< Takaisin uutisiin

Keudalle Erasmus+ -akkreditointi laadukkaasta kansainvälisyydestä

Opetushallitus on myöntänyt Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymälle VET Mobility Charter –liikkuvuusperuskirjan Erasmus+ -ohjelmassa.

Akkreditointi voidaan myöntää organisaatiolle, jolla on riittävä kokemus laadukkaista EU:n koulutusohjelmien hankkeista. Lisäksi akkreditointi edellyttää kansainvälisyysstrategiaa ja suunnitelmia kansainvälisen toiminnan kehittämiseksi.

- Akkreditointi merkitsee Keudalle muun muassa kevennettyä hakumenettelyä ammatillisen koulutuksen liikkuvuushankkeiden hakukierroksilla, kansainvälisten asioiden koordinaattori Katriina Lammi iloitsee.

- Se on myös merkki kansainvälisille toimijoille Keudan luotettavuudesta kumppanina.


Kansainvälisyys kiinnostaa opiskelijoita ja henkilökuntaa

Keudan opiskelijoilla ja henkilökunnalla on hyvät mahdollisuudet lähteä ulkomaille oppimaan uutta. Kansainvälisyys otetaan opiskelijan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan mukaan heti opintojen alusta alkaen. Opiskelijat saavat kansainvälisyysjaksoihinsa apurahoja, ja jaksot suunnitellaan niin, etteivät ne pidennä opiskeluaikaa.

Vuonna 2016 yhteensä 249 opiskelijaa kävi ulkomaanjaksolla. Kasvussa ovat nimenoman pidemmät, yli kaksi viikkoa kestävät jaksot, kun taas lyhyemmät tutustumiskäynnit ovat vähentyneet.

- Pidempien jaksojen painottuminen on hyvä asia, sillä ne kehittävät osaamista paremmin, Lammi toteaa.

Henkilöstöstä 179 kävi viime vuonna kansainvälisyysjaksolla, jotka ovat osa Keudan henkilöstön osaamisen kehittämissuunnitelmaa. Tänä vuonna henkilöstön kansainvälisyysjaksot ovat lisääntyneet vuoteen 2016 verrattuna.


Myös työelämä mukana kansainvälisessä yhteistyössä

Nyt Keudassa ollaan kehittämässä kansainvälistä toimintaa yhä enemmän Keski-Uudenmaan työnantajia hyödyntäväksi.

- Yhteistyökumppanimme pääsevät kansainvälistymään esimerkiksi vastaanottamalla kansainvälisiä harjoittelijoita. He voivat myös lähettää omaa henkilöstöään Keudan verkostojen kautta kansainväliseen työssäoppimiseen tai asiantuntijayhteistyöhön, Katriina Lammi kertoo.

Keudasta lähdetään kansainvälisille jaksoille useimmin Saksaan, Ranskaan ja Espanjaan. Myös Euroopan ulkopuolisiin kohteissa – esimerkiksi Etelä-Koreassa ja Japanissa – käydään jonkin verran.

Kansainvälisten kumppanien verkosto on laaja, tällä hetkellä jo yli 50 kumppania 18:ssa Euroopan ja neljässä Euroopan ulkopuolisessa maassa.

 

Lisätietoja:

Kv-koordinaattori Katriina Lammi, puh. 040 174 5533, katriina.lammi@keuda.fi

 

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi