Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

< Takaisin uutisiin

Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ruokailusta

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on saanut olla mukana vaikuttamassa työryhmätyöhön, jonka tuloksena syntyi uusi ruokailusuositus toisen asteen opiskelijoiden ruokapalvelujen järjestämisestä. Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ruokailusta -suosituksen yhtenä periaatteena on edistää kestävää elämäntapaa: kasvisruokaa tulisi olla tarjolla päivittäin ja raaka-ainevalinnoissa tulee huomioida ruoan terveys-, ilmasto- ja ympäristövaikutukset. 

Uusiin ruokailusuosituksiin liittyen Ylen uutiset tutustui opiskelijaruokailuun Keudan Wärtsilänkadun Amis-ravintolassa. Ruokapalvelupäällikkö Iiris Kauneela kertoo Keudan opiskelijaravintoloiden ateriavaihtoehdoista. Samalla hän valottaa, miten ruokahävikkiä on Keudassa onnistuttu karsimaan.

- Keudassa ruokahävikkiä on saatu vähennettyä hyvin yksinkertaisella kikalla. Otimme tarjottimet pois linjastosta ja ohjasimme opiskelijoita oikeaan annoskokoon. Ruokahävikki väheni huomattavasti.

Ylen verkkosivuilla (kohta 11:14) omista ateriavalinnoistaan kertovat opiskelijat Senja Naukkarinen ja Niko Salo   

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan, Opetushallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhdessä julkaisema uusi ruokailusuositus ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin pohjautuu yleisiin ravitsemussuosituksiin, mutta sen ohjeet ovat yksityiskohtaisempia. Suosituksen piirissä on yli 400 000 opiskelijaa. Opetushallituksen julkaisuun voi tustustua linkistä: Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ruokailusta.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi