< Takaisin uutisiin

Keuda hoitaa Suvirannan puutarhaa

Järvenpään kaupunki on ostanut itselleen Suvirannan, jonka taidemaalari Eero Järnefelt rakennutti itselleen työtilaksi ja perheelleen kodiksi vuonna 1901. Kaupungin tavoitteena on liittää Suviranta osaksi Ainolan, Aholan, Villa Kokkosen ja Järvenpään taidemuseon muodostamaa kulttuurihistoriallisesti kiinnostavaa taidekokonaisuutta.

Suvirantaan kuuluu upea puutarha, jonka puutarhuripalveluista huolehtii Keuda. Järvenpään kaupunki ja Keuda ovat tehneet palveluista sopimuksen ja Keudan puutarhuri Sirpa Oksa on aloittanut työnsä Suvirannan puutarhassa huhtikuussa. Yllä olevassa kuvassa Sirpa on kuvattuna Keudan tiloissa.

Puutarhurin työhön kuuluu Suvirannan puistoalueen kunnossapito ja kasvillisuusalueiden hoitaminen, tavalliset huoltotyöt, opiskelijoiden ja työllistettyjen töiden ohjaaminen puutarhan töissä, puutarhaopastus sekä isompien huoltotoimenpiteiden organisointi ja teettäminen kolmannella osapuolella. Isommista huoltotoimenpiteistä sovitaan erikseen.

- Suvirannan puutarhasta on pidetty hyvin huolta tähänkin asti, esimerkiksi omenapuut on leikattu. Itse olen aloittanut työt ruusujen leikkaamisella ja paikkojen siistimisellä, Sirpa Oksa kertoo.

Puutarhuri on innoissaan päästessään työskentelemään tässä ainutlaatuisessa kohteessa.

- Tarkoitus on saada jatkossa töihin mukaan alan opiskelijoita Keudasta aina kun mahdollista.

Suvirannan puutarhaan liittyy paljon tarinoita kasvien alkuperästä. Niitä Sirpalla on nyt hyvä mahdollisuus kerätä talteen, sillä Suvirannassa asuu edelleen Järnefeltin tyttärenpoika Juhani Kolehmainen vaimoineen.

Suvirannassa alkavat tulevana sunnuntaina yleisöopastukset. Puutarha ei ainakaan vielä varsinaisissa opastuksissa mukana, mutta sitäkin pääsee vierailuilla ihastelemaan.

sopimus Suviranta nettiKuntayhtymän johtaja Hannu Laurila ja Järvenpään kulttuurijohtaja Kalle Jämsen allekirjoittivat sopimuksen Suvirannan puutarhasta huhtikuussa.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi