Opiskelijan ateriat

Tule koulupäivinäsi nauttimaan herkullinen ateria oppilaitoksesi opiskelijaravintolaan!  Ateriaedut saat henkilökortilla/KELAkortilla. Oppisopimusopiskelijalle, työvoimakoulutuksen opiskelijalle sekä lisäkoulutuksen opiskelijalle ruokailu on maksullista opiskelijahintaan. Koulutusyksikkösi opiskelijaravintolassa on vähintään kaksi ruokavaihtoehtoa, joista voit valita mieleisesi. Ruoka on tarjolla itsepalvelulinjastoissa. Jos tarvitset erityisruokavaliota, ota yhteys suoraan keittiöön. Noudata toimipisteen ruokailuaikoja, jotka löytyvät täältä.

Ateriat on suunniteltu valtakunnallisten ravitsemussuositusten mukaisesti. Täysipainoinen ateria sisältää lämpimän ruoan, salaatin, ruokajuoman, leivän ja levitteen.  Muistathan noudattaa lautasmallia.  Oppilaitoksesi kahvilasta voit ostaa terveellisiä välipaloja ja  kahvilatuotteita.

Keudan opiskelijaravintoloissa vuodenajat ja juhlat näkyvät teemoina. Kerran vuodessa järjestetään mieliruokaviikko, jonka sisältöön Keudan opiskelijat pääsevät vaikuttamaan äänestämällä. Opiskelijat pääsevät vaikuttamaan opiskelijaravintoloiden tarjontaan ja toimintaan opiskelijakunnan ja jokaisen opiskelijaravintolan oman ravintolatoimikunnan kautta.

Kun syöt hyvin, voit hyvin

Jaksamisesi ja hyvinvointisi kannalta on tärkeää, että käyt ruokailemassa jokaisena koulupäivänä! Ateriointi yhdessä kavereiden kanssa on mukava breikki päivään. Huomioi kanssaruokailijat hyvällä käytökselläsi. Riisuthan ulkovaatteet ja päähineet pois ruokailun  ajaksi.

Ateriakorvaus

Ateriakorvaukseen ovat oikeutettuja omaehtoiset perustutkintokoulutuksessa olevat opiskelijat, jotka ovat koulutussopimuksella, eivätkä saa maksutonta ateriaa työpaikalla. Poissaolopäiviltä ei makseta ateriakorvausta. Ateriakorvausta voi saada myös kansainvälisyysjaksolle ja sellaisille opintoretkipäiville / yritysvierailuille, joille ei ole mahdollista saada eväitä mukaan tai ruokailu oppilaitoksessa ei onnistu ko. päivänä.  Ateriakorvaus on 4 €/päivä.

Ateriakorvaukset maksetaan kun opettaja/kouluttaja on tarkastanut ja allekirjoittanut ateriakorvauslomakkeen.

  1. Opiskelija palauttaa allekirjoitetun ateriakorvauslomakkeen ja tuntiseurantalomakkeen ohjaavalle opettajalle/kouluttajalle.
  2. Opettaja/kouluttaja toimittaa allekirjoittamansa ateriakorvauslomakkeen (ei tuntiseurantalomaketta) toimipisteen opintotoimistoon. Huom! Lomake tulee olla täytetty kokonaan, myös tilinumero.
  3. ​Koulutusassistentti maksaa ateriakorvauksen opiskelijan tilille.

Ateriakorvauslomake on palautettava kahden kuukauden sisällä työssä oppimisjakson päättymisestä.

Työpaikalla järjestettävän koulutuksen ollessa pitkä, ateriakorvausta voi hakea useammassa erässä.​​

Ateriakorvauslomake opiskelija

Tuntiseuranta-lomake