Tavoitteena yrittäjyys

Yrittäjyys opinnoissa ja opintojen aikana

Nuorten koulutuksessa yrittäjyys linkittyy opiskeluun koko opintojen ajan. Yrittäjyys löytyy jokaisen tutkinnon sisällöistä niin sisäisen yrittäjyyden (asenne elämään) kuin ulkoisenkin yrittäjyyden (yrittäjänä toimiminen) näkökulmasta.

Käytännössä yrittäjyyteen tutustutaan oppilaitoksen harjoitusyrityksissä ja asiakastöiden kautta. Yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat saavat halutessaan osallistua Yrittäjyys-leireille ja erilaisiin kansallisiin ja kansainvälisiin yrityskilpailuihin. Esimerkiksi NY-toiminta ja 24h-leirit ovat muodostuneet jo perinteeksi.

Kaikki yrittäjyyteen liittyvät opinnot ja kokemukset voidaan liittää osaksi yksilöllistä yrittäjyyden opintopolkua, josta opiskelija saa valmistuessaan erillisen liitteen todistukseen. Onpa moni opiskelija perustanut oman yrityksenkin opiskeluaikanaan!

Keudan Osuuskunta Yrittämö tukee omaa yrittäjyyttään miettiviä opiskelijoita. Jos sinulla on liikeidea ja haluat testata sen kantavuutta, osuuskunnan jäsenyys on sinulle oikea ratkaisu. Osuuskunnan toimintaan voit tutustua tarkemmin sivulla Osuuskunta Yrittämö.

Erityisesti yrittäjille suunnatut opinnot

Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllisiä niin yrittäjyyttä harkitsevalle, kuin jo yrittäjänä toimivalle.  Voit suorittaa yrittäjän ammattitutkinnon koko tutkintona tai tutkinnon osia, ja sisällyttää ne osaksi omaa tutkintoasi.

Usein jotain muuta tutkintoa suorittavat henkilöt valitsevat tutkintonsa osaksi yhden yrittäjyyden ammattitutkinnon osan. Tämä saattaa olla viisas valinta jatkuvasti muuttuvilla työmarkkinoilla. Yrittäjyyttä sisältyy myös moneen perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoon osana ammatillisia tutkinnon osia.

Yrittäjyyttä pohtivan opiskelijan kannattaa tutustua myös muihin Keudan tarjoamiin, erityisesti yrittäjille suunnattuihin koulutusmahdollisuuksiin.