Maahanmuuttajille suunnattu hiusalan koulutus

Vahva startti hiusalan ammattilaiseksi!

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat työskennellä hiusalalla. Opintoihin kuuluu ensimmäisen puolen vuoden aikana opiskeluvalmiuksia parantavia opintoja. Yksilölliset opintopolut mahdollistavat juuri sinun näköisesi kokonaisuuden –  voit opiskella hiusalan tutkinnon osia (kampaajapalvelut ja/tai parturipalvelut) tai suorittaa koko hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon, kampaajatyön osaamisalan.

Kampaajan opinnoissa opiskelet hiusten leikkaamista ja kampaamista. Parturin opinnoissa opit miesten hiusten leikkausta ja partakäsittelyitä.

Keudassa opiskelu on käytännönläheistä ja asiakaspalvelulähtöistä. Tarjoamme laadukasta hiusalan koulutusta ajanmukaisissa oppimisympäristöissä. Saat käyttöösi nykyaikaiset laitteet ja ammattilaisille tarkoitetut tuotesarjat. Opintojen aikana sinua tuetaan ja valmennetaan yrittäjyyteen.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Hyvät asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
 • Yrittäjämäinen asenne
 • Itsenäinen ja vastuullinen työote

Työllistyminen

Hiusalan ammattilaisena voit työskennellä erilaisissa parturi-kampaamoissa sekä hiusalan tuotteiden myynnin, maahantuonnin ja jakelun parissa. Hiusalalla yleinen työllistymismuoto on yrittäjyys. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisen perusopetuksen jälkeen.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 -3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päiväkoulutus | Tuusula Kirkkotie

Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lähiopiskelua on suunnitelman mukaisesti vaihtelevasti päivittäin klo 9–16.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Opiskelijan tulee hankkia omat työvälineet (mm. sakset, harjoituspäät), työasu, työkengät sekä Hiukset kirja, yhteensä n. 600 €.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Bull Minna-Maija

Opettaja

+358504150952

minna-maija.bull@keuda.fi

Toimipiste

Kirkkotie 31, Tuusula

Jaa sivu

Tulosta sivu
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (180 osp)

Onko unelma-ammattisi kauneuden ja hyvinvoinnin parissa?

Keudassa voit opiskella joko kampaajaksi tai kosmetologiksi. Opiskelu on käytännönläheistä ja asiakaspalvelulähtöistä. Saat käyttöösi nykyaikaiset laitteet ja ammattilaisille tarkoitetut tuotesarjat. Opintojen aikana sinua tuetaan ja valmennetaan yrittäjyyteen mm. harjoitusyrityksen kautta. Pääset mukaan alan messuille, tutustumaan maahantuojiin, yritysvierailuille sekä osallistumaan alan kilpailuihin.

Kosmetologi

Kosmetologina hoidat, neuvot ja ohjeistat asiakasta kokonaisvaltaisesti ihonhoidossa. Kohtaat työssäsi ihmisiä erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Tunnet kauneudenhoitoalan tuotteet ja palvelut, ja osaat ehostaa asiakkaita arkeen ja juhlaan.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Hyvät asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
 • Yrittäjämäinen asenne
 • Itsenäinen ja vastuullinen työote

Työllistyminen

Kosmetologina voit työskennellä erilaisissa kauneushoitolaympäristöissä esim. risteilyaluksilla, kylpylöissä, tavaratalon kosmetiikkaosastolla, kosmetiikkaliikkeissä sekä kosmetiikan maahantuonnin ja jakelun tehtävissä. Oma vuokratuolipaikka yrityksessä on yleinen työllistymismuoto. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kampaaja

Kampaajana leikkaat, värjäät ja hoidat hiuksia, teet rakennekäsittelyjä ja kampauksia niin arkeen kuin juhlaan. Tunnet tuotteet ja palvelut, joita myyt asiakkaille. Osaat neuvoa hiustuotteiden käytössä ja valinnassa sekä hiusten hoitamisessa ja muotoilussa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Hyvät asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
 • Yrittäjämäinen asenne
 • Itsenäinen ja vastuullinen työote

Työllistyminen

Kampaajana voit työskennellä parturi-kampaajan tehtävissä risteilyaluksilla, kylpylöissä, tavarataloissa, perinteisissä parturi-kampaamoissa, sairaaloissa, palvelutaloissa tai hiusalan tuotteiden myynnin, maahantuonnin ja jakelun parissa. Oma vuokratuolipaikka yrityksessä on yleinen työllistymismuoto.
Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päiväkoulutus | Tuusula Kirkkotie

Haku avataan seuraavan kerran helmikuussa 2022.
Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Ilta-monimuotokoulutus | Tuusula Kirkkotie

Haku avataan seuraavan kerran helmikuussa 2022.
Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja ilta-aikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopetusta on kolmena iltana viikossa klo 16.30-20.30 (ma, ti, ke). Opiskelu kestää noin kaksi vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Monimuotokoulutus sopii erityisesti hakijoille, joilla on entuudestaan kosmetologin tai parturi-kampaajan tutkinto (parturi-kampaajasta kosmetologiksi tai toisinpäin), mutta myös muille toisen asteen tutkinnon suorittaneille. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Maahanmuuttajille suunnattu hiusalan koulutus | Tuusula Kirkkotie

Haku auki!
Lue lisää ja hae mukaan koulutuksen omien sivujen kautta. Maahanmuuttajille suunnattuun hiusalan  koulutus.

Oppisopimuskoulutus

Haku auki!
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

 

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Kustannuksia tulee työvälineistä.

Ihon hoidon osaamisala

 • Oppikirjat (Ehostus ja Ihonhoito -kirjat) n. 100 €
 • Työvälineet (jalkahoitovälineet, ehostus- ja ihonhoitovälineet), työasu ja työjalkineet: n. 500 €
 • Opintomatkojen matkakulut

Kampaajatyön osaamisala

 • Oppikirjat (Hiukset -kirja, Taina Luoma, Marjo Oksman) n. 35 €
 • Työvälineet, työasu ja työjalkineet: aloittaessaan hiusalan opiskelun, opiskelija tarvitsee alan työvälineet n. 600€, sekä työkengät n. 50€
 • Opintomatkojen matkakulut

Jos ihon hoidon opiskelija ottaa tutkinnon osia kampaajatyöstä tai päinvastoin, opiskelija hankkii lisää työvälineitä.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Nevalainen Päivi

Opinto-ohjaaja

+358504419928

paivi.nevalainen@keuda.fi

Toimipiste

Kirkkotie 31, Tuusula

Jaa sivu

Tulosta sivu
Monipalveluosaaja (15 osp)

Kehity monipalveluosaajaksi!

Opinnoissa suoritetaan ”Monipalveluosaaja” -tutkinnon osa, jossa tavoitteena on perehtyä 2–3 eri työtehtävään.

Työtehtävät

 • Työskentelet monipalveluosaajana, tutustut monipalvelun työtehtäviin ja laajennat näissä osaamistasi esimiehesi ja Keudan opettajan kanssa laaditun suunnitelman mukaisesti.
 • Arvioit ja kehität osaamistasi ja työympäristöäsi, huomioit palvelun laatuvaatimukset.
 • Työskentelet tiimeissä, verkostoissa ja yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää korkeintaan 4 kk.Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Oppisopimuskoulutus

Suoritat tutkinnon osan oppisopimuksella omassa työssäsi. Lisäksi koulutus sisältää Teams-verkko-opintoja iltapäivisin noin kahden viikon välein, sekä oppimista ohjaavia tehtäviä. Info-/orientaatiotilaisuus on 5.10.2021 klo 13–15.30 Teamsissa. Mikäli tavoitteena on koko kokotutkinnon suorittaminen, opintopolku rakennetaan alakohtaisesti, henkilökohtaiseen osaamisen kehittämisen suunnitelmaan yhdessä esimiehen ja työpaikkaohjaajan kanssa.

Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa ja aikaisempaa kokemusta alalta.

Tarvitset oman läppärin, mikäli työpaikallasi ei ole mahdollisuutta käyttää tietokonetta.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Nevala Raili

Opettaja

+358505624858

raili.nevala@keuda.fi

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp)

Hyvät eväät ruoka- ja juomakulttuurin kiehtovaan maailmaan!

Kokkina valmistat laadukasta ruokaa ja tunnet raaka-aineet. Opit työskentelemään trendikkäässä ruokaravintolassa tai suuressa ammattikeittiössä käyttäen apunasi alan uusinta tekniikkaa.

Tarjoilijana huolehdit laadukkaasta asiakaspalvelusta ja ruuan tarjoilusta. Anniskeluasiat ja viinien tuntemus ovat osa tarjoilijan työtä. Opit kohtaamaan erilaisia asiakkaita ja käyttämään tarjoilutilanteissa myös vierasta kieltä.

Keudassa on uudet ja monipuoliset tilat sekä hyvät laitteet ja oppimisen tueksi. Opetusravintolat Paatela, Opéra, Menuetti ja Lukkari sekä Keudan omat opiskelijaravintolat valmentavat sinua turvallisesti työelämään. Järjestämme oppilaitosympäristössä asiakastilaisuuksia kahvituksista à la carte -tarjoiluihin ja hääjuhliin. Teemme tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa. Osia opiskelusta toteutetaan työpaikoilla. Opinnot sisältävät myös itsenäistä opiskelua, tukea saat tarvittaessa. Joustavat opinnot mahdollistavat juuri sinun näköisesi tutkinnon – voit täydentää osaamistasi esimerkiksi elintarvikealan, liiketoiminnan tai matkailualan tutkinnoilla. Osallistumme aktiivisesti alan kilpailuihin ja tapahtumiin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Tiimityötaidot
 • Asiakaspalveluhenkisyys
 • Reippaus ja joustavuus

Työllistyminen

Ravintola- ja catering-alalta valmistuttuasi voit työskennellä esim. ravintolassa, ruokapalveluyrityksessä, kahvilassa, pitopalveluyrityksessä tai vähittäiskaupan ruokatiskillä. Työllisyystilanne alalla on hyvä! Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päiväkoulutus | Järvenpää Sibeliuksenväylä | Kerava Sarviniitynkatu | Nurmijärvi Lopentie | Mäntsälä Lukkarinpolku

Opiskelun aloitusajankohta ja tarkempi sisältö sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti opiskelijavalinnan jälkeen. Päiväkoulutus on pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Päiväkoulutuksessakin työskentelemme joustavasti alan käytännön mukaisesti iltaisin ja joskus viikonloppuisin. Järvenpään ja Keravan toimipisteet toimivat tiiviissä yhteistyössä ja opintoja voi olla vuorotellen kummassakin opetusravintolassa.

Monimuotokoulutus | Järvenpää Sibeliuksenväylä | Kerava Sarviniitynkatu

Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelun aloitusajankohta ja lähiopiskelupäivät sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti opiskelijavalinnan jälkeen.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit seuraavasti:

 • Kokit: työvaatteet (n.100 €), kengät (n. 70 €), veitsisarja (vapaaehtoinen, n.100€), oppikirjat (n.100 €)
 • Tarjoilijat: työvaatteet keittiö (n. 100 €), työvaatteet sali (100 €), kengät (70€), oppikirjat (n. 100 €)
Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma Yhteishaku Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Toivanen Eija

Opinto-ohjaaja

+358503219155

eija.toivanen@keuda.fi

Lounela Eero

Opinto-ohjaaja

+358504320425

eero.lounela@keuda.fi

Pitkänen Mirja

Opinto-ohjaaja

+358503507546

mirja.pitkanen@keuda.fi

Toimipiste

Lopentie 20, Nurmijärvi

Lukkarinpolku 2, Mäntsälä

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (180 osp)

Puhtaus- ja kiinteistöalalla ei työt lopu kesken!

Keudassa voit opiskella kiinteistönhoitajaksi, toimitilahuoltajaksi tai kodinhuoltajaksi. Opiskelu tähtää suoraan työelämään – voit räätälöidä opinnot juuri sinulle sopiviksi joustavien opintopolkujen avulla. Tarjoamme monipuolisen oppimisympäristön, jossa työvälineet tulevat tutuiksi. Pääset jo opiskeluaikana tutustumaan alan yrityksiin, joista voit löytää itsellesi tulevaisuuden työpaikan. Vierailemme myös alan messuilla ja tapahtumissa.

Kiinteistönhoitaja

Kiinteistönhoitajana huollat ja hoidat kiinteistöjä tehden pienimuotoisia huolto- ja korjaustöitä. Lisäksi huolehdit piha- ja ulkoalueista. Työtehtäviisi kuuluvat kiinteistön teknisten järjestelmien tarkkailu- ja säätötyöt sekä energiankulutuksen seuranta. Talvisin työhösi kuuluu lumityöt ja hiekoitukset, kesällä esim. ruohonleikkuu. Vastaat myös liputuksesta, jätehuollon toimivuudesta sekä kulunvalvonnasta.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Vastuullisuus
 • Itsenäisyys ja oma-aloitteisuus
 • Asiakaspalvelutaidot

Työllistyminen

Kiinteistönhoitajana työskentelet esim. kiinteistöpalveluyritysten, kuntien, valtionlaitosten tai muiden yksityisten yritysten ja yhteisöjen palveluksessa. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Toimitilahuoltaja

Toimitilahuoltajana pidät huolta tilojen puhtaudesta ja viihtyvyydestä. Työtehtäviisi sisältyy erilaiset ylläpito- ja perussiivoustehtävät sekä työpaikasta riippuen esimerkiksi tekstiilien huoltoa ja asiakkaiden avustamista ja kokouspalveluja.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Vastuullisuus
 • Itsenäisyys ja oma-aloitteisuus
 • Asiakaspalvelutaidot

Työllistyminen

Toimitilahuoltajana työskentelet palveluja tuottavassa yrityksessä, julkisessa organisaatiossa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työympäristösi voi olla esim. hotelli, oppilaitos, uimahalli, asuinkiinteistö, teollisuuslaitos, sairaala, päiväkoti tai palvelukoti. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Kodinhuoltaja

Kodinhuoltajana tyypilliseen työpäivääsi kuuluu monipuolisia asiakaspalvelutehtäviä, kuten kodin ruoka- ja siivouspalvelut, tekstiilihuolto sekä asiakkaan avustaminen päivittäisissä toimissa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Vastuullisuus
 • Itsenäisyys ja oma-aloitteisuus
 • Asiakaspalvelutaidot

Työllistyminen

Kodinhuoltajana voit työskennellä mm. päiväkodissa, kotityöpalveluyrityksessä, hoitokodissa, asiakkaan kodissa tai ateriapalveluyrityksessä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma Yhteishaku Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Lahti-olsen Jake

Opinto-ohjaaja

+358505356159

jake.lahti-olsen@keuda.fi

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Kiinteistönhoitaja | Päiväkoulutus |
Kerava Sarviniitynkatu

Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Kiinteistönhoitaja | Päivä-monimuotokoulutus |
Kerava Sarviniitynkatu

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa (kodinhuoltajan ja toimitilahuoltajan opetus torstaisin klo 12-16). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Kodinhuoltaja | Toimitilahuoltaja | Päiväkoulutus |
Kerava Sarviniitynkatu

Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Kodinhuoltaja | Toimitilahuoltaja | Päivä-monimuotokoulutus |
Kerava Sarviniitynkatu

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa (kodinhuoltajan ja toimitilahuoltajan opetus torstaisin klo 12-16). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Keuda tarjoaa kiinteistönhoitaja-opiskelijalle opintojen ajaksi tarvittavat työjalkineet, työvaatteet ja oppikirjat. Kodinhuoltajien ja toimitilahuoltaja-opiskelijoiden tulee hankkia omat työjalkineet (n. 60-70 €).

Turvallisuusalan perustutkinto (180 osp)

Kouluttaudu turvallisuusalan tehtäviin!

Turvallisuusvalvojana teet erilaisia yksityisen turvallisuusalan tehtäviä: vartiointia, turvatarkastuksia, turvalaiteasennuksia, arvokuljetuksia, aulapalvelutehtäviä, tulityövartiointia ja järjestyksenvalvontaa.

Keudassa pääset mukaan monipuoliseen tapahtumayhteistyöhön ja erilaisiin projekteihin, joissa saat tuntumaa käytännön töihin. Vierailemme myös alan yrityksissä sekä erilaisissa tapahtumissa, joissa tutustut alan toimijoihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Asiakaspalveluhenkisyys
 • Hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto
 • Luotettavuus ja vastuullinen ajattelutapa

Työllistyminen

Turvallisuusalan perustutkinnon suoritettuasi voit työskennellä yksityisissä turvallisuusalan yrityksissä eri toimintaympäristöissä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päiväkoulutus | Järvenpää Wärtsilänkatu

Toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päivä-monimuotokoulutus | Järvenpää Wärtsilänkatu

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Opintojen eteneminen ja työnsaanti turvallisuusalalta edellyttävät nuhteettomuutta; alalla työskentelevällä ei saa olla väkivalta-, huume- eikä epärehellisyysrikoksia. Opintojen alussa opiskelijasta teetetään suppea turvallisuusselvitys.

