< Takaisin uutisiin

Saaren kartanolla otettiin käyttöön uusi maarakennus-metsähalli

Uuden hallin avajaisia vietettiin tänään leppoisassa tunnelmassa kakkukahvien kera. Toimialapäällikkö Mika Lindqvist kertoi puheessaan, että hallille on ollut tarvetta jo vuosia, siitä lähtien kun maarakentajien koulutus on Saarella alkanut. Suomen ilmasto- ja sääolosuhteissa maanmittaajien opetusta olisi helpottanut sisätila. Hallia on kaivannut myös Saaren metsäalan koulutus.
 
Vuonna 2014 Keuda sai luvan maarakennuskoneenkuljettajien kouluttamiseen. Alunperin suunnitellun kylmän konehallin suunnitelmat muuttuivat myöhemmin ja päätettiin tehdä aito oppimisympäristö, jossa opiskelijat pääsevät käytännön töihin kunnolla kiinni.

Rakennuksen kokonaisala on 900 neliömetriä, joka on jaettu neljään osaan: hallin keskiosassa koneita voi huoltaa, korjata ja niihin pääsee kunnolla tutustumaan. Hallin toisessa päädyssä on erillinen, läpiajettava linja koneiden pesua varten. Hallin vastakkaisessa päässä on opetustila, jonne voidaan sijoittaa esim. simulaattoreita. Opetustilojen päällä toisessa kerroksessa on tekniset tilat varastoineen. Hallin korkeuden ollessa 4,8 metriä voi sisälle huoletta ajaa isompaakin kalustoa. Hallin tekniikka on nykyaikaista, ja sen erikoisuus on lämmitysmuoto. Halli lämpenee maalämmöllä, maan sisältä löytyy 3,8 km putkea lämmön pumppaamista varten.
 
Halli tulee heti vuoden alusta tehokäyttöön. Kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila totesi, että oppimisympäristöjä ja oppimistiloja tarvitaan edelleen. Saarelle investointien tekeminen on helppoa, sillä Saaren kampusalue on yksi Keudan vetovoimaisemmista.

Projektissa ovat olleet mukana:

  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtikuvio Oy
  • Rakennesuunnittelu: Copla Oy
  • Sähkösuunnittelu: Alten Finland
  • LVIA-suunnittelu: Alten Finland
  • Rakennusurakoitsija: Rakennustyö Karvonen Oy
  • Sähköurakoitsija: KPW Firststep Oy
  • LV- ja IV-urakoitsija: Suomen Talotekniikka Mäntsälä Oy
  • Automaatiourakoitsija: MIK Ilmastointi Oy


1O1A5783 ajankohtaista1O1A5781 ajankohtaista1O1A5777 ajankohtaista

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi