Pekka Halosen akatemia

Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula

Puhelin: (09) 273 81

Opiskelujen aloitus syksy 2021:

Aloittavat opiskelijat 9.8.2021 kello 10.00. A-rakennuksen juhlasali A102.
Jatkavien opiskelijoiden opinnot jatkuvat 12.8. kello 9.00 lukujärjestyksen mukaan.

Opintotoimisto Lomalla 5.-25.7.2021
Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula
Aukioloajat, koulutusassistenttien yhteystiedot

Opinto-ohjaaja
Opinto-ohjaajien yhteystietoihin.

Erityisopetus
Yhteystietoihin

Opiskelijahuolto:
Terveydenhoitajan, kuraattorin ja psykologin yhteystietoihin.

Toimipistevastaava
Suvi Päivärinta, 040 174 5573, suvi.paivarinta@keuda.fi

Toimipistekohtaiset ohjeet (mm. turvallisuus).

Pekka Halosen akatemia on kuvallisen ilmaisun koulutukseen erikoistunut oppilaitos Tuusulan Rantatien tuntumassa. Oppilaitoksessa järjestetään sekä ammatillista että kansanopiston koulutusta.

Pekka Halosen akatemiassa voi suorittaa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon liittyvää koulutusta. Koulutustarjonta painottuu laaja-alaisesti kuvalliseen ilmaisuun. Pekka Halosen akatemiassa voi suuntautua esimerkiksi graafiseen suunnitteluun, kuvataiteeseen tai valokuvaukseen. Opiskelija voi suorittaa koko tutkinnon tai täydennyskoulutuksena yksittäisiä tutkinnon osia. Yksilölliset opintopolut ja media-alalla tarvittava monipuolinen osaaminen rakennetaan mm. ammatillisten valinnaisten tutkinnon osien kautta. Toimipisteessä opiskelee noin 280 opiskelijaa ammatillisessa koulutuksessa sekä kansanopistossa.

Pekka Halosen akatemiassa toimii myös kansanopisto joka tarjoaa vapaan sivistystyön koulutusta. Kansanopiston tavoitteena on kehittää kuvataiteen koulutusta, joka kohdistuu taiteen ammattiopetuksen ja toisaalta työväen- ja kansalaisopistojen opintojen väliin. Kansanopistossa on opetusta ns. pitkillä linjoilla, jotka kestävät yleensä 15-30 viikkoa. Järjestämme myös kuvataiteen lyhytkursseja. Toimintamme lähtökohtana on kuvataiteen perinteen ja nykytaiteen yhteyden etsimisessä. Olemme jatkamassa Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön 1900-luvun alussa syntynyttä sivistyksellistä perinnettä tämän päivän koulutuksen keinoin.

Kansanopiston yhteyshenkilö on Pia Kousa p. 040 174 5488, pia.kousa@keuda.fi

Pekka Halosen akatemian toimipisteessä vuokra-asuntoja  (2 hengen huone) on rajoitetusti. Vuokra-asuntopaikkoja myönnettäessä etusijalla ovat yhteishaun kautta valituksi tulleet ensimmäisen vuoden opiskelijat, pitkämatkalaiset ja hankalien kulkuyhteyksien päässä asuvat (ei pääkaupunkiseudulla tai Keski-Uudenmaan alueella asuvat). Vuokra-aika korkeintaan 1. lukuvuosi.
Hakulomakkeen voi tilata toimipisteen opintotoimistosta

Katso täältä: Keudan Pekka Halosen akatemian opiskelijoiden Graniitti-verkkonäyttely.

Yksikköön on hyvät kulkuyhteydet sekä Järvenpään että Helsingin suunnalta. Linja-autopysäkki (Kansanopisto) sijaitsee noin 5 minuutin kävelymatkan päässä yksiköstä ja Ainolan seisakkeelta on noin 25 minuutin kävelymatka.