< Takaisin uutisiin

Keuda ja Sipoon kunta saneeraavat vanhan vesilaitoskiinteistön yhdessä

Vanhaan Vesilaitokseen Sipoon Jokipuistoon tulee kokous- ja koulutuskeskus. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ja Sipoon kunta ovat solmineet vuosille 2017-2020 yhteistyösopimuksen Vesilaitos-kiinteistön saneeraamiseksi kokous- ja koulutuskäyttöön.

Vanha vesilaitoskiinteistö sijaitsee entisen Nikkilän sairaalan alueella ja on tällä hetkellä autioitunut. Tulevaisuudessa kokous- ja koulutuskeskuksen on tarkoitus tarjota kahvilapalveluja sekä kokous- ja koulutustiloja. Korjauksen arvioidaan kestävän 3-4 vuotta. Rakennus peruskorjataan Keudan teknologia- ja rakentamispalvelujen sekä Sipoon kunnan yhteistyönä.

- Tällainen kiireetön mutta aito korjausrakennusprojekti on loistava oppimisympäristö opiskelijoillemme, kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila sanoo.

Projektissa hyödynnetään mahdollisimman paljon opiskelijatyötä: oppisopimuksen ja vuoden 2018 alusta käyttöön tulevan uuden koulutussopimuksen mahdollisuuksia. Ammatillisen koulutuksen reformin mukanaan tuoma koulutussopimus korvaa nykyisen työssäoppimisen. Koulutussopimuksella opiskellessaan opiskelija ei ole työsuhteessa eikä saa palkkaa.

Käytännössä projektista vastaa Toimintakeskus Risteys, joka tarjoaa sipoolaisille nuorille ja aikuisille kuntouttavaa työtoimintaa, työkokeilua, palkkatukityötä sekä oppisopimusopiskelua. Risteys tulee myös hoitamaan kokous- ja koulutuskeskuksen toimintaa sen valmistuttua. Toiminnalla tullaan vastaamaan sekä nuorten että aikuisten pitkäaikaistyöttömien työllistämistarpeeseen.

- Tässä projektissa voittavat kaikki. Saamme nuorille oppiympäristön, vanhan rapistuneen rakennuksen uuteen loistoon, sekä uusia palveluja Jokipuiston ja Jokilaakson alueelle, sanoo Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Lassi Puonti, Toimintakeskus Risteys, puh. 09 2353 6564, lassi.puonti@sipoo.fi

Asiakkuuspäällikkö Jorma Käyhkö, Keuda, puh. 050 415 1471, jorma.kayhko@keuda.fi

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Keuda

Keuda toteuttaa opiskelijoille ja työelämälle yksilöllisiä, vetovoimaisia koulutus- ja kehittämispalveluja. Keudalla on yhteensä 11 toimipistettä Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa, Tuusulassa ja Helsingissä. Keudassa opiskelee yhteensä noin 7000 nuorta ja aikuista. Henkilökuntaa on noin 650. Asiakaslupauksemme ovat: Keudassa rakennat oman polut ammattiin, Keuda luo työelämäkumppanuuksia sekä Keudassa saa innostua ja innostaa.

Sipoon kunta

Sipoo on yli 20 000:n asukkaan kunta Itä-Uudellamaalla. Kaksikielisessä Sipoossa on kolme keskusta: Etelässä Söderkulla, Pohjoisessa Talma ja kuntakeskus Nikkilä Keski-Sipoossa. Sipoo sijaitsee noin 30 minuutin automatkan päässä sekä Helsingin keskustasta että Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja Vuosaaren satamasta. Porvooseen on Nikkilästä matkaa 30 minuuttia ja Söderkullasta noin 20 minuuttia.

Grannas Laurila HV nettiKunnanjohtaja Mikael Grannas ja kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.

 

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi