< Takaisin uutisiin

Keudalle Uudenmaan suurten koulutuksenjärjestäjien paras tuloksellisuuspotti

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä saa vuodelle 2016 kaikkien aikojen suurimman tuloksellisuusrahansa, nettona 568 653 euroa.

Ammatillisen  koulutuksen määrärahoista on vuodesta 2011 alkaen vähennetty 3 % ja tästä saatava summa (n. 40 miljoonaa) on jaettu uudelleen koulutuksenjärjestäjille niiden tuloksellisuuden perusteella. Keudan tulosindeksipistemäärä ensi vuodelle on 1035 ja tulosrahoitus 1 926 234 euroa, mikä on 568 653 euroa enemmän kuin mitä Keuda maksaa järjestelmän rahoittamiseksi.

Sekä pistemäärä että tulosraha ovat Keudan kaikkien aikojen suurimmat. Piste- ja tulosrahavertailussa Keudan taakse jäävät kaikki muut Uudenmaan suuret, monialaiset koulutuksenjärjestäjät kuten Helsingin Stadia, Vantaan Varia ja Espoon Omnia.

Tuloksellisuusrahan jakoperusteita ovat esimerkiksi opiskelijoiden valmistuminen ja työllistyminen sekä henkilöstön pätevyys ja kehittäminen.

- Keuda on pitkäjänteisen työn ansiosta parantanut tulostaan erityisesti läpäisyssä. Olemme myös koordinoineet valtakunnallista läpäisyhanketta. Opiskelijoiden keskeyttäminen on vähentynyt Keudassa ja entistä useampi valmistuu ajallaan, kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila toteaa.

Vallitsevista suhdanteista huolimatta Keudasta valmistuvat opiskelijat työllistyvät keskimääräistä paremmin.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi