IT-ohjeet

Yleiset IT-ohjeet

Laitteet ja tietojärjestelmät on hankittu opiskelun tueksi. Huolehdi niiden asiallisesta käytöstä.
Pidä laitteet kunnossa ja siistinä. Vastaat aina käyttämästäsi tietokoneesta.
Kirjaudu aina ulos koneelta käytön jälkeen.
Päivän päätteeksi koneen voi käynnistää uudelleen, niin että kirjautumisikkuna tulee näkyviin.
Vältä turhaa sähkönkulutusta.

Ohjelmien asentaminen Keudan työasemiin on kielletty. (HUOM. Teknisiä koulutusopintoja varten opiskelijoilla on käytössä erilliset laboratoriotilat, joissa asennus- ja ylläpitotehtäviä voi turvallisesti opiskella ja harjoitella.) Käytä tietojärjestelmiä vastuuntuntoisesti ja hyviä tapoja noudattaen. Älä aiheuta tarpeetonta haittaa järjestelmän muulle käytölle tai käyttäjille. Kunnioita yksityisyyden suojaa. Ilmoita väärinkäytöksistä ja – epäilyistä opettajalle. Kaupallinen toiminta sekä laittoman tai hyvän tavan vastaisen materiaalin julkaiseminen, välittäminen tai jakelu on ehdottomasti kielletty.

Omien laitteiden ja ohjelmistojen käyttö on sallittua.
Tallenna opiskeluun liittyvät tiedostot Keudan tarjoamaan Office365-palveluun tai opettajan ohjeen mukaan. Tietokoneelle, muihin palveluihin kuin Office365 tai ulkoisille tallennuslaitteille tallennettujen tiedostojen suojauksesta ja varmuuskopioinnista vastaa viime kädessä käyttäjä AINA itse.

HUOM. ATK-luokkien ja muiden opiskelijoiden käytössä olevien tietokoneiden kovalevyt tyhjennetään säännöllisesti. Koneet uudelleen asennetaan kesäisin ja osa joululomien aikana. Tarkoituksena on pitää tietokoneet hyvässä kunnossa ja toimivina. HUOLEHDI SIIS, ETTÄ TALLENNAT TIEDOSTOSI Office365-palveluun tai muuhun haluamaasi tallennustilaan.

Langaton verkko

Opiskelijoilla on käytössä langaton vierasverkko.

Verkon nimi: Keuda Visitor
Suoja-avain: edukeuda2015

Tulostaminen ja kopiointi

Keuda tarjoaa opiskelijoille 10 eurolla maksutonta tulostamista ja kopioimista. Voit seurata Keudan tietokoneesta, kuinka paljon saldoa on jäljellä. Tulostustöitäsi ja -saldoasi voit seurata tästä. Linkki toimii Keudan verkossa.
Lisää tulostus- ja/tai kopiointioikeutta voi tilata Keudan verkkokaupasta, http://verkkokauppa.keuda.fi

Pari asiaa

Muista tekijänoikeudet myös tulosteissa ja kopioissa.
Vältä turhaa tulostamista ja kopiointia. Mieti, milloin oikeasti tarvitset tulosteen.
Joissain Keudan toimipisteissä opiskelijat voivat hyödyntää turvatulostusta tai –kopiointia. Kysy lisää ryhmänohjaajaltasi.