< Takaisin uutisiin

Onko sinun yrityksesi Työssäoppimisen mestariyritys?

Keuda ja Uudenmaan Yrittäjät julistavat haettavaksi Työssäoppimisen mestariyritys –laatumerkin.

Työssäoppimisen mestariyritys on tunnustus yrityksille, jotka kouluttavat säännöllisesti ja laadukkaasti työssäoppijoita. Se nostaa esiin esimerkillisiä yrityksiä ja sitä kautta toimintatapoja, joihin ovat tyytyväisiä niin opiskelijat, yrittäjät kuin koulutusorganisaatiot.

- Työssäoppimisjaksot ovat yrityksille hyvä mahdollisuus tutustua mahdollisiin tuleviin työntekijöihin ja opettaa heidät omaan yrityskulttuuriin alusta saakka. Siksi työssäoppijoihin kannattaa sekä panostaa että heiltä kannattaa vaatia asioiden omaksumista, toteaa projektipäällikkö Petra Pulkkinen Keudasta.

- Monesti työssäoppimisjaksolla opiskelijoiden silmät avautuvat tulevaan työelämään. Aidot työelämäkokemukset ovat monelle opiskelijalle paras opiskelumotivaattori ja opittu tietotaito syventyy käytännön tehtävissä, Pulkkinen mainitsee.

- Hyvä työssäoppimisyritys on sellainen, jossa on kannustava ilmapiiri. Tärkeintä on se, että pääsee tekemään niitä omaan alaan liittyviä hommia valvotusti. Itse olen putkialalla ja työoppimisjaksolla pääsin olemaan monenlaisissa hommissa aina huoltoautosta urakkatyömaihin. Pääsin työskentelemään, en katsomaan vierestä tai pelkästään siivoamaan varastoa. Työssäoppimisjakson jälkeen työllistyin yritykseen töihin, iloitsee putkiasentaja Simo Siltala V&S Putki Oy:stä.

Työssäoppimisen mestariyritys saa käyttöönsä Työssäoppimisen mestariyritys -laatumerkin, jolla se voi osoittaa laadukkaan toimintansa opiskelijoille, asiakkaille ja suurelle yleisölle.

Työssäoppimisen mestariyritys –nimen ensimmäinen haku on parhaillaan meneillään. Nimi myönnetään kaikille kriteerit täyttäville yrityksille hakemuksesta. Tunnustuksen saajat päättää asiantuntijaraati, joka koostuu yrittäjistä, opiskelijoista ja oppilaitoksen edustajista.

Laatumerkkiä voi hakea myös toisen yrityksen puolesta ko. yrittäjän suostumuksella.

Lue lisää

Katso hakulomake täältä  

Lisätietoja:

Keuda, projektipäällikkö Petra Pulkkinen, p. 040 174 5473

Uudenmaan Yrittäjät, kehittämispäällikkö Kati Liikanen, p. 050 370 3257

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi