Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

< Takaisin uutisiin

Keudalle rakennuslupa Tuusulan messualueelle

Keudan talosuunnitelmat Tuusulan vuoden 2020-asuntomessuille saivat virallisen vahvistuksen, kun rakennuslupa viime perjantaina varmistui. Osoitteeseen Pikkukarhunkierto 12 rakentuu nelihenkisen perheen omakotitalo, jossa Keudan opiskelu- ja palvelutarjonta on rakennusosaamisen ohella näkyvästi esillä.

Vuoden 2020 Asuntomessut järjestetään Tuusulan Rykmentinpuistossa, Hyrylän vanhalla kasarmialueella, jonne rakentuu lähivuosina koti kaikkiaan 15 000 ihmiselle.

Uudelle asuinalueelle suunnitellaan viihtyisää ja lämminhenkistä puutaloasumista, jota myös Keudan rakennusalan opiskelijat ovat toteuttamassa. Keudan taloprojekti toteutetaan mahdollisimman pitkälti omin voimin, eri toimialojen yhteistyönä.

-          Asuntomessut on erinomainen tilaisuus tarjota opiskelijoillemme opetusta aidossa tilanteessa. Paitsi rakennusalalle, myös koko Keudalla on messutalon kautta mahdollisuus tuoda esiin monipuolista opetustarjontaa ja osaamistamme, Keudan rakennusprojektista vastaava Kimmo Mantela toteaa.

Keudan talon tarina

Kiinteästi mukana Keudan talon suunnittelussa on ollut alusta alkaen luonnonvara- ja ympäristöalat. Keuda osallistuu mahdollisesti myös muun messualueen toteutukseen, kertoo toimialapäällikkö Outi Tuomivaara.

-          Olemme alustavasti keskustelleet Tuusulan kunnan kanssa pieneläinpihan toteutuksesta messuvieraiden iloksi. Olemme tarjonneet osaamistamme myös alueen kukkaistutusten toteuttamiseen.

Keudan messutalolle on laadittu alustava konsepti: tarina perheestä, jonka opiskelussa, työssä ja harrastuksissa Keuda on näkyvästi esillä. Nelihenkinen perhe hyödyntää myös aktiivisesti Keudan palveluja koirahotellista kauneudenhoitoon. Konseptia täydennetään Keudan henkilöstöltä pyydettävillä ideoilla.

Työnäytteitä toimialoilta

Messutalon pihapiiriin on suunniteltu erillisrakennus, jossa messujen ajan eri toimialat voivat antaa työnäytteitä Keudan koulutus- ja palvelutarjonnasta. Syksyn ja tulevan talven aikana ohjelmaa suunnitellaan yhdessä toimialojen kanssa. Tarkoitus on laatia työnäytöksille tapahtumakalenteri, jossa työvuorot näkyvät hyvissä ajoin ennen lomakauden alkua.

Messutalojen tulee olla valmiina 15. toukokuuta ensi vuonna ja pihojen kuukautta myöhemmin. Asuntomessut avautuvat yleisölle 10. heinäkuuta. Tuusulan messutoimisto vinkkaa myös Keudalle mahdollisista työpaikoista opiskelijoille, kun tarve tarkentuu.

Ulla Anttonen

Ideoidaan Keudan talon tarinaa yhdessä

Millaisia ideoita sinä tai opiskelijasi haluatte antaa Keudan messutalon työryhmälle? Kerro ehdotuksesi vastaamalla kyselyyn tästä linkistä.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi