Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

< Takaisin hankkeisiin

Sujuvat siirtymät

Ajankohta

01.08.2018 - 31.12.2019 (Käynnissä)

Rahoittaja Rikosseuraamuslaitos
Toteuttaja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Tavoitteet

Sujuvat siirtymät –projektissa pilotoidaan ja mallinnetaan vankien ammatillisen koulutuksen siirtymiä suljetusta vankilasta alueen avovankiloihin ja valvotun koevapauden kautta vapautumisen jälkeiseen opiskeluun, aina työllistymiseen asti. Projektissa huomioidaan myös siirtymät avovankilasta suljettuun vankilaan ja tähän siirtymään liittyvät haasteet opintojen jatkumiseksi.

 

Toimenpiteet

1. Viimeistellään vankilaopetuksen alueellinen toimintamalli ja juurrutetaan se vankiloihin

2. Kehitetään tuetut siirtymät alueen yksiköiden välillä ja jatkumot vapauteen

3.  Opinnollistetaan toimintoja yhdessä työtoiminnan kanssa

4.  Tunnistetaan myös muusta toiminnasta mahdollisesta kertyvä osaaminen ja tunnustetaan osaaminen osaksi ammatillista tutkintoa

5. Tiivistetään alueen yksiköiden, koulutuksenjärjestäjän ja aluekeskuksen yhteistyötä

6. Pilotoidaan Ammattiosaajan Työkykypassia osana opintoja ja työhyvinvointia                             

7. Kehitetään työnantajayhteistyötä ja työllistytään opintojen kautta

 

Odotetut tulokset

1. Alueellinen ammatillisen vankilaopetuksen kokonaisuus ja siirtymät on mallinnettu ja mallia voidaan hyödyntää tulevaisuudessa esimerkiksi uusien ammatillisten tutkintojen pilotoinnissa. Yhteistyö toimijoiden välillä on tiivistynyt ja vankilan henkilökunnan tietoisuus ammatillisesta koulutuksesta on lisääntynyt. Lisäksi vankilaopetuksen siirtymiin ja jatkumoihin liittyviin haasteisiin on tehty selkeät kehittämisehdotukset.

2. Lopputuloksena opiskelijat ovat kerryttäneet osaamistaan ja pystyneet jatkamaan joustavasti opintojaan siirtymien jälkeen, aina vapautumisen jälkeiseen opiskeluun ja työllistymiseen asti.

3. Koulutuksen kautta opiskelija kiinnittyy yhteiskuntaan, rikoksettomaan elämäntapaan ja parhaimmillaan työllistyy. Yhteiskunnassa uusintarikollisuus vähenee  ja syntyy kustannussäästöjä.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi