< Takaisin uutisiin

Jälki – Pekka Halosen akatemian valmistuvien opiskelijoiden näyttely

Taiteilija jättää jäljen paperille, filmille tai vaikkapa digitaaliseen tiedostoon. Teos voi jättää merkittävän jäljen myös kokijaansa. Toukokuun alussa Pekka Halosen akatemian valmistuvat opiskelijat jättävät oman jälkensä Kaapelitehtaan Valssaamossa pidettävässä opinnäytenäyttelyssä.  

Näyttely on kuukausien ideointi- ja työskentelyprosessin ansiota. Se myös huipentaa opiskelijoiden opinnot Pekka Halosen akatemiassa. Näyttelyssä opiskelijat pääsevät viimein jakamaan kuukausien suunnittelun ja kovan työn, vuosien aikana hiottujen kykyjen sekä koulutuksen aikana opittujen uusien taitojen tulokset.  

Jälki-näyttelyyn osallistuu yhteensä 52 opiskelijaa, joista 24 opiskelee kuvataidetta, 11 graafista suunnittelua ja 17 valokuvausta. Esillä on sekä perinteisin että digitaalisin menetelmin toteutettuja teoksia, joissa näkyy ennakkoluuloton suhtautuminen materiaaleihin ja niiden yhdistelyyn. Kuva- ja mediataiteen opiskelijat ovat toteuttaneet esimerkiksi yhteisötaideteoksen, veistoksia, maalauksia, taidegrafiikkaa sekä kokonaisen sarjakuvateoksen. Graafisen suunnittelun opiskelijat ovat muun muassa suunnitelleet julisteita sekä visuaalisia ilmeitä erilaisille yrityksille. Valokuvauksen opiskelijoilta on esillä muun muassa dokumentaarisia kuvia, muotokuvia, valokuvakirjoja sekä installaatio.  

Teosten aihevalikoima on laaja ja jokainen tekijä on saanut valita itseään koskettavan teeman. Teoksissa käsitellään esimerkiksi informaatiotulvaa, rahaa, unia, musiikkia sekä ympäristön ylikuormittumista.  

Tuusulassa sijaitseva Pekka Halosen akatemia on Keudan kulttuurialan toimipiste. Meillä voi suorittaa kuvallisen ilmaisun perustutkinnon kolmella eri osaamisalalla: valokuvauksessa, graafisessa suunnittelussa sekä kuva- ja mediataiteessa. Ylioppilaspohjaiset opiskelijat valmistuvat kuva-artesaaneiksi kahdessa ja peruskoulupohjaiset kolmessa vuodessa.  

Lisää tietoa ja kuvia näyttelystä osoitteessa www.phaopiskelijat.com/jalki.

Tiedustelut: Toimialapäällikkö Markku Tyni, 050 4397 677  

Kaapelitehdas / Valssaamo
Tallberginkatu 1, B-ovi 00180 Helsinki  

Näyttely avoinna 4.-14.5.2017
ma – pe 10 – 19
la – su 12 – 17

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi