< Takaisin uutisiin

Keudan opettajat Tiina Halonen ja Mia Kilpinen palkittiin Vuoden NY-opettaja tunnustuksella!

Nuori Yrittäjyys ry on myöntänyt Keudan opettajille Tiina Haloselle ja Mia Kilpiselle Vuoden NY-opettaja -tunnustuksen aktiivisesta ja inspiroituneesta työstä yrittäjyyden parissa.Palkitsemisen perusteluissa korostetaan yrittäjyyskasvatuksen toteutumista koulutuksessa sekä nuorten inspiroimista ja kannustamista opetuksessa ja ohjauksessa. Oppiminen, kasvattaminen ja ideoiden jakaminen sekä osaamisen tunnistaminen nähdään merkittäviksi asioiksi. Ne syntyvät silloin kun taito, into ja tahto kohtaavat.

Keravan Keskikadulla opettavat Mia Kilpinen ja Tiina Halonen saivat integraatiohankkeessa idean yrittäjyyden ja ruotsin kielen yhdistämisestä käytännön tasolla NY Vuosi yrittäjänä ohjelmassa. Kokonaisuus käynnistyi keväällä 2016, kun 13 opiskelijaa opettajineen lähtivät hakemaan ideoita ja inspiraatiota Ruotsin UF Företagsamhet -messuilta Älvsjösta Tukholmasta.

Syksyllä 2016 opiskelijat perustivat viisi yritystä NY yrittäjyyskasvatuksen polkua noudattaen. Ohjelman rinnalla on petrattu ruotsin kielen taitoa ja käytetty kieltä aidoissa tilanteissa mm. yritys- ja kouluvierailuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Ohjelma toteutetaan tiiviissä vuorovaikutuksessa työelämän kanssa molempia kotimaisia kieliä käyttäen. Hanketta on tukenut Svenska Kulturfonden.

Uudet NY-yrittäjät tutustuivat konseptiin NY24h -leirillä toukokuussa 2017, jolloin he harjoittelivat yrittäjämäistä toimintaa toteuttamalla omia ideoita ja innovaatioita. Lukuvuoden 2017-2018 NY-yritykset aloittavat toimintansa elokuussa.

Keravan merkonomiopiskelijat pärjäsivät hyvin NY Vuosi yrittäjänä –semifinaalitapahtumassa Kauppakeskus Kaaressa 2.3.2017. Saraella Kojo, Emilia Leinonen ja Melina Valkama asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalalta pääsivät finaaliin ja voittivat kategorian Paras palvelu.
Finaali oli 20.4.2017 kauppakeskus Kampissa. NY-yrittäjien matkaa voit seurata osoitteessa http://uskallayrittaa.fi/

Merkonomiopiskelijoiden Kojon, Leinosen ja Valkaman perustamat yritysideansa facesivut: https://www.facebook.com/ballroomjuhlat/?fref=ts

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi