Pekka Halosen akatemia

Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula

Puhelin: (09) 27 381

Tervetuloa Pekka Halosen akatemiaan!

Pekka Halosen akatemia on kuvallisen ilmaisun koulutukseen erikoistunut Keudan toimipiste Tuusulan Rantatien tuntumassa. Toimipisteessä järjestetään sekä ammatillista että kansanopiston koulutusta. Opiskelijoita on noin 280.

Toimipiste on avoinna: ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

Tutustu toimipisteeseen (Youtube-video)

Toimipistekohtaiset ohjeet (mm. turvallisuus).

Toimipistevastaava
Inga Sihvo, 050 340 9982, inga.sihvo@keuda.fi

Kulkuyhteydet

Yksikköön on hyvät kulkuyhteydet sekä Järvenpään että Helsingin suunnalta. Linja-autopysäkki (Kansanopisto) sijaitsee noin 5 minuutin kävelymatkan päässä yksiköstä ja Ainolan seisakkeelta on noin 25 minuutin kävelymatka.

Liikkuminen: Toimipisteessä esteetön liikkuminen ainoastaan B-talon 1. kerrokseen.

Yhteystietoja

Opintotoimisto
Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula
Aukioloajat, koulutusassistenttien yhteystiedot

Opinto-ohjaaja
Opinto-ohjaajien yhteystietoihin.

Tukea ja hyvinvointia opiskeluun

Opiskeluhuollon yhteystiedot Terveydenhoitajan, kuraattorin ja psykologin yhteystietoihin. Erityisopetuksen yhteystiedot  Yhteystietoihin

Ammatillinen koulutus

Pekka Halosen akatemiassa voi suorittaa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon liittyvää koulutusta. Koulutustarjonta painottuu laaja-alaisesti kuvalliseen ilmaisuun. Pekka Halosen akatemiassa voi suuntautua  graafiseen suunnitteluun, kuvataiteeseen tai valokuvaukseen.

Opiskelija voi suorittaa koko tutkinnon tai alan täydennyskoulutuksena yksittäisiä tutkinnon osia. Yksilölliset opintopolut ja media-alalla tarvittava monipuolinen osaaminen rakennetaan mm. ammatillisten valinnaisten tutkinnon osien kautta.

Tutustu ammatilliseen koulutustarjontaan.

Kansanopisto

Pekka Halosen akatemiassa toimii myös kansanopisto joka tarjoaa vapaan sivistystyön koulutusta. Kansanopiston tavoitteena on kehittää kuvataiteen koulutusta, joka kohdistuu taiteen ammattiopetuksen ja toisaalta työväen- ja kansalaisopistojen opintojen väliin. Kansanopistossa on opetusta ns. pitkillä linjoilla, jotka kestävät yleensä 15-30 viikkoa. Järjestämme myös kuvataiteen lyhytkursseja kesäisin. Toimintamme lähtökohtana on kuvataiteen perinteen ja nykytaiteen yhteyden etsimisessä. Olemme jatkamassa Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön 1900-luvun alussa syntynyttä sivistyksellistä perinnettä tämän päivän koulutuksen keinoin.

Tutustu kansanopiston koulutustarjontaan.

Kansanopiston yhteyshenkilö on Pia Kousa p. 040 174 5488, pia.kousa@keuda.fi

Vuokrahuoneet

Pekka Halosen akatemian toimipisteessä vuokra-asuntoja  (2 hengen huone) on rajoitetusti. Vuokra-asuntopaikkoja myönnettäessä etusijalla ovat yhteishaun kautta valituksi tulleet ensimmäisen vuoden opiskelijat, pitkämatkalaiset ja hankalien kulkuyhteyksien päässä asuvat (ei pääkaupunkiseudulla tai Keski-Uudenmaan alueella asuvat).

Vuokra-aika on poikkeuksellisesti maksimissaan vain syyslukukausi (10.8-22.12.22). Hakulomakkeen voi tilata toimipisteen opintotoimistosta. Yhteisvalinnassa valituille lähetetään hakulomake ja ohjeet sähköpostilla/kirjeellä 16.6.22 jälkeen.

Ajankohtaista

Uudet opiskelijat aloittavat 10.8 klo 9.00 A-talon 1. kerroksen juhlasalissa.

Pekka Halosen akatemia on mukana Tuusulan taiteiden yö tapahtumassa 12.8.2022 klo 17-20. Lue lisää Tuusulan kunnan sivuilta

Ajankohtaiset näyttelyt: Keudan Pekka Halosen akatemian opiskelijoiden Taimi-näyttely

Aloittavien opiskelijoiden kotiväenilta to 25.8 klo 16.30-18. Paikka Pekka Halosen akatemia, A-rakennus juhlasali

Tutustu toimintaan

Pekka Halosen akatemian Facebook

Pekka Halosen akatemian Instagram