Pekka Halosen akatemia

Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula

Puhelin: (09) 27 381

Tervetuloa Pekka Halosen akatemiaan!

Pekka Halosen akatemia on kuvallisen ilmaisun koulutukseen erikoistunut Keudan toimipiste Tuusulan Rantatien tuntumassa. Toimipisteessä järjestetään sekä ammatillista että kansanopiston koulutusta. Opiskelijoita on noin 280.

Tutustu toimipisteeseen (Youtube-video)

Toimipistekohtaiset ohjeet (mm. turvallisuus).

Yhteystietoja

Opintotoimisto
Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula
Aukioloajat, koulutusassistenttien yhteystiedot

Opinto-ohjaaja
Opinto-ohjaajien yhteystietoihin.

Erityisopetus
Yhteystietoihin

Opiskelijahuolto:
Terveydenhoitajan, kuraattorin ja psykologin yhteystietoihin.

Toimipistevastaava
Inga Sihvo, 050 340 9982, inga.sihvo@keuda.fi

Ammatillinen koulutus

Pekka Halosen akatemiassa voi suorittaa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon liittyvää koulutusta. Koulutustarjonta painottuu laaja-alaisesti kuvalliseen ilmaisuun. Pekka Halosen akatemiassa voi suuntautua  graafiseen suunnitteluun, kuvataiteeseen tai valokuvaukseen.

Opiskelija voi suorittaa koko tutkinnon tai alan täydennyskoulutuksena yksittäisiä tutkinnon osia. Yksilölliset opintopolut ja media-alalla tarvittava monipuolinen osaaminen rakennetaan mm. ammatillisten valinnaisten tutkinnon osien kautta.

Tutustu ammatilliseen koulutustarjontaan.

Kansanopisto

Pekka Halosen akatemiassa toimii myös kansanopisto joka tarjoaa vapaan sivistystyön koulutusta. Kansanopiston tavoitteena on kehittää kuvataiteen koulutusta, joka kohdistuu taiteen ammattiopetuksen ja toisaalta työväen- ja kansalaisopistojen opintojen väliin. Kansanopistossa on opetusta ns. pitkillä linjoilla, jotka kestävät yleensä 15-30 viikkoa. Järjestämme myös kuvataiteen lyhytkursseja kesäisin. Toimintamme lähtökohtana on kuvataiteen perinteen ja nykytaiteen yhteyden etsimisessä. Olemme jatkamassa Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön 1900-luvun alussa syntynyttä sivistyksellistä perinnettä tämän päivän koulutuksen keinoin.

Tutustu kansanopiston koulutustarjontaan.

Kansanopiston yhteyshenkilö on Pia Kousa p. 040 174 5488, pia.kousa@keuda.fi

Kulkuyhteydet

Yksikköön on hyvät kulkuyhteydet sekä Järvenpään että Helsingin suunnalta. Linja-autopysäkki (Kansanopisto) sijaitsee noin 5 minuutin kävelymatkan päässä yksiköstä ja Ainolan seisakkeelta on noin 25 minuutin kävelymatka.

Vuokrahuoneet

Pekka Halosen akatemian toimipisteessä vuokra-asuntoja  (2 hengen huone) on rajoitetusti. Vuokra-asuntopaikkoja myönnettäessä etusijalla ovat yhteishaun kautta valituksi tulleet ensimmäisen vuoden opiskelijat, pitkämatkalaiset ja hankalien kulkuyhteyksien päässä asuvat (ei pääkaupunkiseudulla tai Keski-Uudenmaan alueella asuvat). Vuokra-aika korkeintaan 1. lukuvuosi. Hakulomakkeen voi tilata toimipisteen opintotoimistosta.

Muu toiminta

Ajankohtaiset näyttelyt: Keudan Pekka Halosen akatemian opiskelijoiden Taimi-näyttely

Pekka Halosen akatemian Facebook

Pekka Halosen akatemian Instagram