< Takaisin uutisiin

Vuoden oppisopimustyönantaja Keudassa on Kokkikartano

Valtakunnallista Oppisopimusviikkoa vietettiin viime viikolla ympäri Suomen. Viikon kunniaksi Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda palkitsi Kumppanuusfoorumissaan ensimmäistä kertaa vuoden oppisopimusopiskelijan, työpaikkaohjaajan ja työnantajan.

Vuoden oppisopimustyönantajaksi valittu Snellmanin Kokkikartano Oy on kouluttanut henkilöstöä oppisopimuksella jo reilun kymmenen vuoden ajan. Palkinnon perusteluihin kuuluu, että yritys on hyödyntänyt oppisopimuskoulutusta laaja-alaisesti työntekijästä johtoryhmään ja mahdollistanut myös eri kieli- ja kulttuuritaustaisten opiskelun työn ohessa.

”Koulutettavia on tällä hetkellä 22 kokkikartanolaista, jotka opiskelevat elintarvikealan perustutkintoa, elintarviketekniikan erikoisammattitutkintoa, lähiesimiestyön ammattitutkintoa tai johtamisen erikoisammattitutkintoa, HR-päällikkö Arja Kauppinen kertoo.

Anne Vuorinen Arja Kauppinen Kokkikartano3Työelämäpalvelujen johtaja Anne Vuorinen (vas.) ja Kokkikartanon HR-päällikkö Arja Kauppinen.
(Kuva: Alli Asikainen Lindeman)

”Yksi meidän kulmakivistä on osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta. Oppisopimuskoulutus on yksi tie, miten me haluamme siihen päästä. Meillä on tuotannossa hyvin paljon erilaisia työpisteitä, koneita ja laitteita, joten työ ole suinkaan samanlaista kaikille. Koska opintojen suunnittelussa tehdään aina henkilökohtaistaminen, oppisopimuksella saadaan yrityksen tarpeisiin räätälöityjä osaajia.”

Vuoden oppisopimusopiskelijana palkittiin hiusalan perustutkinnon suorittanut Nea Sundström. Valmistumisensa jälkeen nuori ammattilainen sai starttirahan ja perusti oman yrityksen.

Vuoden työpaikkaohjaajaksi valittiin Kulmakonditorian Elisa Adamsson-Luoto. Työpaikkaohjaajan rooli on tärkeä oppisopimuskoulutuksen suunnittelussa sekä opiskelijan ohjauksessa ja arvioinnissa. Adamsson-Luodolla on ollut useampia ohjattavia ja hän on onnistunut ohjaustyössään erinomaisesti.

Nea Elisa Arja2Vuoden oppisopimusopiskelija Nea Sundström (vas.), vuoden työpaikkaohjaaja Elisa Adamsson-Luoto ja vuoden oppisopimustyönantajan edustaja Arja Kauppinen.
(Kuva: Alli Asikainen Lindeman)

Valtakunnallinen Oppisopimusviikko koordinoitiin Keudasta

Työn ja oppilaitosopiskelun yhdistävää oppisopimuskoulusta juhlistettiin viime viikolla yli 150 verkko- ja paikallistapahtumassa ympäri maan. Mukana olivat koulutuksenjärjestäjät ympäri Suomen ja viikon virallisena suojelijana toimi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Ensimmäistä kertaa järjestettävän viikon yhteistyökumppaneita olivat mm. opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, Elinkeinoelämän keskusliitto, Suomen Yrittäjät, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja Suomalaisen Työn Liitto.

Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Tutkinnosta noin 80 prosenttia suoritetaan työpaikalla ja 20 prosenttia lähiopintoina oppilaitoksessa, etänä tai verkossa. Vuosittain oppisopimuksella opiskelee noin 50 000 ihmistä.

Oppisopimusviikon pääjärjestäjänä toimi OpsoDiili-koordinaatiohanke, jota Keuda hallinnoi.

 


Lisätietoa oppisopimuksesta: www.oppisopimus.fi

Lisätietoa Oppisopimusviikosta sivulta oppisopimus.fi/oppisopimusviikko ja Facebookista Oppisopimus.fi-yhteisöstä.
 
Oppisopimus Keudassa: https://www.keuda.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/

 

Yhteyshenkilöt

Susanne Forsberg, projektipäällikkö, OpsoDiili-koordinaatiohanke (Oppisopimusviikko)
p. 040 174 5618
susanne.forsberg@keuda.fi

Anne Vuorinen, Työelämäpalvelujen johtaja
p. 050 415 0974
anne.vuorinen@keuda.fi

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi