Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

< Takaisin uutisiin

WorldSkills-karsintaleirit tuovat ravintolamaailman huippunimiä Keudaan

Keudan opiskelija Janyarat Sinlapakaen tavoittelee WorldSkills 2021 -kisapaikkaa. Hän pääsee ravintolamaailman huipputekijöiden koulutettavaksi. Syyskuun kisaleirillä keittiömestari Ismo Sipeläinen koulutti kilpailijoita ensimmäisenä päivänä. Toisena päivänä ravintoloitsija ja keittiömestari Juho Ekegren arvioi makua ja tekniikkaa toisena tuomarina. 

 

Syyskuun puolivälissä käynnistyivät ravintolapuolen WorldSkills-karsintaleirit Suomessa. Kolmessa karsintakilpailussa selvitetään, kuka opiskelija lähtee edustamaan Suomea Shanghaissa pidettäviin WorldSkills 2021 -kisoihin. Kilpailupaikkaa tavoittelevat Keudan opiskelija Janyarat Sinlapakaen valmentajaan Jyri Bemerståhl sekä Perho Liiketalousopiston opiskelija Hiep Nguyen valmentajanaan Antti Porna.

”Sen verran voin nyt kertoa, että ensimmäisen kisaleirin jälkeen tilanne on todella tasainen”, Keudan opettaja ja keittiömestari Arto Oinonen kertoo. Hän vastaa karsintaleirien järjestelyistä.

Ensimmäinen leiri pidettiin Perho Liiketalousopiston tiloissa. Loput kisaleirit järjestetään Keudan opetustiloissa loka-marraskuun aikana. Keudan Paatelassa ja Puistolassa pidettävät karsinnat tuovat paikan päälle ravintolamaailman huippunimiä kouluttamaan ja tuomaroimaan kilpailijoita.



Maanantaina 19. lokakuuta Paatelan keittiössä käynnistyy toinen kilpailuleiri, jossa kilpailijoiden kouluttajana toimii huippukokki Toni Toivanen.

Toivanen on aikoinaan työskennellyt yhdessä maailman arvostetuimmassa ravintolassa: Kööpenhaminassa sijaitsevassa ravintola Nomassa. Kööpenhaminasta hän suuntasi New Yorkiin. Siellä Toivanen työskenteli tasokkaassa 432 Park Avenue -nimisessä ravintolassa, jossa valmistettiin ruokaa kyseisen pilvenpiirtäjän asukkaille. Vuoden työskentelyn jälkeen Toivanen lensi New Yorkin ja Japanin väliä noin puolen vuoden ajan, sillä hänet houkuteltiin mukaan Tokiossa avattavaan Noman sisarravintolaan Inuaan. Toivanen toimi Inuassa kehityskeittiön päällikkönä suunnitellen ja työstäen uusia ideoita.

Koronapandemian vuoksi Suomeen palannut Toivanen avasi syyskuussa Financier Groupin kanssa Aki-nimisen pop up -ravintolan Helsingin ytimessä.

”Toisen kisaleirin aikana WorldSkills-karsintakilpailijat pääsevät todennäköisesti tekemään Japani-teemaista ruokaa. Ensimmäisenä päivänä he harjoittelevat Tonin opastuksella, jonka jälkeen he suunnittelevat menun yhdessä valmentajan kanssa ja palauttavat sen minulle tiistaiaamuna 20. lokakuuta. Samana päivänä valmistetaan menu, jonka tuomarit arvioivat”, Oinonen avaa.


Kolmas kisaleiri alkaa maanantaina 23. marraskuuta Puistolan keittiössä. Tällöin kilpailijoita kouluttaa maailmalla arvostettu keittiömestari Kim Mustonen. Mustonen on juuri muuttanut töiden perässä Kööpenhaminaan. Ennen muuttoa Mustonen työskenteli Helsingin huippuravintoloissa, kuten esimerkiksi Michelin-palkitussa Ravintola Olossa.

Kolmannen kisaleirin toisena päivänä Mustosen rinnalle arvioivaksi keittiömestariksi saapuu aikoinaan Keudasta valmistunut Taneli Korsiala. Hän työskentelee tänä päivänä arvostetussa ravintola Nudessa Helsingissä.

”Ei ole meidän historiamme aikana ollut tämän tasoista valmennusrinkiä. Kun maailman ykkösravintolan keittiömestari tulee paikalle kouluttamaan ja tuomaroimaan, niin onhan se spektaakkelimaista”, Oinonen kommentoi.

WorldSkills 2021 -kilpailut pidetään Shanghaissa syyskuussa 2021.

Worldskills4Worldskills3Ensimmäisen kisaleirin upeita annoksia. 

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi