< Takaisin uutisiin

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, kuva-artesaani ja eläintenhoitaja Keudan suosituimmat yhteishaussa

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen päättyi tiistaina 15.3. Keudan ammattiopistoon hakijoita oli yhteensä 4847, joista ensisijaisia hakijoita oli 1290. Ensisijaisten hakijoiden määrä putosi viime vuodesta 219 hakijalla. Aloituspaikkoja on tarjolla 1675. Sama laskeva trendi oli nähtävissä ammatillisessa koulutuksessa ympäri Suomen. Positiivista kuitenkin on se, että hakijamäärä jakaantui tänä vuonna entistä tasaisemmin Keudan eri koulutusten kesken.

Keudan ammattiopiston suosituin koulutus yhteishaussa oli nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, johon ensisijaisia hakijoita oli 1,88 yhtä aloituspaikkaa kohti. Lähes yhtä suosittu (1,8 ensisijaista hakijaa/aloituspaikka) oli kuvallisen ilmaisun perustutkinnon (kuva-artesaani) valokuvauksen osaamisala. Suosittu oli myös saman tutkinnon kuva- ja mediataiteen osaamisala (1,67 ensisijaista hakijaa). Myös eläintenhoitajan koulutus on edellisten vuosien tavoin vetovoimainen (1,65 hakijaa) samoin kuin sähköasentajan (1,55), kosmetologin (1,5) ja lähihoitajan (1,5) koulutukset.

Nykymuotoisessa yhteishaussa voivat hakea vain ilman aikaisempaa tutkinto olevat. Keudan ammattiopiston koulutuspaikkoja jää yhteishaussa reilusti täyttämättä, joten myös jo aikaisemman tutkinnon suorittaneilla on hyvät mahdollisuudet päästä opiskelemaan toivomaansa alaa hakeutumalla Keudaan erillishaun kautta, keuda.fi/erillishaku.

Monia Keudan koulutuksia on myös tulossa yhteishaun lisähakuun kesäkuussa. Ammatilliseen koulutukseen valmistavan VALMA-koulutuksen haku puolestaan alkaa 24. toukokuuta.

 

Lisätietoja: rehtori Pekka Aittoniemi 050 345 3172, pekka.aittoniemi@keuda.fi ja opiskelija-asioiden päällikkö Milla-Miia Luosujärvi 050 372 0837, milla-miia.luosujarvi@keuda.fi

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi