< Takaisin uutisiin

Keudan ja Krapihovin yhteistyö saa lisäpontta amisreformista

Tuusulalaisen Krapihovi Oy:n yrittäjäsisarukset Anne Holma-Lehtinen ja Pekka Holma ovat ottaneet suurin odotuksin vastaan 2018 alusta voimaan tulleen ammatillisen koulutuksen uuden lainsäädännön, amisreformin.

- Se, että ammatillista koulutusta siirretään entistä enemmän työelämään, on juuri oikea suunta, Pekka Holma sanoo.

- Menemme kohti perinteistä mestari-kisälli-ajattelua ja saamme ammatilliset opettajat työpaikoille ohjaamaan ja kouluttamaan opiskelijoita.

- Opettajan rooli onkin isossa murroksessa, kun siirrytään opetuksessa entistä enemmän oppilaitoksen seinien ulkopuolelle, Anne Holma-Lehtinen toteaa.

- Hedelmällisestä ja syventyvästä yhteistyötä hyötyvä kaikki osapuolet, myös me alalla jo olevat opimme sitä kautta koko ajan uutta.

Vuosikymmenien yhteistyöstä kumppanuussopimukseen

Keudan ja Krapihovin yhteinen historia on pitkä ja uudistuvat ammatillinen koulutus antaa osaltaan mahdollisuuden sen syventämiseen. Osapuolet solmivat tammikuun lopulla kumppanuussopimuksen, joka tähtää sekä Krapihovin että Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän Keudan kilpailukyvyn parantamiseen.

- Keuda pystyy vastaamaan erittäin monipuolisesti Krapihovin koulutus- ja kehittämistarpeisiin, kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila lupaa.

Krapihovi on jatkossa yhä enemmän Keudan eri alojen opiskelijoiden oppimisympäristönä. Myös nykyistä henkilökuntaa on tarkoitus kouluttaa monipuolisesti. Keudan tarjonnassa on paitsi alan tutkintoon johtavia koulutuksia, myös erilaisia täydennyskoulutuksia (esim. korttikoulutukset) ja johtamisen sekä esimiestyön koulutuskokonaisuuksia.

Hotelli- ja ravintola-ala kärsii työvoimapulasta. Solmittu kumppanuussopimus tähtää osaavan työvoiman takaamiseen Krapihoville ja toisaalta sopivan työpaikan löytymiseen Keudan opiskelijoille.

Lisätietoja antavat:

Hannu Laurila, kuntayhtymän johtaja, Keuda 0500 461 330, hannu.laurila@keuda.fi

Anne Holma-Lehtinen, yrittäjä, Krapihovi Oy, 040 556 2556, anne.holma-lehtinen@krapi.fi

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda

Keuda toteuttaa opiskelijoille ja työelämälle yksilöllisiä, vetovoimaisia koulutus- ja kehittämispalveluja. Keudalla on yhteensä 11 toimipistettä Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa, Tuusulassa ja Helsingissä. Keudassa opiskelee yhteensä noin 7000 nuorta ja aikuista.  Henkilökuntaa on noin 650. Asiakaslupauksemme ovat: ”Keudassa rakennat oman polut ammattiin”, ”Keuda luo työelämäkumppanuuksia” sekä ”Keudassa saa innostua ja innostaa”.


Krapihovi Oy

Krapi on aito suomalainen kattaus, käsityönä huolella valmistettua ruokaa ja huolenpitoa tunnelmallisessa Tuusulanjärven miljöössä. Koko soppa maustettuna alueen rikkaalla historialla sekä elävällä kulttuurilla. Missiomme kuuluu: Rakennamme aitoa, huolenpidon, makujen ja tarinoiden Krapia palaksi parasta Suomea.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi