< Takaisin uutisiin

Keuda ja Kulmakonditoria Yhtiöt kumppanuussopimukseen

Yhdessä rekrytointia ja urapolkuajattelua vahvistamaan.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ja Kulmakonditoria Yhtiöt ovat solmineet kumppanuussopimuksen yhteistyön lisäämiseksi ja tiivistämiseksi.

Kahvila-alalla kärsitään monin paikoin työvoimapulasta, niin Kulmakonditoriassakin. Yhteistyö Keudan kanssa voi tulevaisuudessa tuoda tähän ison avun.

- Uuden ajattelun mukaisesti voimme kasvattaa ja valikoida opiskelijoistamme juuri sopivia tulevaisuuden työntekijöitä kumppaneillemme, Keudan oppisopimusjohtaja Anne Vuorinen visioi.

Kulmakonditorian toimitusjohtaja Tarja Aromaalla on itselläänkin vahva tausta ammatillisen koulutuksen puolelta ja hän odottaa paljon kumppanuudelta Keudan kanssa.

- Haluamme päästä tilanteeseen, jossa voittajia ovat kaikki: molemmat kumppanuussopimuksen osapuolet ja tietenkin itse tutkinnon suorittaja, hän sanoo.

Kulmakonditoriassa henkilökuntaa koulutetaan valmentavalla otteella. Kouluttaja kiertää eri toimipisteissä vahvistamassa erityisesti henkilökunnan asiakaspalveluosaamista. Työpaikalla tapahtuneen oppisopimuskoulutuksen jälkeen on monessa tapauksessa riittänyt, että Keuda on järjestänyt virallisen näyttötutkinnon suorittamisen. Oppilaitoksessa tapahtuvaa teoriaopetusta ei siis välttämättä tarvita ollenkaan ennen tutkinnon suorittamista, kun kyse on työssäkäyvistä aikuisista.

- Tämä on hyvä esimerkki yksilöllisistä opintopoluista, joita ammatillisessa koulutuksessa rakennetaan tulevaisuudessa koko ajan enemmän, kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila toteaa.

Keuda on Keski-Uudenmaan johtava nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tarjoamme koulutusta kaikilla ammatillisen koulutuksen aloilla yhteensä 11 koulutusyksikössämme sekä oppisopimuskeskuksen kautta. Järjestämme myös yrityksille ja yhteisöille räätälöityä koulutusta. Työelämäkumppanuuksien luominen on yksi asiakaslupauksistamme.

Kulmakonditoria Yhtiöt on vuonna 1996 perustettu perheyritys. Yrityksen perustajat avasivat ensimmäinen kahvilansa Järvenpään keskustaan Sibeliuksenkadun ”kulmaan”. Tästä juontuu nimi Kulmakonditoria, josta myöhemmin vakiintui lempinimi Kulmis. Tänä päivänä ketjuun kuuluu seitsemän kahvilaa ja oma leipomo. Liikevaihto on 6 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on noin 100.

 

Lisätietoja antavat:

Kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila 0500 461 330, hannu.laurila@keuda.fi

Toimitusjohtaja Tarja Aromaa 020 741 6655, tarja.aromaa@kulmakonditoria.com

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi