkökulmia elämään, näkemystä boxin ulkopuolelta!

Lue kansainvälisellä jaksolla olleiden opiskelijoiden kokemuksia ja kohdevaihtoehdot kumppanikohteisiimme Keudanmatkassa -nettisivuilta! Sivuilta löydöt myös haun vaiheet ja hyvä vinkkejä matkaan!

Keudassa kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kansainväliseen toimintaan ja kerryttää kansainvälisen osaajan taitoja. Alla löydät siihen muutamia tapoja.

 

Kansainväliset jaksot osana opintoja. Millaisia jaksot ovat?

 

Kansainvälinen jakso Keudassa

Opintojesi aikana sinulla on mahdollista lähteä kansainväliselle jaksolle ulkomaille.

Suurin osa jaksoista on työpaikalla järjestettävän koulutuksen jaksoja, eli oman alan työpaikalla työskentelyä kansainvälisessä yrityksessä. Jaksoihin voi kuulua kumppanikohteissamme myös tutustumista paikalliseen kouluun, opetukseen ja opiskelijoihin. Jonkin verran järjestämme täysin kumppanikoulussa tapahtuvia jaksoja.

Kansainvälinen jakso rahoitetaan apurahalla. Keudalla on käytössään EU:n Erasmus+ apurahoja, sekä  joillain aloilla Opetushallituksen myöntämiä apurahoja EU:n ulkopuolisiin kohteisiin Etelä-Koreassa (FinKoEdu), Venäjällä  (Akkuna-Venäjä-verkosto) ja Kiinassa (FinnVET in China).

 

Millaisia jaksot ovat?

Työpaikan voi harjoitteluun etsiä itse, tai se voi löytyä kumppanikohteistamme. Järjestämme jaksoja tapauskohtaisesti, koronan salliessa. Seuraamme ja noudatamme viranomaisohjeita. Tietoa kumppanikohteistamme aloittain ja kokemuksia ulkomailla aiemmin olleilta Keudalaisilta löydät näiltä sivuiltawww.keudanmatkassa.com

Kansainväliselle jaksolle haetaan hakemuksella. Siihen vaaditaan vastuuopettajan puolto. Vaatimuksena on myös täysi-ikäisyys ja se että opinnot ovat edenneet odotetusti. Alla olisi hyvä olla kokemusta jo alalta, esimerkiksi ensimmäinen työssäoppimisjakso kotimaassa suoritettuna. Lähtökohta on, että alkeita ei lähdetä opettelemaan ulkomaiselle työpaikalle, vaan opiskelijalla on hyvä olla lähtiessään perustietämys alasta. 

Kv-jakso voi kestää 2vko-3kk ja sijaita jossain päin Eurooppaa. Keudalla on vuonna 2022 eteenpäin myös rajallinen määrä apurahoja Euroopan ulkopuolisiin vaihtoihin, jotka myönnetään ja järjestetään tapauskohtaisesti. Voit olla yhteydessä kv-toimistoon, jos sinulla on tiedossa Euroopan ulkopuolinen työharjoittelupaikka. Keudassa kansainväliselle jaksolle haetaan 4-6kk ennen toivottua jakson ajankohtaa hakemuksella. Kansainvälisiä jaksoja toteutetaan sekä yksin että ryhmissä. Jaksojen pituus mitoitetaan opiskelijan valmiuksien ja vastaanottavan tahon mahdollisuuksien mukaan. Vuonna 2018 Keudasta lähti 138 opiskelijaa ulkomaan jaksoille. Jaksojen kestot ovat olleet keskimäärin 5-6 viikkoa. 

 

Tuettu jakso

Kv-toimisto auttaa järjestämään kv-jaksoja kumppanikohteissamme, jotka päivittyvät jatkuvasti. Tällöin kohteessa on vastassa Keudan kumppanikoulun tai organisaation yhteyshenkilö, joka auttaa järjestelyissä (mm. työpaikan ja majoituksen etsintä). Keudan kansainvälisten asioiden suunnittelija Suvi Kylmälä, kansainvälisen asioiden assistentti Iina Siren sekä toimipisteen kv-yhteyshenkilö auttavat opiskelijaa jakson järjestelyissä ja tarvittaessa matkajärjestelyissä. Tällöin opiskelijan tekemä CV ja motivaatiokirje lähetetään ulkomaille kumppanikohteeseemme, jossa paikallinen yhteyshenkilö etsii opiskelijalle sopivaa työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkaa. Kansainvälinen jakso varmistuu vasta, kun sopiva työssäoppimispaikka ja asunto on löytynyt kohteessa. 

Opiskelijan kanssa sovitaan hakuprosessin edetessä lentojen hankinnasta, lentokenttäkuljetuksista ja asumisesta kohteessa. Majoitus hankitaan lähtökohtaisesti Keudan toimesta yhteistyössä ulkomaisen kumppanin kanssa, tai opiskelija voi myös hankkia majoituksen itse.   

Mikäli Keuda maksaa opiskelijan lentoja, majoitusta tai muita kuluja, ne vähennetään opiskelijan tilille saamasta apurahan kokonaissummasta. 

 

Itsenäinen jakso

Kannustamme opiskelijoitamme olemaan aktiivisia ja edistämään työelämä- ja työhakutaitoja ottamalla itse yhteyttä kansainvälisiin yrityksiin (engl. Cv:n ja motivaatiokirjeen teko on osa kv-jakson prosessia) ja hankkimalla työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikan itsenäisesti. Itsenäiselle jaksolle haetaan samoin ohjein ja vaihein kuin tuetulle jaksolle. Kun kv-toimisto ja opettajasi ovat hyväksyneet työpaikan (olleet heihin yhteydessä ja varmistaneet sen sopivuuden), voidaan jaksollesi tehdä englanninkielinen koulutussopimus ja myöntää Erasmus+ apuraha. Itsenäisen jakson matkajärjestelyt opiskelija hoitaa itse ja saa sitä varten Erasmus+ apurahan tililleen kokonaisuudessaan. Opiskelija ottaa vastuun majoituksen ja lentojen etsinnästä ja varauksesta itsenäisesti, jolloin hän pääsee vaikuttamaan niihin joustavasti. 

Sekä itsenäisen, että tuetun kv-jakson suorittava opiskelija hakee jaksolle samalla tavalla. Katso hakuohjeet seuraavasta kappaleesta.

Huom. Koronapandemia vaikuttaa jaksojen järjestymiseen, ja järjestelyjä tehdään aina tapaus- ja kohdekohtaisesti, vallitsevan maailmantilanteen sekä maakohtaisten koronarajoitusten mukaisesti. Useat kumppanikohteemme (vastaanottavat organisaatiot, koulut ja työpaikat) velvoittavat vastaanottamiltaan vaihto-opiskelijoilta kahden tai kolmen korona-rokoteannoksen ottamista.

 

Kansainvälinen jakso osana opintoja

Jo kansainväliselle jaksolle hakiessasi sinulle kertyy monenlaista osaamista, joka voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaksi opintojasi! Kansainvälisellä jaksolla voi hankkia osaamista ammatillisten tutkinnonosien, yhteisten tutkinnonosien, sekä kaikille yhteisen ammatillisen valinnaisen, paikallisesti tarjottavan tutkinnon osan suorittamiseen: Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen, 15 osp. 

Jakson opinnot suunnitellaan hoks-keskustelussa yhdessä vastuuopettajan kanssa hakuvaiheen alussa. Joka Keudan toimipisteestä löytyy kv-yhteyshenkilö, joka voi auttaa haun vaiheissa ja jakson opintojen suorittamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Alla listatut Kv-jakson hakuvaiheet ovat osa Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen -tutkinnon osaa (15osp) ja ne ovat vaatimuksena myös Erasmus+ -apurahan saamiselle. Kun vaaditut tehtävät on tehty valmiiksi, saamme ulkomaanjakson toteutumaan mahdollisesti nopeallakin aikataululla.

Kansainvälisen jakson hakuohjeet ja vaiheet

Kansainväliselle jaksolle voi päästä seuraamalla alla olevan listan vaihteita.


Lataa check up list 

Voit ladata tästä kansainvälisen vaihdon check up listan ja edetä kansainvälisen jakson järjestelyissä merkiten itsellesi asioita tehdyksi. Listasta löydät myös vinkkejä kv-jaksolle valmistautumiseen ja ulkomaille sopeutumiseen.

Tarkemmat tiedot jakson vaiheille ja tarvittavat dokumenttipohjat löydät alta:


1. Tee hakemus kansainväliselle jaksolle

Keskustele vastuuopettajasi kanssa toiveestasi päästä kansainväliselle jaksolle hyvissä ajoin HOKS-keskustelussa.

Hae jaksolle tällä sähköisellä hakemuksella.

Sähköinen hakemus saapuu Keudan kv-toimistoon, jonka jälkeen opiskelijan vastuuopettajaan otetaan yhteyttä ja kysytään puoltoa jaksolle.

 • Kansainväliselle jaksolle päästäkseen opiskelijan tulee saada vastuuopettajan puolto.
 • Puollon saaneen opiskelijan on varattava aika ja käytävä toimipisteen terveydenhoitajan vastaanotolla.
 • HUOM! Kv-jaksot ovat mahdollisia toistaiseksi vain täysi-ikäisille. Sinun on oltava 18-vuotta täyttänyt lähtiessäsi Keudan kansainvälisellä jaksolle.

Apua hakuun saat toimipisteesi kv-yhteyshenkilöltä: Tässä lista kansainvälisten asioiden yhteyshenkilöistä toimipisteittäin

 


2. Tee englanninkielinen ansioluettelo (CV) ja motivaatiokirje

Lähetä ne sähköpostin liitteenä kv-toimistoon: suvi.kylmala@keuda.fi

Ansioluettelon tekoon löytyy hyviä pohjia netistä googlettamalla.

Voit käyttää esimerkiksi Europass online ansioluettelopohjaa tai Canva -ohjelmaa.

Vinkkejä ansioluettelon tekoon:

 • muista laittaa koko nimesi ja syntymäaikasi
 • laita itsestäsi tunnistettava kuva
 • laita koulutus ja työkokemus uusimmasta vanhimpaan
 • huomioi, että sinulla on työkokemusta myös opintojen aikaisesta työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta! Tämänkin voit kuvailla ansioluettelossasi
 • Keudan englanninkielinen nimi on Keuda Group Vocational Education and Training
 • Oman tutkintosi englanninkielinen nimi löytyy täältä: Qualifications | Keuda.f
 • Katso tästä video-ohjeet Europass cv:n tekemiseen
 • Media-alan opiskelijoilta työnantaja kysyy yleensä myös portfolion linkkiä.
 • Muista tallentaa tiedostot omalla nimelläsi, esim. etunimi.sukunimi_CV

Motivaatiokirjeessä kerro hieman itsestäsi ja syistä miksi haluat lähteä kv-jaksolle. Lataa mallipohja tästä.

 • Kerro milloin ja miten pitkäksi aikaa haluaisit lähteä, ja erityisesti millaisista työpaikoista ja -tehtävistä olisit kiinnostunut, sekä millaista osaamista sinulla jo on omalta alaltasi. Tämä auttaa juuri sinulle sopivan, kiinnostavan paikan löytymisessä!
 • Muistathan: kielen, maan ja kansallisuuden nimet isoilla kirjaimella, esim. Finland, Finnish citizen, I speak Finnish and English.

3. Käy valmennuksessa

Keuda järjestää kansainvälisen jakson valmennuksia etänä, Teamsin kautta. Jokaisen ulkomaanjaksolle lähtevän opiskelijan on osallistuttava yhteen valmennukseen. Toimipisteen kv-yhteyshenkilö ilmoittaa opiskelijan valmennukseen. Ilmoita osallistumisesta siis hänelle.

Valmennuspäivät keväällä 2022: 

 • ti 18.1 klo: 12-16:00
 • ti 15.2 klo: 12-16:00
 • ti 8.3 klo: 12-16:00
 • ti 12.4 klo: 12-16:00
 • ti 10.5. klo: 12-16:00

Osallistu valmennukseen tästä linkistä: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Ohje: Näin liityn Teams-kokoukseen puhelimella

-Ohje: Näin liityn Teams-kokoukseen tietokoneella


4. Tehdään sitoumus ja apurahasopimus

Opiskelija saa kansainvälistä jaksoaan varten Erasmus+ -ohjelman apurahan. Apurahasopimus-sitoumuksen laatii Keudan kansainvälisten asioiden assistentti Iina Siren yhdessä opiskelijan kanssa. Saat kyseisen dokumentin allekirjoitettavaksi sähköpostilla kun jaksosi on varmistunut ja vaaditut dokumentit ja tiedot on välitetty kv-toimistoon. Samalla sitoudut lähtemään jaksolle. Sitoumus tehdään myös väärinkäytösten varalle. Opiskelija sitoutuu noudattamaan Keudan järjestyssääntöjä ja valmennuksessa infottuja asioita, ja opiskelija vakuuttaa, että on lukenut liitteen vakuutusinfon, koronaan liittyvät ohjeistuksen ja tietää omat velvollisuutensa jaksolla.

Apuraha maksetaan opiskelijan Studentassa ilmoittamalle tilille osittain ennen matkaa. Tarkistathan ja lisääthän oikean tilinumeron Studentaan henkilötietoihisi, sekä yhteystiedot kohtaan ICE-henkilön nimi ja puhelinnumero (äiti/isä/muu läheinen) Osa apurahasta maksetaan matkan jälkeen, kun kaikki vaihtojaksoon kuuluvat dokumentit on tehty ja opiskelija on:

 • vastannut kielitestiin ennen jaksoa (linkki tulee sinulle sähköpostiinlähettäjältä noreply@erasmusplusols.eu)
 • vastannut palautekyselyyn matkan jälkeen (linkki tulee sinulle sähköpostiin lähettäjältä: replies-will-be-discarded@ec.europa.eu)
 • palauttanut kaikkien osapuolten allekirjoituksen ja arvioinnin sisältämän englanninkielisen koulutussopimuksen (Training / Learning agreement) ja itsearviointi-arviointisivut: vastuuopettajallesi, kv-yhteyshenkilöllesi ja kv-toimistoon international@keuda.fi
 • palauttanut matkaraportin vastuuopettajalle, kv-yhteyshenkilöllesi ja kv-toimistoon international@keuda.fi

5. Tehdään Training Agreement eli koulutussopimus

Kun työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikka on varmistunut, opintojesi vastuuopettaja yhteistyöllä kv-yhteyshenkilön kanssa tekee kanssasi koulutussopimuksen eli Training Agreementin.

Englanninkielisessä Training Agreementissa kuvataan mm. jakson ajankohta ja kesto, kohdemaa, työpaikka, jakson tavoitteet, tutkinnon osa johon kansainvälinen jakso kuuluu, ja turvallisuusasioita.

Jokainen kansainväliselle jaksolle lähtevä opiskelija voi suorittaa jaksollaan sovittaessa yhteisiä tutkinnon osia, ammatillisia tutkinnon osia tai niiden osa-alueita, Pinjasta löytyviä verkkokursseja sekä paikallisesti tarjottavan ammatillisen valinnaisen tutkinnonosan ”Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen”, 15 osp.

  • Itsenäiselle jaksolle lähtevien on toimitettava kv-toimistoon scannattu, vastaanottavan yrityksen allekirjoituksella varustettu Training Agreement, josta löytyy yrityksen tarkat tiedot, jakson tarkat päivämäärät ja työajat. Tämä on edellytys apurahan saamiseksi. Kun sopimus on paperilla, voit myös itse matkustaa kohteeseen luottavaisin mielin.
  • Tuetun jakson kohdalla, Keudan kumppanikohteissa, toimitaan tapauskohtaisesti.

Tuntuuko hankalalta? Saat lisätietoja ja apua kv-toimistosta tai toimipisteen kv-yhteyshenkilöltä kun asia on sinulle ajankohtainen, ja tietenkin aina pyydettäessä!


6. Matkajärjestelyt

Keudalla on yli 34 kumppaniorganisaatioita, 15. eri kohdemaassa ympäri Eurooppaa. Järjestämme Keudan kv-toimiston kautta ulkomaan jaksoja vain kumppaniorganisaatioiden yhteystyöllä kaupungeissa, joissa kumppaniorganisaatiomme sijaitsevat.

Koronan varotoimiin liittyen

Maailman ja kohdemaan koronatilanne ja rajoitukset vaikuttavat jakson toteutumiseen. Huomaa, että odottamattomat tapahtumat, kuten sovitun työpaikan sulkeminen karanteenin vuoksi tai valtion määräyksin voi johtaa jakson muutoksiin, peruuntumiseen tai ennenaikaiseen keskeytymiseen. Tällaisia tilanteiden varalle on hyvä pohtia varasuunnitelmaa. Tutustu kohdemaan koronarajoituksiin ja koronaan liittyviin käytäntöihin hyvin ennalta. Huomaa, että usea kohdemaa, työpaikka ja/ tai vastaanottava organisaatio voi vaatia / suosia harjoittelijavalinnoissaan opiskelijaa, joilla on näyttää todistus kahdesta rokoteannoksesta.

 • Jaksot suunnitellaan aina tapauskohtaisesti
 • Tarkista yhdessä kv-toimiston kanssa matkavakuutukseen ja jaksolla oloon liittyvät vastuut ja muut huomiot (viimeistään valmennuksessa)
 • On hyvä ostaa lentoliput ja majoitus, jotka ovat siirrettävissä ja peruutettavissa.
 • Mieti, varaatko majoituksen hieman pidemmäksi ajaksi kuin ensisijainen paluulentopäivä, mahdollisten lentojen peruuntumisten tai muiden odottamattomien muutosten varalta. Muista käytännön vinkeistä kuulet mm. valmennuksessa lisää.

Tarkista Suomen ja kohdemaan maakohtaiset ja lentoyhtiökohtaiset maahanpääsyvaatimukset. Opiskelijalla on aina vastuu selvittää itse ajankohtaiset maahanpääsyvaatimukset ja hankittava ja pidettävä  mukanaan tarvittavat dokumentit.

Tässä vinkkejä tietojen selvittämiseen:

 • Tarkista asioimiesi lentokenttien ja lentoyhtiöiden sivut.
 • Selvitä kohdemaasi viranomaisten asettamat vaatimukset maahan pääsyyn ja rajanylitykseen.
 • Re-open EU (europa.eu) sivulta löydät maakohtaisesti tietoa siitä mitä mitä ottaa huomioon maahan saapuessa.
 • Tarkista Suomen valtioneuvoston sivuilta ohjeistus matkustamiseen liittyen: Matkustaminen Suomeen ja Suomesta (valtioneuvosto.fi)
 • Lue kohdemaasi maakohtainen tiedote Suomen ulkoministeriön sivuilta: Matkustustiedotteet A-Ö – Ulkoministeriö (um.fi)
 • Lisätietoa rajoituksista voi etsiä myös mm. kohdemaan Suomen edustustosta.
 • Ajankohtaista koronaviruksesta THL:n sivuilta: Infektiotaudit ja rokotukset – THL
 • Ohjeet Suomen rajanylitykseen koronapandemian aikana –Rajavartiolaitos
 • Perehdy / etsi tietoa kohdemaan koronaan liittyvistä rajoituksista ja vaikutuksista päivittäiseen elämään
 • Tee matkustusilmoitus. Näin ulkoministeriö tietää missä suomalaiset ihmiset matkustavat ja asuvat, ja he voivat infota ja ottaa yhteyttä maassa tapahtuviin  kriisitilanteihin liittyen.
 • Lataa Omakannasta koronapassi
  • Omakannasta voit ladata EU:n koronatodistuksen. Todistus on kolmiosainen, ja siihen kuuluvat todistus koronarokotuksesta, todistus rokotetestauksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista.
  • Mene Omakanta -sivuille: Omakanta – Kanta.fi.
  • Kirjaudu sisään omilla verkkopankkitunnuksillasi
  • Tulosta todistus Omakannasta ja ota se mukaan matkalle ja/tai tallenna todistus kännykkääsi muistiin.

