Pekka Halosen akatemia

Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula

Puhelin: (09) 27 381

Tervetuloa Pekka Halosen akatemiaan!

Pekka Halosen akatemia on kuvallisen ilmaisun koulutukseen erikoistunut Keudan toimipiste Tuusulan Rantatien tuntumassa. Toimipisteessä järjestetään sekä ammatillista että kansanopiston koulutusta. Opiskelijoita on noin 280.

Toimipiste on avoinna: ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

Toimipistevastaava
Inga Sihvo, 050 340 9982, inga.sihvo@keuda.fi

Opintotoimisto
Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula
Aukioloajat, koulutusassistenttien yhteystiedot

Opinto-ohjaaja
Opinto-ohjaajien yhteystietoihin.

Opiskeluhuollon yhteystiedot: terveydenhoitaja, kuraattori ja psykologi

Erityisopetuksen yhteystiedot 

Toimipisteen ympäristö ja kulkuyhteydet

Video toimipisteen ympäristöstä

Toimipistekohtaiset ohjeet (mm. turvallisuus)

Yksikköön on hyvät kulkuyhteydet sekä Järvenpään että Helsingin suunnalta. Linja-autopysäkki (Kansanopisto) sijaitsee noin 5 minuutin kävelymatkan päässä yksiköstä ja Ainolan seisakkeelta on noin 25 minuutin kävelymatka.

Liikkuminen: Toimipisteessä esteetön liikkuminen ainoastaan B-talon 1. kerrokseen.

Ajankohtaista

Opetus jatkuu vuonna 2023 9.1, jolloin uudet opiskelijat aloittavat klo 9.00 A-talon 1. kerroksen juhlasalissa. Jatkavien opiskelijoiden lukukausi alkaa lukujärjestyksen mukaisesti.

Tilat

D-talo on poissa käytöstä tilojen saneerauksen ajan. Talon tyhjentäminen ja remontointi alkaa tammikuussa 2023. Luovumme huoneiden vuokraustoiminnasta. Remontin myötä saamme mm. uusia opetus-, projekti- ja työskentelytiloja. Remontti ja väistäminen D-talosta olemassa oleviin tiloihimme vaikuttaa kulkureitteihin oppilaitoksen ulko-alueilla ja kulkuihin eri tiloihin.  Huomioithan kulkuopasteet alueella.

Parkkitilaa on toistaiseksi niukasti, ennen kuin piha-alueetkin uudistetaan. Suosithan saapumista toimipisteeseen julkisilla ja kimppakyydein.

Vuonna 2024 on tarkoitus peruskorjata ja remontoida A-taloa vastaamaan paremmin toimipisteen toiminnan tarpeita. 

Info opiskelijoille tilojen saneerauksesta 18.1.2023 klo 15-16. 

Tutustu toimipisteen toimintaan

Tutustu toimipisteen toimintaan (Youtube-video)

Pekka Halosen akatemian Facebook

Pekka Halosen akatemian Instagram

Näyttelyt: 2m näyttely Järvenpään Taidetalossa 10.-22.1.2023. Näyttelyn toteuttaa syksyn valokuvataiteen opiskelijat

Menneet näyttelyt: Pekka Halosen akatemia oli mukana Tuusulan taiteiden yö tapahtumassa 2022. Lue lisää Tuusulan kunnan sivuilta Tarkoitus on olla mukana taas vuonna 2023.

Keudan Pekka Halosen akatemian opiskelijoiden Taimi-näyttely

Ammatillinen koulutus

Pekka Halosen akatemiassa voi suorittaa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon liittyvää koulutusta. Koulutustarjonta painottuu laaja-alaisesti kuvalliseen ilmaisuun. Pekka Halosen akatemiassa voi suuntautua  graafiseen suunnitteluun, kuvataiteeseen tai valokuvaukseen.

Opiskelija voi suorittaa koko tutkinnon tai alan täydennyskoulutuksena yksittäisiä tutkinnon osia. Yksilölliset opintopolut ja media-alalla tarvittava monipuolinen osaaminen rakennetaan mm. ammatillisten valinnaisten tutkinnon osien kautta.

Tutustu ammatilliseen koulutustarjontaan.

Kansanopisto

Pekka Halosen akatemiassa toimii myös kansanopisto joka tarjoaa vapaan sivistystyön koulutusta. Kansanopiston tavoitteena on kehittää kuvataiteen koulutusta, joka kohdistuu taiteen ammattiopetuksen ja toisaalta työväen- ja kansalaisopistojen opintojen väliin. Kansanopistossa on opetusta ns. pitkillä linjoilla, jotka kestävät yleensä 15-30 viikkoa. Järjestämme myös kuvataiteen lyhytkursseja kesäisin. Toimintamme lähtökohtana on kuvataiteen perinteen ja nykytaiteen yhteyden etsimisessä. Olemme jatkamassa Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön 1900-luvun alussa syntynyttä sivistyksellistä perinnettä tämän päivän koulutuksen keinoin.

Tutustu kansanopiston koulutustarjontaan.

Kansanopiston yhteyshenkilö on Pia Kousa p. 040 174 5488, pia.kousa@keuda.fi

Ajankohtaista tässä toimipisteessä