Opiskelija kannettavat

Tietokoneet

Syksyllä 2021 aloittavat pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat opiskelijat saavat käyttöönsä Keudan omistaman tietokoneen opiskelun ajaksi. Kun opiskelu päättyy valmistumiseen opiskelija voi koneen itselleen lunastaa.

Mikäli opinnot keskeytyvät tulee kone palauttaa välittömästi  toimistoon tai aulapalveluun!

Opiskelijatietokoneet jaetaan ryhmäohjauksessa. Opiskelija allekirjoittaa luovutustodistuksen ja kirjaa luovutustodistukseen ymmärtävänsä koneen käyttösopimuksen sekä vastuunsa koneen käytöstä. Lomake palautetaan luovutuksen yhteydessä.

Koneelle asennettavista ohjelmista opiskelija vastaa itse, koneelle on esiasennettu Windows, muut opetuskäytössä tarvittavat ohjelmat on ladattava erikseen .Käyttöoikeussopimuksen mukana on tullut ohjeet koneen käyttöönottoon.

Tietokoneeseen aiheutuneista vahingoista on opiskelija korvausvelvollinen. Takuu ei korjaa nesteen – ruuan tai kolhun aiheuttamia vaurioita. Mikäli koneessa ilmenee valmistusvika tulee opiskelijan olla yhteydessä takuuhuoltoon.

Kannettavien tietokoneiden huolto

Kaikissa Keudan tietokoneissa on valmistajan tarjoama kolmen vuoden OnSite takuu. OnSite takuu tarkoittaa, että vikailmoituksesta parissa päivässä kone korjataan asiakkaan kotona kuntoon. Takuu ei kata putoamisista ym. vahingoista johtuvia vikoja. Tällaisissa tapauksissa voi käyttää huoltajien kotivakuutusta.

Takuuhuollon yhteystiedot

Ennen yhteydenottoa ota koneen SerialNumber (ServiceTag)  ylös. Tämä löytyy tietokoneen pohjassa olevasta tarrasta. Pohdi myös valmiiksi selkeä vikakuvaus (voit myös ottaa ylös vikakoodin, joka saadaan ajamalla diagnostiikka tietokoneen BIOS:sta).

Puhelinnumerot ovat (valmistajasta riippuen):

HP: 09 817 10005

Dell: 020 753 3566

HUOM! Dellin huolto velvottaa että paikalla tulee olla yli 18-vuotias kun korjausta tehdään. Ota tarvittaessa yhteys helpdeskiin.

Takuuhuollon jälkeen

Jos tietokoneen kiintolevy/emo vaihdetaan, on käyttöjärjestelmä asennettava itse uusiksi. Windows 10 asennus onnistuu ohjeita noudattamalla. Ohessa linkki ohjeisiin (https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10)

Mikäli tarvitset tukea käyttöjärjestelmän asennuksessa, tai huollon suhteen on ongelmia, ota yhteys helpdesk(a)keuda.fi

Tietokoneen käyttöoikeussopimus_pohja

Ohjevideo_koneeenkäyttöönottoon Windows_autopilot Windows 10 asennuslinkki