7. Kv-jakso

Lue lisää kv-jaksoista kohdasta ”Kansainväliset jaksot osana opintoja. Millaisia jaksot ovat?”

Tärkeää (lue tarkasti juuri ennen matkaa ja matkalla):

 • Ota itsearviointi-arviointisivut mukaan jaksolle paperisena (tai tulosta se kohteessa, mikäli olet varma, että ulkomaiselta työpaikaltasi löytyy tulostin).
 • Viimeisellä vaihtojakson viikolla, täytä itsearviointi ja pyydä työpaikan edustajaa arvioimaan kirjallisesti jaksosi. Pyydä dokumenttiin myös työpaikan mentorin allekirjoitus. Jaksolta palatessasi arviointisivujen jokainen kohta tulee olla huolella täytetty, jotta voit saada apurahan pantin, eli loput apurahastasi tilillesi.
 • Palauta arviointisivut scannattuna vastuuopettajallesi, toimipisteesi kv-yhteyshenkilölle ja kv-toimistoon. Tätä varten Appstoresta ja Play-kaupasta voit ladata puhelimeesi ilmaisen sovelluksen hakusanalla ”scanner app”, joka muuttaa kuvat pdf-tiedostoiksi.
 • Kuinka teen itsearvioinnin ja pyydän arvioinnin työpaikalta?


8. Matkaraportti

Kv-jaksosi jälkeen haluamme Keudassa tietää, miten kaikki sujui. Tee sitä varten vapaamuotoinen matkaraportti. Sisältöön saat vinkkiä tästä pohjasta, mutta raportin toteutustapa on vapaa – se voi olla vaikkapa video tai blogi, tai sitten perinteisempi kirjallinen raportti kuvin. Muista hyödyntää runsaasti ottamiasi kuvia!

Pohdi matkaraportintekotapaa jo ennen matkaa. Suosittelemme jakson dokumentoimista jo jakson aikana.

Voit tutustua vaihdoissa olleiden Keudan opiskelijoiden kokemuksiin ja kohdevaihtoehtoihin Keudanmatkassa.com -sivuilta. Meistä olisi hienoa saada myös sinun matkaraporttisi Keudanmatkassa -sivuille, teethän raportin siis tämä mielessä pitäen!

Lopuksi: kv-jaksosi varmistuu vasta, kun vastaanottava taho vahvistaa ottavansa sinut vastaan ja mikäli Koronatilanne antaa matkalle myöten. Pidetään peukkuja, onnea matkaan!

Joskus käy niin että paikkaa ei löydy. Syitä voivat olla esim. että valmisteluaikaa ei ole jätetty riittävästi, kumppanimaan yritykset eivät halua vastaanottaa ulkomaisia opiskelijoita alalta, jolla maan lainsäädäntö asettaa rajoituksia tai koronarajoitukset estävät vastaanottavien yritysten toiminnan.

Kotikansainvälisyys

 

Keudalähetit -kansainvälistä tutorointia! 

Aina kun vastaanotamme Keudassa kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita, kohtaavat he myös Keudan opiskelijoita joko koulussa tai koulun ulkopuolella.

Haluatko toimia kv-tutorina ja näyttää kansainvälisille opiskelijavieraille paikkoja kotipaikkakunnallasi, perehdyttää julkisen liikenteen käyttöön tai muutoin auttaa heitä sopeutumaan Suomeen ensimmäisten päivien aikana? Tai voisitko esitellä ja kierrättää pientä opiskelija- tai henkilökuntaryhmää koulullasi? Keudan opiskelijat voivat viedä vaihtareita keilaamaan, katsomaan nähtävyyksiä tai kahville maistelemaan korvapuusteja. Keuda maksaa osallistujille ohjelmasta koituvia kuluja. Samalla voit edistää esimerkiksi vieraskielisen viestinnän opintoja!

Kiinnostuitko? Laita viestiä kv-toimistoon: suvi.kylmala@keuda.fi

Perehdytämme uusia kv-tutoreita säännöllisesti muutaman kerran vuodessa!

Kieli- ja kulttuuriopintoja
Viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen opintoina kaikille opiskelijoille kuuluvat englanti ja ruotsi.
Valinnaisina etäopintoina on tarjolla paikkaan sitomattomana myös keväästä 2021 alkaen espanjan ja saksan alkeet!
Tarjoamme myös vaihtuvia kieli- ja kulttuuriopintoja ja kursseja, kuten keväällä 2021 kpop-kurssin ja Kiinan kulttuurin kurssin.

 

Virtuaaliset projektit osana opintoja

2021 Keudassa panostamme virtuaalikansainvälistymiseen kotisuomesta käsin. Suunnittelemme ja toteutamme Keudan opiskelijoille ja ulkomaankumppanikoulun opiskelijoille yhteisiä virtuaalitunteja ja projekteja. Jo lähes 400 Keudan opiskelijaa on osallistunut kansainväliseen virtuaaliprojektiin osana opintojaan.

Lue lisää Keudan toteuttamista virtuaalisista projekteista vuonna 2020 ja keväällä 2021!

Lue erilaisista virtuaaliprojekti-ideoista ja vinkkaa omista ideoistasi täältä! 

Mikäli haluaisit osallistua virtuaaliprojekteihin tai kuulla lisää, ota yhteyttä kv-toimistoon: suvi.kylmala@keuda.fi

 

Keuda on kansainvälinen!

Keudassa opiskelee opiskelijoita yli 70:stä eri kulttuuritaustasta! Kansainvälisyys on siis osa jokapäiväistä elämäämme Keudassa. Luokkakavereiden kanssa sekä työssäoppimassa pääset työskentelemään ja tutustumaan opiskelu- ja työkavereihin eri kulttuuritaustoista. 

Ajankohtaiset uutiset Keudan kv-toimintaan liittyen

Yrityksille

Yritykset voivat tarjota Suomeen tuleville kansainvälisille Erasmus + harjoittelijoille työssäoppimispaikan.

Voisiko oma harjoittelupaikkasi, oppisopimuspaikkasi tai vaikka vanhempiesi yritys tai työpaikka olla kiinnostunut asiasta?

Lisätietoa löydät täältä!  

Kysy lisää oman toimipisteesi kv-yhteyshenkilöltä tai Keudan Kv-toimistosta

Toimipisteiden kv-yhteyshenkilöt

Kv-toimiston yhteyshenkilöt

Suvi Kylmälä

Kv-Suunnittelija

+358 401 745 534

suvi.kylmala@keuda.fi

Iina Siren

Kv-Assistentti

+358 504 073 644

iina.siren@keuda.fi

 

Keudan pienkonekorjausalan ja rakennusalan opiskelijat 4 viikon kansainvälisellä jaksolla Slovenian Ptuij:ssa keväällä 2019. Opiskelijat työskentelivät jaksonsa aikana paikallisella autokorjaamolla ja rakennusfirmassa.