Lähiesimiestyön ammattitutkinto verkossa (150 osp)

Kehitä esimiestaitojasi ja opiskele tutkinto kokonaan verkossa!

Nyt voit suorittaa esimiestutkinnon kokonaan verkossa ja suunnitella opinnot oman aikataulusi mukaan. Sopiiko sinulle enemmän iltaopiskelu tai haluatko omaksua asioita pienemmissä osissa? Nyt se on mahdollista. Lähiesimiestyön ammattitutkinnon voi suorittaa aikaan ja paikkaan sitomatta.

Keudassa on moderni verkko-oppimisympäristö, joka mahdollistaa onnistuneen opiskelun myös verkossa. Keudan koulutuksessa saat runsaasti henkilökohtaista ohjausta opettajalta ja ryhmäsparrailua muiden opiskelijoiden kanssa. Et ole yksin ja samalla saat itse suunnitella mihin aikaan ja missä opintoja suoritat.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Koulutus sopii sinulle, joka toimit tällä hetkellä esihenkilötehtävissä tai tiiminvetäjän roolissa. Osaat käyttää sujuvasti tietokonetta ja sinulla on vahva motivaatio opiskella sekä kehittää osaamistasi. Koulutus soveltuu kaikkien alojen esihenkilöille ja voit asua missä päin Suomea vain.

Koulutuksen aikana saat oivalluksia oman työyhteisösi kehittämiseen, saat työkaluja parempaan ihmisten johtamiseen ja ymmärrät perehdyttämisen merkityksen organisaatioille sekä tutustut työlainsäädäntöön ja esihenkilön vastuisiin. Voit valita sinulle mieleiset valinnaiset tutkinnon osat ja keskittyä sinulle merkityksellisiin teemoihin. Laadimme sinulle henkilökohtaisen opintosuunnitelman huomioiden aikaisemmat koulutuksesi ja työkokemuksesi. Hyödynnämme verkko-opetuksessa mielenkiintoisia ja monipuolisia opetusmenetelmiä.

Ammattitaitoisia lähiesimiehiä tarvitaan erilaisissa ja erikokoisissa organisaatioissa, esimerkiksi palvelualalla, sosiaali- ja terveysalalla sekä logistiikan aloilla.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia eli tutkinnon osia (esimerkiksi henkilöstötyö, asiakassuhteiden hoito tai kehittämissuunnitelma).

Koulutus sisältää omalla työpaikalla järjestettävää koulutusta oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena sekä opetusta verkossa ja Teams-etäyhteydellä. Koulutus alkaa verkossa yhteisellä aloituswebinaarilla Teamsissa 12.10.2022 klo 9.00–11.00.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on koulutuksen vaatima alan työpaikka. Tutkinnon suorittaminen edellyttää työryhmän tai tiimin päivittäistä ohjaamista, perehdyttämistä ja palautteen antamista. Voit toimia esimerkiksi esimiestehtävissä, tiiminvetäjänä tai vuorovastaavana. Verkkokoulutukseen osallistuminen edellyttää hyviä tietoteknisiä taitoja ja Office-ohjelmien perusosaamista. Sinulla tulee olla käytössäsi oma web-kameralla varustettu tietokone sekä hyvä nettiyhteys. Suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon riittävyydestä haastattelussa.

Miten haen koulutukseen?

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake tällä sivulla viimeistään 15.9.2022.

Tervetuloa hakijainfoon 22.8.2022 klo 14.00!
Tule kuulemaan ja kysymään lisää koulutuksesta. Järjestämme hakijainfon Teamsin välityksellä. Ilmoittautumiset johanna.koivunen@keuda.fi.

Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Koivunen Johanna

Tuntiopettaja Päätoiminen

+358 505 958 370

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Jaa sivu

Tulosta sivu

Sinua voisi kiinnostaa myös

Logistiikan perustutkinto (180 osp)

Logistiikan osaaja hallitsee asiakaspalvelun ja tavaran käsittelyn!

Keudassa voit opiskella joko kuorma-autonkuljettajaksi, yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, palvelulogistiikkatyöntekijäksi tai linja-autonkuljettajaksi.

Pääset harjoittelemaan nykyaikaisilla koneilla ja laitteilla opintojen aikana. Oppilaitoksemme sijainti on loistava, sillä lähistöllä on paljon alan työpaikkoja, joihin voit työllistyä tutkinnon suoritettuasi.


Kuorma-autonkuljettaja

Kuorma-autonkuljettajana kuljetat tavaraa kaupan ja teollisuuden tarpeisiin. Voit myös huolehtia teiden ja katujen kunnossapidosta sekä jätehuollosta. Työ on paljon muutakin kuin ajamista – iso ja näkyvä osa siitä on asiakaspalvelu. Ammattitaitoosi kuuluu taloudellinen ja ennakoiva ajotapa, ohjeiden ja säännösten hallinta. Vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvien erityissäädösten tuntemus ja kokeen hyväksytysti suorittaminen on vaatimuksena. Jos sinulla on sopiva työpaikka ja C-luokan ajokortti, voit suorittaa myös yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutuksen.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Paineensietokyky
 • Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
 • Joustavuus työaikojen ja -olojen suhteen

Työllistyminen

Kuorma-autonkuljettajaksi valmistuttuasi voit työllistyä jakelun, maansiirron sekä ympäristönhuollon ja teiden kunnossapidon tehtävissä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Päiväkoulutus kestää keskimäärin 2 – 3 vuotta ja monimuotokoulutus keskimäärin 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Kuorma-autonkuljettaja

Ilta-monimuotokoulutus | Kerava
Jatkuva haku auki
Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa neljänä iltana viikossa tiistaista perjantaihin klo 14-20. Lisätiedot: Sari Roininen

Päiväkoulutus | Kerava
Jatkuva haku auki
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.
Lisätiedot: Sarisirkku Ala-Turkia, Veli-Matti Mattila ja Kalle Salo

Päiväkoulutus | Mäntsälä
Jatkuva haku auki
Koulutus sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa, opiskelua alan työpaikoilla, verkko-opintoja sekä etätehtäviä.
Lisätiedot: Eija Toivanen

Oppisopimuskoulutus
Jatkuva haku auki
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Monimuotokoulutuksessa edellytyksenä on osaamisalaa vastaava alan työpaikka, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Suoritettu ajo-oikeus

Kuorma-autonkuljettajan monimuotokoulutukseen hakeutuvilta edellytetään vähintään B- tai C1 -luokan pitkäaikaista voimassaolevaa ajo-oikeutta ja ajokorttiasetuksen edellyttämää terveyttä. Päiväkoulutukseen hakeutuvilta ei edellytetä aiempaa ajo-oikeutta.

Terveydentilavaatimukset

Autonkuljettajan opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Opiskelijaksi ottamisen esteistä löytyy lisätietoa täältä.

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Selvitetään alalla työskentelyn mahdollisuuksia ja mahdollisuutta selviytyä muiden viranomaisten kokeista (Traficom, Ajovarma). Selvitetään hakijalle soveltuva opintopolku logistiikan tutkintoon tai tarpeen mukaan muuhun soveltuvaan koulutukseen.

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 150 €) sekä Trafin kirjausmaksut opintojen aikana (n. 200 €).

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Lukkarinpolku 2, Mäntsälä

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Roininen Sari

Opettaja

+358 401 745 552

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Ala-Turkia Sarisirkku

Opinto-Ohjaaja

+358 504 758 615

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Mattila Veli-Matti

Opettaja

+358 505 728 289

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Salo Kalle

Opettaja

+358 503 041 953

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Toivanen Eija

Opinto-Ohjaaja

+358 503 219 155

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700


Tutustu muihin osaamisaloihin palaamalla sivun alkuun.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana kuljetat ajoneuvoyhdistelmällä tavaraa kaupan ja teollisuuden tarpeisiin. Työ on paljon muutakin kuin ajamista – iso ja näkyvä osa siitä on asiakaspalvelu. Ammattitaitoosi kuuluu taloudellinen ja ennakoiva ajotapa, ohjeiden ja säännösten hallinta sekä vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvien erityissäädösten tuntemus. Yhdistelmäajoneuvonkuljettajalla on CE-ajo-oikeus.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Paineensietokyky
 • Asiakaspalvelutaidot
 • Joustavuus työaikojen ja -olojen suhteen

Työllistyminen

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi valmistuttuasi voit työllistyä jakelun, maansiirron sekä ympäristönhuollon ja teiden kunnossapidon tehtävissä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Monimuotokoulutus kestää keskimäärin 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Ilta-monimuotokoulutus | Kerava Sarviniitynkatu
Jatkuva haku auki
Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Huom! Opiskelu edellyttää kuljetusalan työpaikkaa sekä suoritettua C-ajo-oikeutta.
Lisätiedot: Sarisirkku Ala-Turkia ja Sari Roininen

Oppisopimuskoulutus
Jatkuva haku auki
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Tutustu myös Kuljetusalan ammattitutkintoon
Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan vastaavia opintoja tarjotaan Kuljetusalan ammattitutkintona Tavarakuljetusten osaamisalan koulutuksessa. Lisätietoa koulutuksesta: Kuljetusalan ammattitutkinto (150 osp)

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Monimuotokoulutuksessa edellytyksenä on osaamisalaa vastaava alan työpaikka, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Suoritettu ajo-oikeus

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan monimuoto-opinnot edellyttävät C-luokan pitkäaikaista voimassaolevaa ajo-oikeutta ja ajokorttiasetuksen edellyttämää terveyttä.

Terveydentilavaatimukset

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Opiskelijaksi ottamisen esteistä löytyy lisätietoa täältä.

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Selvitetään alalla työskentelyn mahdollisuuksia ja mahdollisuutta selviytyä muiden viranomaisten kokeista (Traficom, Ajovarma). Selvitetään hakijalle soveltuva opintopolku logistiikan tutkintoon tai tarpeen mukaan muuhun soveltuvaan koulutukseen.

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Opiskelijalle tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 150 €) sekä Trafin kirjausmaksut opintojen aikana (n. 200 €).

Roininen Sari

Opettaja

+358 401 745 552

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Ala-Turkia Sarisirkku

Opinto-Ohjaaja

+358 504 758 615

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700


Tutustu muihin osaamisaloihin palaamalla sivun alkuun.

Palvelulogistiikkatyöntekijä

Palvelulogistiikkatyöntekijänä hallitset sisälogistiikan työtehtävät, kuten tavaran vastaanoton, tarkastuksen ja hyllytyksen, keräilyn, pakkaamisen ja lähetyksen. Käytät työssäsi trukkia ja hallitset erilaiset tietojärjestelmät. Toimit myös asiakaspalvelutehtävissä tilausten vastaanotossa ja luovutuksessa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Paineensietokyky
 • Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
 • Joustavuus työaikojen ja -olojen suhteen

Työllistyminen

Palvelulogistiikkatyöntekijänä voit työskennellä logistiikkakeskuksessa sekä yritysten, myymälöiden ja verkkokauppojen varastossa, tukkuvarastossa, keskusvarastossa, automaatiovarastossa tai logistiikkaterminaalissa. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Päiväkoulutus kestää keskimäärin 2 – 3 vuotta ja monimuotokoulutus keskimäärin 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Palvelulogistiikkatyöntekijä

Päiväkoulutus | Kerava, Mäntsälä
Jatkuva haku auki
Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.
Lisätiedot: Eija Toivanen

Monimuotokoulutus | Kerava
Jatkuva haku auki
Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja sekä lähiopetusta oppilaitoksessa. Opetusta ja ohjausta on henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti pääsääntöisesti päiväaikaan.
Lisätiedot: Sarisirkku Ala-Turkia

Oppisopimuskoulutus
Jatkuva haku auki
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Monimuotokoulutuksessa edellytyksenä on osaamisalaa vastaava alan työpaikka, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Opiskelijalle tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 40 €). Oppivelvolliset saavat nämä käyttöönsä maksutta.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Lukkarinpolku 2, Mäntsälä

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Toivanen Eija

Opinto-Ohjaaja

+358 503 219 155

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Ala-Turkia Sarisirkku

Opinto-Ohjaaja

+358 504 758 615

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (180 osp)

Onko unelma-ammattisi kauneuden ja hyvinvoinnin parissa?

Keudassa voit opiskella joko kampaajaksi tai kosmetologiksi. Opiskelu on käytännönläheistä ja asiakaspalvelulähtöistä. Saat käyttöösi nykyaikaiset laitteet ja ammattilaisille tarkoitetut tuotesarjat. Opintojen aikana sinua tuetaan ja valmennetaan yrittäjyyteen mm. harjoitusyrityksen kautta. Pääset mukaan alan messuille, tutustumaan maahantuojiin, yritysvierailuille sekä osallistumaan alan kilpailuihin.

Tutustu osaamisaloihin tarkemmin

Kosmetologi Kampaaja

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päiväkoulutus

Jatkuva haku auki
Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Päivä-monimuotokoulutus

Jatkuva haku auki
Koulutus sisältää päiväaikaan tapahtuvaa lähiopiskelua oppilaitoksessa, alan työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä ja verkko-opintoja. Lähiopiskelua on kolmena päivänä viikossa (ke, to, pe). Opiskelu kestää noin kaksi vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Monimuotokoulutus sopii erityisesti hakijoille, joilla on entuudestaan kosmetologin tai parturi-kampaajan tutkinto (parturi-kampaajasta kosmetologiksi tai toisinpäin), mutta myös muille toisen asteen tutkinnon suorittaneille.

Ilta-monimuotokoulutus

Jatkuva haku auki
Koulutus sisältää ilta-aikaan tapahtuvaa lähiopiskelua oppilaitoksessa, työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä ja verkko-opintoja. Lähiopiskelua on kolmena iltana viikossa klo 16.30-20.30 (ma, ti, ke). Opiskelu kestää noin kaksi vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Monimuotokoulutus sopii erityisesti hakijoille, joilla on entuudestaan kosmetologin tai parturi-kampaajan tutkinto (parturi-kampaajasta kosmetologiksi tai toisinpäin), mutta myös muille toisen asteen tutkinnon suorittaneille.

Oppisopimuskoulutus

Jatkuva haku auki
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Kirkkotie 31, Tuusula

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.


Kosmetologi

Kosmetologina hoidat, neuvot ja ohjeistat asiakasta kokonaisvaltaisesti ihonhoidossa. Kohtaat työssäsi ihmisiä erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Tunnet kauneudenhoitoalan tuotteet ja palvelut, ja osaat ehostaa asiakkaita arkeen ja juhlaan.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Hyvät asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
 • Yrittäjämäinen asenne
 • Itsenäinen ja vastuullinen työote

Työllistyminen

Kosmetologina voit työskennellä erilaisissa kauneushoitolaympäristöissä esim. risteilyaluksilla, kylpylöissä, tavaratalon kosmetiikkaosastolla, kosmetiikkaliikkeissä sekä kosmetiikan maahantuonnin ja jakelun tehtävissä. Oma vuokratuolipaikka yrityksessä on yleinen työllistymismuoto. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Kustannuksia tulee työvälineistä:

 • Oppikirjat (Ehostus ja Ihonhoito -kirjat) n. 100 €
 • Työvälineet (jalkahoitovälineet, ehostus- ja ihonhoitovälineet), työasu ja työjalkineet: n. 500 €
 • Opintomatkojen matkakulut

Jos ihon hoidon opiskelija ottaa tutkinnon osia kampaajatyön osaamisalasta, opiskelija hankkii lisää työvälineitä.

Oppivelvolliset saavat nämä käyttöönsä maksutta.

Kysy lisää!

Kari Outi

Opinto-Ohjaaja

+358 504 344 105

Tuusula, Kirkkotie 31

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700


Kampaaja

Kampaajana leikkaat, värjäät ja hoidat hiuksia, teet rakennekäsittelyjä ja kampauksia niin arkeen kuin juhlaan. Tunnet tuotteet ja palvelut, joita myyt asiakkaille. Osaat neuvoa hiustuotteiden käytössä ja valinnassa sekä hiusten hoitamisessa ja muotoilussa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Hyvät asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
 • Yrittäjämäinen asenne
 • Itsenäinen ja vastuullinen työote

Työllistyminen

Kampaajana voit työskennellä parturi-kampaajan tehtävissä risteilyaluksilla, kylpylöissä, tavarataloissa, perinteisissä parturi-kampaamoissa, sairaaloissa, palvelutaloissa tai hiusalan tuotteiden myynnin, maahantuonnin ja jakelun parissa. Oma vuokratuolipaikka yrityksessä on yleinen työllistymismuoto. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Kustannuksia tulee työvälineistä:

 • Oppikirjat (Hiukset -kirja, Taina Luoma, Marjo Oksman) n. 35 €
 • Työvälineet, työasu ja työjalkineet: aloittaessaan hiusalan opiskelun, opiskelija tarvitsee alan työvälineet n. 600€, sekä työkengät n. 50€
 • Opintomatkojen matkakulut

Jos kampaajatyön opiskelija ottaa tutkinnon osia ihon hoidon osaamisalalta, opiskelija hankkii lisää työvälineitä.

Oppivelvolliset saavat nämä käyttöönsä maksutta.

Kysy lisää!

Kari Outi

Opinto-Ohjaaja

+358 504 344 105

Tuusula, Kirkkotie 31

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp)

Arvokasta työtä ihmisten auttamiseksi!

Lähihoitajana teet ihmisläheistä työtä moniammatillisessa ympäristössä suunnitelmallisesti, tavoitteellisesti ja dokumentoiden. Työn ytimessä on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen, ohjaaminen ja auttaminen. Tehtäviisi kuuluu kokonaisvaltainen arjen askareissa auttaminen mm. peseminen, pukeminen, ravitsemus, liikkuminen ja kommunikoinnissa avustaminen.

Keudassa tarjoamme laadukasta lähihoitajan koulutusta ajanmukaisissa oppimisympäristöissä. Meillä opiskelet työelämälähtöisesti ja sinulla on mahdollisuus monipuoliseen työpaikalla oppimiseen. Saat tukea yksilölliseen oppimiseen ja työllistymiseen. Pääset mukaan työelämäprojekteihin, opintokäynneille erilaisiin työpaikkoihin sekä alan verkostoihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Vastuullinen työote
 • Asiakaslähtöiset kohtaamis- ja vuorovaikutustaidot
 • Tietoon perustuvat työskentelytaidot

Työllistyminen

Lähihoitajaksi valmistuttuasi voit työskennellä päiväkodissa, iltapäiväkerhossa, koulussa, perhekodissa, päivä- ja työtoimintakeskuksessa, asiakkaan kodissa, asumispalvelussa, hoivakodissa, kuntoutusyksikössä, sairaalassa tai terveyskeskuksessa.

Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Osaamisalan kaksi ensimmäistä ja kaikille osaamisaloille yhteistä tutkinnon osaa (Kasvun ja osallisuuden edistäminen ja Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen) voit opiskella kaikissa toimipisteissä. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päiväkoulutus | Iltakoulutus | Työvaltainen koulutus


Jatkuva haku auki

Eri toimipisteissä voit opiskella osaamisalojen opintoja seuraavasti:

 • Ikääntyvien hoito ja kuntoutus | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula
 • Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula
 • Mielenterveys- ja päihdetyö | Tuusula
 • Sairaanhoito ja huolenpito | Nurmijärvi | Mäntsälä | Tuusula
 • Vammaistyö | Tuusula | Mäntsälä

Opintoja on tarjolla monimuotoisena, työvaltaisena, päivä- ja iltaopintoina. Kaikki tutkinnon osia voi opiskella oppisopimuksella. Opinnot voivat sisältää opiskelua oppilaitoksessa, etätehtäviä, verkko-opintoja ja alan työpaikassa oppimista.

Kysy tarkemmin eri toimipisteiden koulutustarjonnasta!

Ikääntyneiden hoitajaksi verkossa ja työpaikalla oppien
Monimuotokoulutus (verkkopainotteinen)

Jatkuva haku auki
Tässä toteutuksessa osaamista hankitaan verkkoympäristössä ja alan työpaikalla oppien. Koulutuksen voi suorittaa ainoastaan koulutus- tai oppisopimuksella. Tutustu koulutukseen tarkemmin koulutuksen omalla sivulla täällä. Huomaa, että myös hakulomake täytetään Ikääntyneiden hoitajaksi verkossa ja työpaikalla oppien -koulutuksen sivun kautta.

Keusote-yhteistyö
Monimuotokoulutus (koulutussopimus/ oppisopimus)

Jatkuva haku auki
Tässä koulutuksessa on uudenlainen mahdollisuus opiskella lähihoitajaksi käytännön työtehtävissä ikäihmisten parissa työpaikalla ja suorittaa samalla sosiaali- ja terveysalan perustutkinto yhteistyössä Keusoten Järvenpään yksiköiden kanssa. Työpaikalla sinua ohjaavat työpaikkaohjaajat sekä sosiaali- ja terveysalan opettaja. Yksilöllisen suunnitelmasi mukaan opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua ja Keudan verkko-opintoja. Pääasiallinen oppimisympäristö on työpaikka. Koulutuksen voi suorittaa ainoastaan koulutus- tai oppisopimuksella. Opintojen kesto riippuu omasta suunnitelmasta yksilöllisesti, arvioitu opiskeluaika noin 1,5 vuotta.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Kirkkotie 31, Tuusula

Lopentie 20, Nurmijärvi

Lukkarinpolku 2, Mäntsälä

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista hankitaan oppisopimuksella. Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Terveydentilavaatimukset ja rikostaustaote

Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino, fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Opiskelijaksi ottamisen esteistä löytyy lisätietoa täältä. Opiskelijoiden tulee esittää rikostaustaote opintojen alkaessa.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 200 €) ja työkengistä (n. 50 €). Oppivelvolliset saavat nämä käyttöönsä maksutta.

Kysy lisää!

Jansson Kirsi

Opinto-ohjaaja

+358 401 745 506

Tuusula, Kirkkotie 31

Jokelainen Minna

Opinto-ohjaaja

+358 401 875 409

Tuusula, Kirkkotie 31

Toivanen Eija

Opinto-Ohjaaja

+358 503 219 155

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Lounela Eero

Opinto-Ohjaaja

+358 504 320 425

Nurmijärvi, Lopetie 20

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Talotekniikan perustutkinto (180 osp)

Talotekniikka on tulevaisuuden ala!

Kouluttaudu hyvin työllistävälle alalle. Keudassa tarjoamme talotekniikan perustutkinnosta kolmen eri osaamisalan opintoja.

Kylmäasentajana asennat ja huollat kylmäaineilla toimivia ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita jäähdytys- ja lämmityslaitteita.

Putkiasentajana teet putkistojen asennus- ja korjaustöitä, erilaisia LVI-laitteiden huoltotehtäviä sekä lämmityslaitteiden ja -verkostojen asennuksia.

Ilmanvaihtoasentajana tehtäviisi kuuluu pien- ja kerrostalojen sekä teollisuus- ja toimistorakennusten ilmanvaihtokanavistojen ja koneiden asentaminen ja huolto.

Tutustu osaamisaloihin tarkemmin

Kylmäasentaja Putkiasentaja Ilmanvaihtoasentaja

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Kylmäasentaja

Ilta-monimuotokoulutus
Jatkuva haku auki

Päiväkoulutus
Jatkuva haku auki

Oppisopimuskoulutus
Jatkuva haku auki

Putkiasentaja

Päiväkoulutus
Jatkuva haku auki

Ilta-monimuotokoulutus
Jatkuva haku auki

Oppisopimuskoulutus
Jatkuva haku auki

Ilmanvaihtoasentaja

Päiväkoulutus
Jatkuva haku auki

Ilta-monimuotokoulutus
Jatkuva haku auki

Oppisopimuskoulutus
Jatkuva haku auki

Mitä eri toteutusmuodot pitävät sisällään?

Päiväkoulutus

Lähiopetusta on pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Ilta-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Kylmäasentajan koulutuksessa lähiopetusta oppilaitoksessa on tiistaisin ja torstaisin klo 17.00-21.00 sekä lauantaisin klo 8.30-15.00.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Työn edellytykset

Fyysinen hyvä kunto on alalla eduksi.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia oppikirjoista (max 100 €). Oppivelvolliset saavat nämä käyttöönsä maksutta.


Kylmäasentaja

Kylmäasennus on huolellista työtä!

Kylmäasentajana asennat ja huollat kylmäaineilla toimivia ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita jäähdytys- ja lämmityslaitteita. Teet laite-, putkisto- ja kylmälaitoksen sähköasennuksia piirustusten ja työselitysten mukaisesti. Hallitset alan perustyökalut ja työmenetelmät sekä osaat käsitellä kylmäaineita ympäristösäädösten mukaisesti.

Keudassa käytäntö ja teoria kulkevat käsi kädessä. Tarjoamme sinulle yksilöllistä, monipuolista ja käytännönläheistä koulutusta nykyaikaisilla työvälineillä hyvissä työtiloissa. Tutkinto antaa pätevyyden kaiken kokoisten kylmälaitosten ja kylmäaineella toimivien lämpöpumppujen kanssa toimimiseen. Pääset opintojen aikana rakentamaan ja kokeilemaan erilaisten laitosten rakentamista sekä osallistumaan asiakkaille tehtäviin asennus, huolto- ja korjaustöihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Looginen ajattelu- ja ongelmanratkaisukyky
 • Hyvät kädentaidot
 • Huolellisuus ja vastuuntuntoisuus

Työllistyminen

Osaaville kylmäasentajille riittää töitä. Suomen Kylmäliikkeiden Liiton arvion mukaan kylmäalalla tarvitaan jopa 2000 uutta työntekijää seuraavan viiden vuoden aikana, kun osaajia eläköityy. Voit tehdä asennus- ja huoltotehtäviä kylmäalan yrityksissä tai perustaa oman yrityksen. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kysy lisää!

Anttila Jussi

Opettaja

+358 401 744 529

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Lahti-Olsen Jake

Opinto-Ohjaaja

+358 505 356 159

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700


Putkiasentaja

Valmistu LVI-alan huipputekijäksi!

Putkiasentajana teet putkistojen asennus- ja korjaustöitä, erilaisia LVI-laitteiden huoltotehtäviä sekä lämmityslaitteiden ja -verkostojen asennuksia.

Keudasta saat huippuluokan koulutuksen talotekniikan alalle. Panostamme koulutuksessa käytännönläheisyyteen – oppiminen tapahtuu nykyaikaisissa opetustiloissa sekä käytännön töiden parissa. Opintojen aikana pääset mukaan talotekniikka-alan messuille ja taloprojekteihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Itsenäinen työote
 • Ryhmätyöskentelytaidot
 • Asiakaslähtöisyys

Työllistyminen

Putkiasentajana työpaikkojasi voivat olla LVI-alan asennusyritykset, saneerausyritykset, huolto- ja tukkuliikkeet sekä kunnalliset vesi- ja energialaitokset. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kysy lisää!

Silen Jarno

Opettaja

+358 500 421 527

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Lahti-Olsen Jake

Opinto-Ohjaaja

+358 505 356 159

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700


Ilmanvaihtoasentaja

Valmistu LVI-alan huipputekijäksi!

Ilmanvaihtoasentajana tehtäviisi kuuluu pien- ja kerrostalojen sekä teollisuus- ja toimistorakennusten ilmanvaihtokanavistojen ja koneiden asentaminen ja huolto. Teet myös ilmanvaihtojärjestelmien mittauksia, tasapainotusta ja puhdistusta.

Keudasta saat huippuluokan koulutuksen talotekniikan alalle. Panostamme koulutuksessa käytännönläheisyyteen – oppiminen tapahtuu nykyaikaisissa opetustiloissa sekä käytännön töiden parissa. Opintojen aikana pääset mukaan talotekniikka-alan messuille ja taloprojekteihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Itsenäinen työote
 • Ryhmätyöskentelytaidot
 • Asiakaslähtöisyys

Työllistyminen

Ilmanvaihtoasentajana voit työllistyä LVI-alan asennusyrityksissä, saneerausyrityksissä sekä huolto- ja tukkuliikkeissä. Voit myös ryhtyä yrittäjäksi. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kysy lisää!

Silen Jarno

Opettaja

+358 500 421 527

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Lahti-Olsen Jake

Opinto-Ohjaaja

+358 505 356 159

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto (150 osp)

Vahvista osaamistasi puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tehtävissä!

Kiinteistönhoitajana (AT) voit toimia peruskiinteistönhoitotyön lisäksi teknisenä kiinteistönhoitajana. Sinulla on hyvät valmiudet ryhtyä yrittäjäksi tai toimia esimiehenä alalla. Kiinteistönhoitajana voit työskennellä kiinteistöpalveluyritysten, kuntien, valtionlaitosten tai yksityisten yritysten ja yhteisöjen palveluksessa työntekijänä tai esimiehenä. Voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Toimitilahuoltajana (AT) työtehtäviisi sisältyy erilaisten toimitilojen ylläpito- ja perussiivoustehtäviä. Toimintaympäristöstä riippuen työ voi sisältää myös muita palvelutehtäviä, kuten toimitilojen viihtyisyydestä huolehtimista, tekstiilien huoltoa ja asiakkaiden avustamista, ympäristöhuoltopalveluja ja työhön opastamista. Toimitilahuoltajan työpaikkoja ovat mm. hotellit, oppilaitokset, uimahallit, asuinkiinteistöt, liikennevälineet, teollisuuslaitokset, sairaalat, terveyskeskukset, päiväkodit ja palvelukodit.

Laitoshuoltajana toimit työntekijänä palveluja tuottavassa yrityksessä, julkisessa organisaatiossa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työtehtäviisi kuuluu ylläpito- ja perussiivoustehtäviä sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksissa. Laitoshuoltajana voit tehdä myös huoltohuone-, laitoshygienia- ja erityissiivoustehtäviä. Laitoshuoltajan työpaikkoja ovat mm. sairaalat, terveyskeskukset ja sosiaalihuollon laitokset.

Keudassa opiskelet joustavasti – huomioimme aikaisemman osaamisesi ja voit koota tarpeisiisi sopivat opinnot joustavien opintopolkujen ansiosta. Meillä on vankat verkostot alan eri toimijoihin ja toimivat oppimisympäristöt, joissa voit kehittää ammattitaitoasi. Voit osallistua alan tapahtumiin ja messuille.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo käynyt alan perustutkinnon tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä sekä työskentelet jo alalla tällä hetkellä.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Toimitilahuoltaja/laitoshuoltaja

Voit opiskella toimitilahuoltajaksi tai laitoshuoltajaksi joko verkkokoulutuksessa tai päivä- monimuotokoulutuksessa.

Verkkokoulutus toteutetaan kokonaan verkossa ja alan työpaikalla. Verkko-opetusta on noin kahden viikon välein keskiviikkoisin klo 14–16. Verkko-opetuksen lisäksi opinnot sisältävät ohjattua etäopiskelua ja osaamisen hankkimista alan työpaikalla. Lisätiedot: Sirpa Laiho, Raili Nevala ja Jake Lahti-Olsen

Päivä-monimuotokoulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta etäopiskelusta sekä työssä oppimisesta. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä. Lähiopetusta on joka toinen tiistai klo 8.15-16.00 (pakolliset tutkinnon osat) ja sovitut torstait klo 14-18 (valinnaiset tutkinnon osat). Lisätiedot: Sirpa Laiho ja Jake Lahti-Olsen

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Kiinteistönhoitaja

Voit opiskella kiinteistönhoitajaksi joko päivä-monimuotokoulutuksessa tai ilta-monimuotokoulutuksessa. Molemmat toteutukset koostuvat lähiopetuksesta, ohjatusta etäopiskelusta sekä työssä oppimisesta. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä. Lisätiedot: Olli-Pekka Heikkilä ja Jake Lahti-Olsen

Tutkinto on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on koulutuksen vaatima alan työpaikka. Lisäksi sinulla tulee olla käytynä alan perustutkinto tai sitä vastaavat työelämässä hankitut tiedot ja taidot. Suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon riittävyydestä haastattelussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Laiho Sirpa

Opettaja

+358 401 744 492

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Nevala Raili

Opettaja

+358 505 624 858

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Liukolampi Maarit

Opettaja

+358 401 744 445

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Lahti-Olsen Jake

Opinto-Ohjaaja

+358 505 356 159

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Heikkilä Olli-Pekka

Opettaja

+358 401 745 608

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Matkailupalvelujen ammattitutkinto (150 osp)

Tule syventämään matkailualan osaamistasi!

Matkailupalvelujen ammattitutkinto syventää osaamista matkailualan asiakaspalvelutehtävissä. Tutkinto valmentaa sinua suunnittelemaan, tuotteistamaan ja myymään sekä ohjaamaan matkailupalveluja erilaisille kohderyhmille asiakaslähtöisesti ja vastuullisesti.

Keudassa matkailupalvelujen ammattitutkinnon opiskelu tapahtuu Tuusulanjärven inspiroivassa kulttuurihistoriallisessa miljöössä. Lentokentän läheisyys tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia ja kansainvälisyyttä.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo käynyt alan perustutkinnon tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä. Koulutukseen voi hakea ilman alan työpaikkaa, mutta silloin alan perustutkinto tulee olla suoritettuna.

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittanut voi työskennellä matkailuyrityksessä, matkailuorganisaatiossa, kokous- ja kongressipalveluissa, hotellissa, lentokentällä ja ohjelmapalveluyrityksessä tai yrityksessä, joka järjestää tapahtumia ja messuja. Työympäristöt voivat olla kotimaisten lisäksi myös kansainvälisiä. Alalle työllistyminen vaatii kielitaitoa, hyviä vuorovaikutustaitoja ja stressinsietokykyä.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää vuoden. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan ilta-monimuotokoulutuksena, joka sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopetusta on Keudan Sibeliuksenväylän toimipisteessä alustavan suunnitelman mukaan maanantaisin klo 16-20, tiistaisin klo 16-20 ja keskiviikkoisin klo 16-20. Lähiopetusta on korkeintaan kolmena päivänä viikossa. Jos sinulla ei ole alan työpaikkaa, koulutukseen sisällytetään TJK-jakso, joka kestää 3-6 kk tai yksilöllisen suunnitelman mukaan. Koulutus alkaa syyskuussa 2022.

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on käytynä alan perustutkinto tai sitä vastaavat työelämässä hankitut tiedot ja taidot. Mikäli et ole matkailualan työssä tällä hetkellä, alan perustutkinto tulee olla suoritettuna. Koulutukseen voi siis hakea myös ilman alan työpaikkaa, kunhan pohjalla on perustutkinto. Suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon riittävyydestä haastattelussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Kilpinen Sari

Opettaja

+358 505 941 835

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu
Talotekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Kylmäasentajille on kysyntää!

Toimit yleensä asentajaryhmän ”vanhimpana” ja perehdytät kokemattomampia asentajia. Voit myös toimia kylmäaineiden käsittelyn vastuuhenkilönä Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta (Tukes) haettavan pätevyyden pohjalta.

Keudassa tarjoamme sinulle yksilöllistä ja käytännönläheistä koulutusta. Lähietäisyydellä on merkittävä määrä kylmäalan yrityksiä ja lyhyiden etäisyyksien ansiosta näytöt työpaikoilla järjestyvät sujuvasti. Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus osallistua alan tapahtumiin.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos työskentelet parhaillaan kylmäalalla. Lisäksi olet suorittanut jo talotekniikan perustutkinnon kylmäalalta tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä.

Jos sinulla ei ole perustutkintoa kylmäalalta suoritettuna, sitä vastaavia taitoja tai työkokemusta alalta riittävästi, täytä hakemus Talotekniikan perustutkintoon – kylmäasentajan koulutukseen. Ota tarvittaessa yhteyttä kylmätekniikan vastuuopettajaan (yhteystiedot tällä sivulla).

Tämän tutkinnon käytyäsi voit työskennellä kylmäalan yrityksissä asennus-, huolto- ja työnjohtotehtävissä. Kylmäalalla riittää töitä, kun ammattitaitoiset osaajat eläköityvät seuraavien vuosien aikana. Myös kylmäalan yritysten näkymät ovat erittäin hyvät.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan ilta-monimuotokoulutuksena, joka sisältää alan työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta Keudan Sarviniitynkadun toimipisteessä Keravalla. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Voinko hakea tähän koulutukseen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Ennen kuin täytät hakulomakkeen, varmista että sinulla on koulutuksen vaatima kylmäalan työpaikka. Lisäksi sinulla tulee olla käytynä talotekniikan perustutkinto kylmäasennuksen osaamisalalta, riittävä kylmäalan työkokemus tai perustutkintoa vastaavat työelämässä hankitut tiedot ja taidot. Suomen kielen taitosi tulee olla riittävällä tasolla tutkinnon suorittamiseen. Opettaja tekee lopullisen arvioin kielitaidon ja alan kokemuksen riittävyydestä haastattelussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koko tutkinnon opiskelumaksu on 350 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan kahdessa erässä koulutuksen alettua. Mikäli suoritat yksittäisiä tutkinnon osia, opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden.  Oppivelvollisilta ei peritä opiskelumaksua, eikä muita maksuja.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Anttila Jussi

Opettaja

+358 401 744 529

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu
Sähköturvallisuustutkintoon 2 ja 3 valmistava koulutus ja tutkintotilaisuus

Valmistaudu tutkintoon osallistumalla koulutukseen verkossa tai paikan päällä!

Sähköturvallisuustutkinto on suunnattu sähkötöiden ammattilaisille, jotka tarvitsevat työssään sähköpätevyydet 2 ja 3 tai jotka aikovat toimia sähkötöiden johtajana. Sähköpätevyys 2 pätevöittää enintään 1000 V:n sähkötöihin ja sähköpätevyys 3 sähkölaitekorjauksiin.

Sähköpätevyyden saaminen vaatii hyväksytyn tutkintosuorituksen. Tarkemmat todistuksen myöntämisen edellytykset löytyvät TUKESin sivuilta. Todistus hyväksytystä tutkintosuorituksesta on voimassa viisi vuotta, jonka aikana sähköpätevyyttä tulee hakea SETI Oy:ltä.

Voit osallistua ensin valmistavaan koulutukseen ja sen jälkeen tutkintotilaisuuteen tai vaihtoehtoisesti voit osallistua pelkkään tutkintotilaisuuteen.

Valmistava koulutus (6 x 4 tuntia)

Koulutus järjestetään seuraavan kerran loka – marraskuussa 2022. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Koulutukseen voi osallistua joko paikan päällä Keravan Sarviniitynkadulla tai etänä Microsoft Teamsin välityksellä. Koulutus sisältää opetuksen lisäksi myös kotitehtäviä ja harjoituskokeen.

Tutkintotilaisuus

Torstaina 17.11.2022 klo 12 – 15 (16)

Tutkinto suoritetaan sähköisesti Tukesin eTentti-oppimisympäristössä. Tutkintotilaisuudessa on paikalla opettaja, joka valvoo tilaisuutta. Tutkintotilaisuudessa sallittu tutkintokirjallisuus löytyy Tukesin sivuilta. Osallistumismaksuun ei sisälly tentissä käytettävä kirjallisuus ja materiaali. Tutkintotilaisuuteen tulee ottaa mukaan oma kynä, kumi ja taskulaskin.

Ilmoita kiinnostuksesi jo ennakkoon!

Ilmoittautuminen syksyn 2022 valmistavaan koulutukseen ja tutkintotilaisuuteen aukeaa myöhemmin. Voit jättää yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä kun seuraavan toteutuksen aikataulu vahvistuu. Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua vielä mihinkään.

Kysy lisää!

Uotila Marika

Hakeutumiskoordinaattori

+358 503 438 618

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu
Vammaistyön lähihoitajasta varhaiskasvatuksen lastenhoitajaksi (40 osp)

Suorita lastenhoitajan pätevyys!

Tämä koulutus sopii vammaistyön osaamisalasta valmistuneille lähihoitajille, jotka haluavat varhaiskasvatuksen lastenhoitajan pätevyyden (Valtioneuvoston asetus varhaiskasvatuksesta 753/2018 §3). Tutkinnon osan suoritettuasi saat pätevyyden työskennellä varhaiskasvatuksen lastenhoitajana.

Tutkinnon osassa opiskellaan seuraavat sisällöt

 • Varhaiskasvatuksen säädökset
 • Pedagogiikka ja lapsen osallisuus varhaiskasvatuksessa
 • Varhaiskasvatuksen hoitotyö, lääkehoitosuunnitelma ja lasten hätäensiapu
 • Varhaiskasvatuksen ravitsemussuositukset ja ravitsemuskasvatus
 • Tunnetaidot
 • Lapsen kielen ja ajattelun kehitys
 • Leikki ja liikkuminen

Opinnot toteutetaan työelämälähtöisesti ja joustavasti opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Miten ja missä voin opiskella?

Suoritettava tutkinnon osa on Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osp). Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Monimuotokoulutus (verkkopainotteinen)

Kokonaan työpaikalla oppien ja verkko-opintoina!
Osaamista hankitaan alan työpaikalla oppien (oppisopimuksella tai koulutussopimuksella) ja verkko-opintojen avulla. Koulutus ei sisällä lähiopetuspäiviä ja sen voi aloittaa kuukausittain.

Päivä-monimuotokoulutus tai
Ilta-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää alan työpaikassa järjestettävää koulutusta, lähiopetusta Keudan Kirkkotien toimipisteessä, etätehtäviä sekä verkko-opintoja yksilöllisen suunnitelman mukaisesti.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Valmiudet

Koulutukseen hakeutujalla tulee olla suoritettuna sosiaali- ja terveysalan perustutkinto vammaistyön osaamisalalta, sekä työkokemusta alalta.

Terveydentilavaatimukset

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Opiskelijaksi ottamisen esteistä löytyy lisätietoa täältä.

Rikostaustaote

Rikostaustaote tulee esittää ennen työpaikalla tapahtuvan oppimisen alkua.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Hiltunen Marika

Opettaja

+358 504 419 917

Tuusula, Kirkkotie 31

Kari Outi

Opinto-Ohjaaja

+358 504 344 105

Tuusula, Kirkkotie 31

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Toimipiste

Kirkkotie 31, Tuusula

Jaa sivu

Tulosta sivu