Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

< Takaisin uutisiin

EuroSkills-kultamitalisti teki korun Linnan juhliin

Linnan juhlissa nähdään 6.12.2018 keudalaista taituruutta, kun syksyllä EuroSkills-kilpailuissa kultaa voittanut Josefiina Kivero pääsi toteuttamaan näyttävän kukkakorun Heta Ravolainen-Rinteelle.

Josefiina Kivero käytti korun valmistamiseen noin neljä tuntia. Hän on käyttänyt korussa 21 erilaista kukkaa tai kasvinosaa, muun muassa perhoskämmekköjä, ruusupapuja, olkikukkia ja hiirenvirnaa. Korun viimeistelyyn on käytetty pieniä muttereita viittaamaan Ravolainen-Rinteen ralliharrastukseen. Lisäksi korussa on käsin värjättyä kotimaisesta lampaanvillasta valmistettua lankaa. Väreinä työssä on munakoison liilaa ja trendikästä keltaista sekä kultaa.

Ravolainen-Rinne on Mäntsälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja ammatillista koulutusta järjestävän Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan yhtymähallituksen jäsen. Josefiina Kivero suorittaa Keudassa floristimestarin erikoisammattitutkintoa ja itsenäisyyspäivän vastaanotolla nähtävä kukkakoru on opintojen viimeinen tutkinnon osa.

Josefiina Kivero voitti floristiikkalajissa kultaa nuorten euroopanmestaruuskilpailussa EuroSkillsissä, joka järjestettiin Budapestissa syyskuussa. Kolmipäiväisen kilpailun aikana kilpailijat valmistivat useita vaativia sidontatöitä.

 

josefiinatekee3

josefiinatekee2josefiinatekee1

Myös Linnan kauneimmaksi puvuksi äänestetyllä laulaja Anna Puun puvulla on Keuda-kytkös: puvun teräksisen korsetin toteutti koruseppä Anu Ek, joka palkittiin syksyllä Keudan Vuoden Yrittäjäoppisopimusopiskelijana.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi