Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

< Takaisin uutisiin

Keudan lisätyn todellisuuden ratkaisut palkittiin vuoden digitaalisena tekona

Keudan lisätyn todellisuuden ratkaisut ammatillisessa koulutuksessa on yleisöäänin voittanut ohjelmistotalo Atean Vuoden digitaalisin teko -kilpailun. Kilpailun finaaliin oli valittu yrityksiä ja organisaatioita, jotka ovat hyödyntäneet digitalisaatiota luovasti ja tuottavasti toiminnassaan. Keuda ratkaisut valittiin parhaiksi julkisen hallinnon kategoriassa.

Keudan yhdessä 3DBearin kanssa kehittämät lisätyn todellisuuden ja 3D-mallintamisen ratkaisut tukevat uudenlaisia oppimistapoja ja oppimateriaalien digitalisoitumista. Kyseessä on sekä mobiililaitteille että Hololenssille kehitetty sovellus, jonka avulla on mahdollista rakentaa 3D-ympäristöjä lisättyyn todellisuuteen.

- Ammatillinen koulutus muuttuu ja lisätyllä todellisuudella on mahdollista hienosti rikastuttaa oppimista ja saavuttaa parempia oppimistuloksia. Uudet tavat oppia murtavat perinteistä luokkaoppimisen mallia. Hienointa niissä on, että oppilaat pääsevät itse luomaan uutta missä ja milloin vain. Elämme keskellä teknologista murrosta ja tartumme rohkeasti uusiin haasteisiin, totesi Keudan verkkopedagogiikan kehittäjä Kari Honkonen kiitospuheessaan.

Keudassa on hyödynnetty lisätyn todellisuuden ratkaisuja rikastamaan oppimista mm. puutarha-, sisustus- ja autoalan opetuksessa. Uudet ratkaisut palvelevat erilaisia oppijoita ja tukevat aivan uudenlaisia oppimistilanteita. 

- Nykyajan oppiminen ei ole vain valmiin sisällön omaksumista, vaan tiedon rakentamista. Sovelluksen käyttö  osana opiskelua omalla mobiililaitteella on luontevaa, kun kännykät kulkevat mukanamme kaikkialle, toteaa graafisen suunnittelun opettaja Teija Lehtola Keudan Pekka Halosen akatemiasta.

Palkintoa olivat Keudan digitiimin edustajina vastaanottamassa Kari Honkosen ja Teija Lehtolan kanssa vehoilu- ja sisustusalan opettaja Teppo Vahteristo (oik) sekä Jukka Kajala 3DBearista.

Keuda Atea 2019

Vuoden digitaalisin teko 2019 -kilpailun voittajat palkittiin Atea Focus -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa tänään tiistaina 1.10. Finaalissa kilpailleille kolmelle julkishallinnon ja kolmelle yrityssarjan finalistille annettiin yhteensä 2 631 ääntä kaikille avoimessa verkkoäänestyksessä. Kilpailun finalistit oli 23 ehdokkaan joukosta valinnut tuomaristo, johon kuuluivat bisnespuhuja André Noël Chaker, HPE Hewlett Packard Enterprise Finland and Balticsin toimitusjohtaja Mikko Eerola, Kuntaliiton projektipäällikkö Elisa Kettunen, tutkija Esko Kilpi, AI Strategy Companyn toimitusjohtaja Antti Merilehto, Teknologiateollisuus ry:n koulutusjohtaja Leena Pöntynen ja Atea Finlandin toimitusjohtaja Juha Sihvonen

Esimerkkejä lisätyn todellisuuden käytöstä Keudan ammatillisessa koulutuksessa on katsottavissa osoitteessa http://bit.ly/arkeuda

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi