Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

< Takaisin uutisiin

Keuda seuraa koronavirustilannetta

Koronaviruksen leviämiseen varautuminen on ajankohtaista oppilaitoksissa ja sekä kansainvälisissä hankkeissa mukana olevissa organisaatioissa. Keuda seuraa virustilannetta ja huomioi viranomaisten ohjeet opiskelijoiden ja henkilökunnan kansainvälisten liikkuvuusjaksoja suunniteltaessa ja toteutettaessa. Keudan opiskelijoita tai henkilöstöä ei ole alueilla, joissa ulkoministeriön tämän hetkisten matkustusohjeiden mukaan tulisi noudattaa erityistä varovaisuutta. 

Oppilaitokset tai Opetushallitus eivät ohjeista terveydenhuoltoon liittyviä asioita vaan ohjauksesta vastaavat terveysviranomaiset, joiden ohjeistusta myös Keuda seuraa aktiivisesti. Samalla varaudutaan mahdolliseen mahdolliseen poikkeustilanteeseen sekä yhteydenpitoon oppilaitoksen, opiskelijoiden ja harjoittelutyöpaikkojen välillä. 

Erasmus+ -ohjelman opiskelija- ja henkilökuntavaihtoja on mahdollista perua, keskeyttää ennenaikaisesti, toteuttaa toisen yhteistyökumppanin luona tai siirtää myöhempään ajankohtaan kaikissa niissä maissa ja alueilla, joita epidemia koskee. 

Tällä hetkellä kaikki Keudan käynnissä olevat ja keväälle suunnittelut kansainväliset jaksot ovat maihin, joissa tulee ulkoministeriön matkustusohjeen mukaan noudattaa tavanomaista varovaisuutta. Virustilanteen kehitystä seurataan aktiivisesti, ja jos tilanne aiotussa kohdemaassa muuttuu, arvioidaan matkan toteutus tai mahdollinen kotiutustarve. Opiskelijoihin ja Keudan henkilöstöön kuuluvaan ollaan tarvittaessa yhteydessä henkilökohtaisesti.

Keudan opiskelijoilla on matkavakuutus, kuten myös henkilöstöllä työmatkoillaan: mikäli matkan aikana sairastuu, ei hoidosta tai muista mahdollisista toimenpiteistä aiheudu kuluja ao, henkilölle. Matkalle lähteviä ohjeistetaan ennen matkaa laatimaan ulkoministeriölle matkustusilmoitus, jotta myös viranomaiset voivat tarvittaessa tavoittaa eri maissa oleskelevat suomalaiset.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ole yhteydessä omaan terveysasemaasi puhelimitse.

Koronavirustartunnan mahdollisuutta tutkitaan, jos potilaalla on virusoireita ja hän on oleskellut 14 vrk sisällä ennen oireiden alkua epidemia-alueella, tai hänellä on ollut lähikontakti laboratoriovarmennettuun koronavirustapaukseen. Kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri voi määrätä eristykseen,  joka on sairastunut tai jonka perustellusti epäillään sairastuneen yleisvaaralliseen tartuntatautiin. Vastaava viranomainen päättää myös lähipiirin mahdollisesta eristyksestä. Karanteeniin asetettujen ei tule liikkua muiden ihmisten joukossa eikä tavata ihmisiä. 

Muista käsihygienia

Elämme parhaillaan talven voimakkainta influenssakautta, ja paras tapa suojautua kaikilta hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsihygieniaa.

LINKKEJÄ

THL:n ohje virustautien välttämiseksi
THL: Ajankohtaista koronaviruksesta

Keusoten tiedotus ja ohjeet

Ulkoministeriön maakohtaiset matkustusohjeet
Ulkoministeriön matkustusilmoitukset

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi