< Takaisin uutisiin

Keudan yhdeksässä osoitteessa on nyt sähköautojen latauspisteet

Sähkö- ja hybridiautojen määrä lisääntyy Suomessa koko ajan. Keudan henkilökunnalta alkoi tulla kiinteistöpäällikkö Vesa Takolle kyselyjä niiden latausmahdollisuuksista.

- Totesimme, että tämä tarve varmasti lisääntyy tulevaisuudessa ja päädyimme hankkimaan latauspisteet, jotka ovat myös ulkopuolisten asiakkaiden käytettävissä, Takko kertoo.

- Haluamme tukea toiminnassamme ekologisia arvoja. Tämä palvelu ei tuota Keudalle voittoa, mutta hyödyttää asiakkaitamme ja henkilökuntaa.

Latauspisteiden hankkimista vauhditti myös työ- ja elinkeinoministeriön myöntämä määräaikainen investointituki sähköautojen julkisille latauspisteille. Sen ansiosta Keuda sai osan investoinnistaan takaisin tukena.

Energiatiimi toimitti ja asensi Keudan latauspisteet. Sopimus latauspalvelusta tehtiin Virta.fi-operaattorin kanssa. Latauspalvelun käyttäjä rekisteröityy Virta.fi-sivuilla ja saa sitä kautta maksuvälineet, joilla pääsee käyttämään Keudan latauspisteitä.


Asioi ja lataa samalla

Keudan Ykkösvalinta-teemaan tarroitetuista latauspisteistä viisi on niin sanottua pylväsmallia ja neljä seinämallia. Teholtaan eri mallit ovat samanlaisia. Jokaisessa latauspisteessä on kaksi latauspaikkaa eli kaksi autoa voi latautua samanaikaisesti.

Latauspisteiden paikat on valittu niin, että niitä on mahdollisimman helppo käyttää Keudassa asioidessa tai muuten vieraillessa. Yksi latauspiste esimerkiksi on Järvenpään Sibeliuksenväylän Ateriakeidas-ravintolan vieressä, toinen Tuusulan Kirkkotiellä Keuda Hiuksen ja Kauneuden sisäänkäynnin lähellä ja kolmas Mäntsälän Saaren kartanon puutarhamyymälällä.

Latauspisteet on saatu myös Keravalle Keuda-talon parkkihalliin ja Sarviniitynkadulle, Järvenpäähän Ammattikoulunkadulle (Wärtsilänkadun toimipiste), Tuusulan Pekka Halosen akatemiaan, Mäntsälän Lukkarinpolulle sekä Nurmijärven Lopentielle. Keudan latauspisteet ovat näkyvissä sähköautoilijoiden käyttämissä latauspistekartoissa.


Sähköautot läsnä opetuksessa

Keudassa voi opiskella autoalaa Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä. Jo useita vuosia Keudan opiskelijoiden ”opetusmateriaalina” on ollut sekä hybridi- että sähköauto.

- Seuraavaksi saamme opetukseen mukaan lisättyä todellisuutta ja pääsemme katsomaan sähköautojen sisuksia ilman, että niitä tarvitsee purkaa, lehtori Jaakko Ristolainen kertoo.

- Hienoa, että saimme myös latauspisteet Keudaan, sillä sähköautoilu on tulevaisuutta ja sen lisääminen vahvasti Suomen kansallisenakin tavoitteena.

Kuvassa autoalan lehtori Jaakko Ristolainen Nurmijärven latauspisteellä Keudan autoalan oman sähköauton, Nissan Leafin kanssa.

Lisätietoja: kiinteistöpäällikkö Vesa Takko 0500 469 899, vesa.takko@keuda.fi.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi