Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

< Takaisin uutisiin

Oppisopimuksella omassa yrityksessä

Marjut Ounila perusti Ekomatkat-yrityksen tarjotakseen vammaisille, ikääntyneille ja lapsiperheille luontokokemuksia, yhdessäoloa ja mahdollisuutta uusien asioiden kokemiseen. Vauhtia liikeideansa jalostamiseen tuotteiksi ja palveluiksi Marjut sai Uudenmaan Yrittäjien ja Keudan yhdessä toteuttamasta Yksinyrittäjäakatemiasta.

Keväällä 2019 yrittäjäakatemiasta valmistuneen Marjutilla on kaupallisen alan tutkinto, mutta Yrittäjäakatemia antoi liiketoimintaan uutta, konkreettista näkökulmaa, hän toteaa.

- Sain omille ajatuksilleni vahvistusta ja oppia siitä, miten voin tuotteistaa osaamistani ja tarjontaani. Ja ennen kaikkea sain uskallusta toteuttaa unelmaani!

Erityisesti Marjut piti siitä, että Yksinyrittäjäakatemian opettajat ammentavat omista yrittäjäkokemuksistaan. Akatemian aikana tehdyt ryhmätyöt myös hitsasivat yksinyrittäjiä yhteen, ja kerran kuukaudessa pidetyt kontaktipäivät keskusteluineen kannustivat eteenpäin.

- Kontaktipäivien jälkeen puhkuin intoa. Ja samalla myös mieli rauhoittui, kun huomasi että yrittäjäkollegat painiskelivat samojen asioiden parissa kuin minä, Marjut pohtii.

Vaikka osa kurssilaisista oli ehtinyt oman yritysideansa kanssa pidemmälle, oli ilmapiiri aina yhtä kannustava.

- Vertaiskokemuksen ohella ryhmätyöt ja yritysvierailut tarjosivat enemmän kuin kurssia aloittaessa uskalsi toivoakaan. Ja kaikki tämä oli ilmaista, Marjut korostaa.

Koska Yksinyrittäjäakatemia on oppisopimuskoulutusta, ovat akatemian opiskelijat oppimassa omassa yrityksessään, omalla työpaikallaan, ja opiskelu on osallistujille maksutonta. Marjut kannustaakin jo aloittaneita yrittäjiä kuin vielä omaa liiketoimintaa suunnittelevia tarttumaan rohkeasti tilaisuuteen.

- Maailma on avoin ja mahdollisuuksia täynnä, kun vain päättää yrittää!

Ulla Anttonen

Seuraava Yksinyrittäjäakatemia järjestetään 22.8.2019–30.6.2020.
Koulutuksesta antaa lisätietoja Jorma Käyhkö Keudan Työelämäpalveluista, 050 415 1471 ja sähköpostitse.

Voit tutustua lähemmin:
- yksinyrittäjäakatemiaan
- yksinyrittäjäakatemian esitteeseen

Tietoa Ekomatkat-yrityksestä

Marjut Ounilalla on yli 20 vuoden kokemus työstä vammaispalvelujen parissa. Moni saa apua arkiaskareisiin, mutta harrastuksiin tai vaikka luontoelämyksien pariin ei kaveria ehkä olekaan helposti saatavilla. Oli kyse ulkoiluavusta tai ystäväkoirapalvelusta, Marjutin räätälöidyt ”elämyspalvelut” kohtaavat asiakkaat yksilöinä tarpeineen ja mielenkiinnon kohteineen. Ekomatkat huomioi toiminnassaan luonnonsuojelunäkökohdat ja haluaa verkostoitua edistääkseen luonto- ja maatilamatkailukohteiden esteettömyyttä.

Tutustu yritykseen osoitteessa www.ekomatkat.com

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi