Kilpailutoiminta osana opintoja

SAKUstars

SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikanpäällä tehtäville suorituksille. SakuStarseissa kilpailtavista lajeista saat lisätietoja www.sakustars.fi

Sonja, Jesse ja Zelm esiintymässä SakuStars-kisoissa, joihin erilaisten musiikki- ja lauluesitysten lisäksi kuuluu tanssia, räppiä, digikuvataidetta, shakkia, näytelmiä, lausuntaa… (Kuva Maarit Tiala)

Keväällä 2019 SakuStars-kilpailut järjestettiin Sastamalassa. Keudasta osallistujia oli noin 70.

Seuraavat SakuStars -kilpailut järjestetään Helsingissä 21.–23.4.2020. Helsingin mainosvideo Got A Dream?

Keudan SAKUstars vastaavana toimii Janne Jousiaho janne.jousiaho@keuda.fi 0500 887 377.

SakuSport

Saku ry (Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto) järjestää vuosittain urheilu-/liikuntakilpailuja useassa eri lajissa. Tarkemmat tiedot lajeista löydät Sakun sivuilta www.sakury.net/opiskelijaliikunta/kisatapahtumat

Lukuvuonna 2018-2019 keudalaisia osallistui Sakun urheilukilpaluihin lähes 300 opiskelijaa.

Lajeina oli mm. maastojuoksua, jalka- ja kaukalopalloa, beachvolleyta, frisbeegolfa ja salibandya. Ja uutena liikuntatapahtumana oli SakuGames. Kuva SakuStars/SakuGames Flickr.com

SakuSport vastaavana toimii  liikunnanopettaja Tommi Nylund tommi.nylund@keuda.fi 050 415 0698, Petra Kangas petra.kangas@keuda.fi 040 174 5531 ja Samuli Koivukangas samuli.koivukangas@keuda.fi 40 174 4545.

Kysy rohkeasti omalta liikunnanopettajaltasi.

Taitaja-kilpailut

Taitaja-kilpailut on ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailut, jossa kilpaillaan oikeissa työelämän työtehtävissä. Taitaja-kilpailuihin voivat osallistua opiskelijat, jotka täyttävät kilpailuvuonna 20 vuotta tai ovat tätä nuorempia.

Keväällä 2019 Taitaja-kilpailut järjestettiin Joensuussa. Keudasta oli mukana 13 opiskelijaa, jotka saavuttivat kilpailuissa 3 kultaa, 2 hopeaa ja 1 pronssin. Kilpailujen tuloksia voi käydä katsomassa www.taitaja2019.fi

Pyry Savinen osallistui Joensuun Taitaja2019-kilpailuihin ja valmistui Keudasta sähköasentajaksi. (Kuva Maarit Tiala)

Seuraavat Taitaja-kilpailut järjestetään Jyväskylässä 12.–14.5.2020.

Kansainvälinen kilpailutoiminta

Kansainvälistä kilpailutoimintaa koordinoi Suomessa Skills Finland, http://skillsfinland.fi/. Kansanvälisissä kilpailuissa järjestetään Euroopan mestaruuskilpailuja EuroSkills ja Maailman mestaruuskilpailuja WordSkills.

Vuonna 2019 WordSkills -kilpailut järjestetään Venäjän Kazanissa 18.8.–23.8. 2019.
Lisää tietoja kansainvälisistä kilpailuista löytyy www.skillsfinland.fi/kansainvaliset-kilpailut

Maria Yrjölä opiskelee Keudassa floristin ammattitutkintoa ja kilpaileen WordSkills -kilpailuissa Kazanissa edustaen Suomea. (Kuva SkillsFinland)

WorldSkillsien ikäraja on 22 vuotta ja EuroSkillsien 18–25 vuotta.

Kansainvälisen kilpailutoiminnan piiriin pääsee kansallisten karsintojen kautta. Suomessa karsintoja järjestetään lajeittaan noin 1,5 vuotta ennen varsinaisia kilpailuja. Kansainvälisiin kilpailuihin tähtäävän on oltava oppilaitoksessa opiskelijana.

Linkkejä kansainvälisistä kilpailuista:

www.youtube.com/watch?v=pKunvp-clr8

www.youtube.com/watch?v=pRZ8VcO5WN0

Lisätietoja kilpailutoiminnasta saat vastuuohjaajaltasi.
Taitajatoiminnan vastaavana ja joukkueenjohtajana toimii Janne Jousiaho janne.jousiaho@keuda.fi 0500 887 377.