< Takaisin uutisiin

Keuda ja Marioff solmivat kumppanuussopimuksen: Tavoitteena vetovoimaisempi kone- ja metalliala

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ja Marioff Corporation Oy ovat solmineet kumppanuussopimuksen yhteistyön lisäämiseksi ja tiivistämiseksi. Sekä metallialan yritysten että kouluttajien yhteisenä huolenaiheena on tällä hetkellä alan koulutusten heikko vetovoima, joka on johtamassa työvoimapulaan. Muun muassa tätä haastetta lähdetään taklaamaan uudenlaisella kumppanuudella.

Tavoitteena on saada peruskoulusta valmistuville, heidän huoltajilleen sekä aikuisille alanvaihtajille läpi viesti kone- ja metallialan monista mahdollisuuksista. Alan työtehtävät ovat monipuolisia ja koko ajan kehittyviä. Niin opiskelijoiden työssäoppimispaikkoja, kesätyöpaikkoja kuin vakituisia työpaikkoja koulutetuille ammattilaisille on runsaasti tarjolla. Alalla jo olevilla on hyvät mahdollisuudet edetä omalla urapolullaan muun muassa koulutuksen kautta. Tässäkin Keudan asiantuntijat ovat kumppaneidensa tukena.

- Marioff tarjoaa työmahdollisuuksia paljon laajemminkin kuin metallialalla, meillä on kysyntää myös esimerkiksi sähköpuolen osaajille, Operations Director Anne Kauppila kertoo.

- Koko ajan kasvava tarve on moniosaajille, jotka hallitsevat laajempia kokonaisuuksia kuin vain yhden kapean ammattialan, Marioffin Technical Manager Raimo Palkia jatkaa.

Moniosaajuus on suunta, johon ammatillista koulutusta ollaan kehittämässä. Käyttöön on otettu nuorten uudet opetussuunnitelmat ja yksilölliset opintopolut. Aikuisopistossa opiskelijalla on yhä enemmän mahdollisuuksia yhdistellä tutkinnon osia eri aloilta. Kaikilla ammatillisen koulutuksen aloilla toimivassa Keudassa valinnan mahdollisuudet opiskelijalle ovat laajat.

Kumppanuussopimuksen yhtenä tavoitteena on myös Keudan henkilökunnan asiantuntijuuden lisääminen.

- Toivomme saavamme lisää opettajia ja kouluttajia kumppaniyrityksiin esimerkiksi työelämäjaksoille, kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila sanoo.

 

Keuda on Keski-Uudenmaan johtava nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa myös yrityksille ja yhteisöille räätälöityä koulutusta. Keudan kone- ja metallialan koulutus keskitetään syksystä 2016 alkaen kokonaan Järvenpään Wärtsilänkadulle. Ammattiopiston puolella nuoret voivat opiskella koneistajaksi, levyseppähitsaajaksi ja nyt uutena osaamisalana on tarjolla myös kunnossapitoasentaja.Keudan aikuisopisto tarjoaa vastaavat koulutukset sekä alan täydennyskoulutusta aikuisopiskelijoille.

Marioff Corporation Oy on maailman johtava korkeapainevesisammutusteknologian kehittäjä, joka toimittaa järjestelmäratkaisuja tuotenimellä HI-FOG®. Marioff on osa United Technologies -konsernin UTC Climate, Controls and Security -yksikköä. Marioffin valmistusyksikkö sijaitsee Keravalla Myllynummen teollisuusalueella.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi