Vieraskielisenä opinnoissa

S2 – suomi toisena kielenä

S2-tuki on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Keudassa tutkinto-opiskelija voi opiskella suomea seuraavasti:

Opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot eli OPVA-opinnot: OPVA s2-opetus tukee sinun suomen kielen taitojesi kehittymistä. OPVA s2-opiskelu auttaa sinua ammatillisissa opinnoissa ja muissa opinnoissa.

OPVA:n s2-opintoja voi opiskella Kirkkotiellä, Lopentiellä, Sarviniitynkadulla, Sibeliuksenväylällä ja Wärtsilänkadulla.

OPVA s2-opettajat:

Yhteisten tutkinnon osien (YTO) s2-opetus: Jos suoritat ammatillista perustutkintoa, suoritat yhteisten tutkinnon osiin kuuluvat suomi toisena kielenä opinnot. Voit suorittaa opinnot lähiopetuksessa tai verkko-opintona. Perustutkinnossa voit suorittaa myös valinnaiset s2-opinnot verkko-opintoina.

Yhteisten tutkinnon osien s2-opetusta järjestetään lähiopetuksena Keskikadulla, Kirkkotiellä, Lopentiellä, Lukkarinpolulla, Sarviniitynkadulla, Sibeliuksenväylällä ja Wärtsilänkadulla.

YTO s2-opettajat:

Opiskelija voi osallistua s2-opetukseen missä tahansa toimipisteessä.

Jos tarvitset lisää tukea suomen kielessä, ota yhteyttä oman toimipisteesi suomen kielen opettajaan.

 Uraohjauksen sanasto selkeällä suomen kielellä

Tutustu Keski-Uudenmaan maahanmuuttajien asiointipalveluun www.maspa.fi.

Palvelu on tarkoitettu Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven ja Tuusulan kuntien vieraskielisille asukkaille. Palvelusta löydät ohjeita ja linkkejä moniin elämiseen ja asumiseen liittyviin hakulomakkeisiin ja oppaisiin.