Sähköinen asiointi Keudan opintotoimistoissa

Keudan opintotoimistot palvelevat opiskelijoita myös sähköpostin välityksellä ja puhelimitse. Suurimman osan opintoihin liittyvistä lomakkeista ja todistuksista voi  tilata ja täyttää sähköisesti. Voit olla yhteydessä omaan koulutusassistenttiisi tai tilata tarvitsemasi lomakkeet tämän linkin kautta: https://forms.office.com/r/W6Bne3L0Xd

Koulutusassistenttien yhteystiedot löydät täältä.

Sähköinen asiointi Kela-asioissa

Opintotuki

 • haetaan verkosta 
 • Opintotukihakemukseen ei yleensä tarvita liitteitä koska KELA tarkistaa opiskeluoikeuden Opintopolusta
 • Tarvittaessa voit tilata opiskelutodistuksen tai opintoihin hyväksymistodistuksen sähköisenä opintotoimistosta

Koulumatkatuki

 • Lomakkeen saat KELAn sivuilta 
 • Toimita täytetty lomake opintotoimistoon sähköpostilla tai tulostettuna paperilomakkeena. 
 • KELA hyväksyy myös sähköisen lomakkeen allekirjoituksen (ks.ohje), jos et pysty tulostamaan lomaketta, muista kuitenkin tallettaa lomake omalla nimelläsi, ettei se tule tyhjänä toimiston spostiin.

Koulumatkatuen OSTOTODISTUS (KM2)  – ei onnistu 100% sähköisenä 

Jos et pääse käymään missään Keudan toimipisteessä, pyydä opintotoimistoa täyttämään ja lähettämään lomake KM2 spostilla (tai kirjeenä) koska lomaketta ei ole tarjolla KELAn asiakassivuilla. Täytä lomake omalta osaltasi (ja jos sinulla on tulostin, tulosta) ja allekirjoita.

Toimita lomake postin mukana opintotoimistoon, saat sen takaisin postissa. Alkuperäinen ostotodistus KM2 täytyy toimittaa Matkahuoltoon mutta kopio siitä on opintoimiston lähetettävä KELAan. 

Opiskelija-alennukset

HSL:n ostotodistus

 • Opiskelijoiden lippualennus on siirtynyt HSL-sovellukseen 1.1.2022. HSL-sovellukseen voit aktivoida alennuksen itse sovelluksessa. Oikeus opiskelija-alennukseen pitää uusia vuosittain.
 • Kun ostat opiskelijan kausilipun HSL-sovelluksella, opiskeluoikeus ja sen kesto tarkastetaan sähköisesti Opetushallituksen Koski-palvelusta. Sovelluksen ostopolku vie sinut aluksi Opetushallituksen Omaopintopolku-palveluun, jossa annat HSL:lle luvan nähdä läsnäolotietosi ja oppilaitoksen tiedot. Sinun pitää hyväksyä opiskelijalipun myöntämiskriteerit ja lipun käyttöehdot sovelluksessa. 

Jos et pääse HSL-sovellukseen

 • Tulosta lomake HSL:n sivulta tai hae HSL:n palvelupisteestä. Postita Keudan opintotoimistoon kirjekuoressa (tai käy lähimmässä Keudan pisteessä). Toimisto käsittelee ostotodistuksen ja palauttaa sen sinulle postitse. Toimita alkuperäinen ostotodistus HSL:n palvelupisteelle. 
 • HSL hyväksyy useita opiskelijakortteja mutta ei SAKKI ry:n korttia. 

VR opiskelija-alennus 

 • Saat opiskelija-alennusta kaukoliikenteen ja VR:n lähiliikenteen junalipuista, kun sinulla on alennukseen oikeuttava opiskelijakortti. 
 • Jos sinulla ei ole opiskelijakorttia, voit pyytää opintotoimistosta VR:n 3 kk voimassa olevan tilapäisen ostotodistuksen, joka toimitettaan sinulle postissa. 

Opiskelijakortit

Tilaa opintotoimistosta sähköinen opiskelijatodistus opiskelijakorttihakemuksen liitteeksi.

Opiskelijakorttihakemukset löydät täältä: 

SAKKI ry 

OSKU ry 

TE-toimisto – Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna 

Sinun tulee itse hakea opiskelupaikka, mutta opiskelusta on pääsääntöisesti sovittava oman TE-toimiston kanssa aina ennen koulutuksen alkamista. 

 • TEM623 Perustelut koulutustarpeelle: täytä kokonaan itse ja toimita TE-toimistoon. 
 • TEM621 Koulutuspalvelun tuottajan selvitys TE-toimistolle työttömyysetuudella tuettavaksi suunnitelluista opinnoistaOppilaitos voi täyttää tämän kokonaan ja toimittaa sen suoraan hakijan asuinalueen TE-toimistoon varmennetulla sähköpostilla. Ole yhteydessä opintotoimistoon, jos haet omaehtoista opiskelua. 
 • TEM0714 – Koulutuspalvelun tuottajan selvitys suunnitelluista kotoutumislain mukaisista opinnoistaOppilaitos voi täyttää tämän kokonaan ja toimittaa sen suoraan hakijan asuinalueen TE-toimistoon varmennetulla sähköpostilla. 

Vakuutusyhtiöiden sähköiset lomakkeet 

Jos vakuutusyhtiö pyytää opiskelutodistusta tai opintojen etenemisen seuranta -kyselyä, tapahtuu se varmasti verkko-osoitteen kautta sähköisenä lomakkeena. Toimita pyyntö opintotoimistoon, joka jatko lähettää sen tarvittaessa vastuuopettajalle. Ainakin nämä yhtiöt toimittavat sähköiset opiskelutodistuspyynnöt: Ilmarinen / Elo / Keva. 

Ateriakorvaus ja tuntiseurantalomake

Ateriakorvauslomake opiskelija 

Tuntiseuranta-lomake

 • Ateriakorvaukset maksetaan kun opettaja/kouluttaja on tarkastanut ja allekirjoittanut ateriakorvauslomakkeen.  
 • Opiskelija palauttaa allekirjoitetun ateriakorvauslomakkeen ja tuntiseurantalomakkeen ohjaavalle opettajalle/kouluttajalle. Lomakkeen voi skannata/valokuvata sähköpostiin tai postittaa TJK-ohjaajalle.
 • Opettaja/kouluttaja toimittaa allekirjoittamansa ateriakorvauslomakkeen (ei tuntiseurantalomaketta) toimipisteen opintotoimistoon. Huom! Lomake tulee olla täytetty kokonaan, myös tilinumero. 
 • Koulutusassistentti maksaa ateriakorvauksen opiskelijan tilille.  

Ateriakorvauslomake on palautettava kahden kuukauden sisällä työssä oppimisjakson päättymisestä.
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen ollessa pitkä, ateriakorvausta voi hakea useammassa erässä. ​ 

Ohjeita PDF-muotoisten lomakkeiden käsittelyyn löytyy täältä.