Yksilölliset opintopolut

Keudassa jokainen opiskelija rakentaa oman opintopolkunsa Tämä tarkoittaa sitä, että suoritat tutkinnon omaan tahtiin ja omalla tavallasi. Työssäoppimisen määrän lisääminen tai kansainvälinen vaihto voivat olla osia omassa opintopolussasi. Voit myös opiskella osia tutkinnostasi toisessa Keudan toimipisteessä, lukiossa, ulkomaisessa oppilaitoksessa, harjoitusyrityksessä tai yrityksessä. Pääasia on, että oppimista tapahtuu ja osaamista kertyy. Muistathan myös oppisopimusmahdollisuuden.

Osuuskunta Yrittämö

Keuda on perustanut Osuuskunta Yrittämön tukeakseen omalta osaltaan omaa yrittäjyyttään miettiviä opiskelijoita. 

Osuuskunnan jäseneksi voivat hakea kaikki Keudassa tutkintoa suorittavat opiskelijat. Tänä aikana osuuskunnan jäsen voi testata, onko hänen palveluilleen tai tuotteilleen kysyntää, miten asiakkaat löytyvät ja miten palveluiden yms. tuottaminen onnistuu.

Lisätietoja Osuuskunta Yrittämöstä

Maailmanmatkaaja6

 

KANSAINVÄLISYYS

TYÖNANTAJAT ARVOSTAVAT uusissa työntekijöissään ominaisuuksia, jotka kehittyvät erityisesti kansainvälistymisen kautta – uteliaisuutta, tuottavuutta ja sitkeyttä. Lisäksi työelämässä tarvittava kieli- ja kommunikaatiotaidot sekä kulttuurien tuntemus kehittyvät kansainvälisellä jaksolla. Työelämässä kohtaat kansainvälisyyttä kaikkialla: työkavereissa, asiakkaissa, tuotteissa, työvälineissä. Kaikesta hankkimastasi  kansainvälisestä osaamisesta on siis  hyötyä  sekä  sinulle  että  tulevaisuuden  työnantajallesi.

Keudassa voit hakeutua kansainväliselle jaksolle osana opintojasi. Kansainvälinen jakso tarkoittaa n. 3-8 viikon pituista opiskelu- ja/tai työssäoppimisjaksoa Keudan ulkomaisessa kumppanikoulussa ja/tai työpaikassa. 

Kansainväliset jaksot toteutetaan usein pienissä ryhmissä. Kohteina ovat Keudan vakiintuneet yhteistyöoppilaitokset ja niiden kanssa yhteistyössä toimivat yritykset ja työpaikat. Keudalla on kohteita n. 15:ssä Euroopan maassa, sekä Etelä-Koreassa, Japanissa, Kiinassa ja Venäjällä. Vaihdossa olevan opiskelijan matka ja majoituskulut katetaan apurahalla.

Kansainväliselle jaksolle lähtijät valmennetaan. Mukaan lähtee usein Keudan henkilökuntaa ainakin osaksi aikaa, ja vaihtojakso luetaan sinulle hyväksi osana opintojasi. Apuna ja tukenasi kaikissa valmisteluissa ja jakson aikana ovat vastuuohjaajasi ja Keudan kansainvälisten asioiden tiimi.

Opiskelija voi poikkeustapauksissa omatoimisesti itse etsiä työssäoppimispaikan ulkomailta. Itse löydetystä kontaktista on ilmoitettava hyvissä ajoin vastuuopettajalle. Näin Keuda voi huolehtia sopimuksista ja varmistaa, että paikka on sopiva. Opiskelija voi saada avustusta kustannusten kattamiseen.

Kansainväliselle jaksolle haetaan. Jaksolle pääsyyn vaikuttavat mm opintojen vaihe, suoritetut tehtävät, kielitaito ja oma asenne, motivaatio sekä sitoutuminen valmennukseen. Kansainväliselle jaksolle lähtöä on hyvä suunnitella jo ensimmäisen opiskeluvuoden aikana, ja suunnitella opinnot sen mukaan. Toinen ja kolmas opiskeluvuosi ovat vaihtoon lähdön ajankohdaksi parhaita

Jos olet kiinnostunut kansainvälisestä jaksosta, tutustu tarkemmin ohjeistukseen opiskelijaintrassa! Pääset alkuun juttelemalla vastuuopettajan ja kv-yhteyshenkilön kanssa. Aikaa jakson suunnitteluun, valmentautumiseen, apurahasopimuksiin ja muihin käytännön valmisteluihin varataan 3-4 kk.

Keudassa voit myös toimia kv-tutorina Keudaan kansainväliselle työssäoppimisjaksolle tuleville ulkomaisille opiskelijoille. Kv-tutori voi esim. esitellä Keudaa, olla työparina työssäoppimisjaksolla, tai järjestää vapaa-ajan toimintaa.