HUOM! Ammattiin opiskelevan ja valmistuvan on täytettävä turvallisuusalan edellyttämät terveysvaatimukset. Esteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

 • sellainen näön tai kuulon heikkous, joita ei voida apuvälineillä korjata
 • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön työtehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus
 • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus
 • toimintakykyyn vaikuttava tuki- ja liikuntaelimistön sairaus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia vartijakortin viranomaismaksuista ja alalle sopivasta työvaatetuksesta.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Miettunen Matleena

Opinto-ohjaaja

050 463 3791

matleena.miettunen@keuda.fi

Toimipiste

Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu
Matkailualan perustutkinto (180 osp)

Tarjoa unohtumattomia elämyksiä matkailualalla!

Matkailualalla painotetaan elämysten tuottamista ja vastuullista matkailua. Työ on kausiluonteista ja vaihtelee sesonkien mukaan. Keudassa voit opiskella matkailupalvelujen tuottajaksi, matka-asiantuntijaksi tai vastaanottovirkailijaksi.

Keudassa opiskelet Tuusulanjärven inspiroivassa kulttuurihistoriallisessa miljöössä. Lentokentän läheisyys tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia ja kansainvälisyyttä. Meillä opiskellaan työelämälähtöisesti: opiskelijana pääset mukaan tuottamaan asiakastapahtumia alueen yrityksille, osallistut Keudan omiin tapahtumiin ja Keudan ravintola Paatelan myyntipalvelun hoitamiseen.

Matkailupalvelujen tuottaja

Matkailupalvelujen tuottajana suunnittelet ja ohjaat erilaisia aktiviteetteja, jotka sisältävät mielenkiintoisia elämyksiä ja kokemuksia. Työ on ohjelmapalvelun tuottamista ja asiakaspalvelua usein kansainvälisissä ympäristöissä. Aktiivisesta elämäntavasta ja liikunnallisuudesta on etua työssä.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Kansainvälisyys ja kielitaito
 • Stressinsietokyky ja tarkkuus
 • Ulospäinsuuntautuneisuus ja hyvät vuorovaikutustaidot

Työllistyminen

Matkailupalvelujen tuottaja voi työskennellä matkailu-, hiihto- tai liikuntakeskuksessa, seikkailupuistossa tai ohjelmapalvelutoimistossa. Voit myös toimia itsenäisenä yrittäjänä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Matka-asiantuntija

Matka-asiantuntijana myyt ja markkinoit matkailupalveluita ja neuvot asiakkaita. Hallitset matkailun trendit ja tilastot, ja käytät varausjärjestelmiä. Työssäsi korostuu asiakkaan toiveiden ja tarpeiden huomioiminen.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Kansainvälisyys ja kielitaito
 • Stressinsietokyky ja tarkkuus
 • Ulospäinsuuntautuneisuus ja hyvät vuorovaikutustaidot

Työllistyminen

Matka-asiantuntija työskentelee hotellin myyntipalvelussa, matka- tai matkailutoimistossa sekä lentokentällä. Voit myös toimia itsenäisenä yrittäjänä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Vastaanottovirkailija

Vastaanottovirkailijana toimit majoitusliikkeen tai risteilyaluksen vastaanotossa. Palvelet ja neuvot asiakkaita kokonaisvaltaisesti, tunnet kohdealueen tarjonnan, käytät varausjärjestelmiä ja myyt oheispalveluita.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Kansainvälisyys ja kielitaito
 • Stressinsietokyky ja tarkkuus
 • Ulospäinsuuntautuneisuus ja hyvät vuorovaikutustaidot

Työllistyminen

Vastaanottovirkailijan työpaikka löytyy yleensä majoituspalveluyrityksestä tai risteilyalukselta. Voit myös toimia itsenäisenä yrittäjänä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Pitkänen Mirja

Opinto-ohjaaja

+358503507546

mirja.pitkanen@keuda.fi

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päiväkoulutus | Järvenpää Sibeliuksenväylä

Lähiopetusta on pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 100 €), ohjeistuksen mukaisesti säänmukainen ja asianmukainen vaatetus (sisä- ja ulkovaatetus) sekä jalkineet. Opintomatkoista tulee matkakustannuksia.

Maahanmuuttajille suunnattu ravintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp)

Hyvät eväät ruoka- ja juomakulttuurin kiehtovaan maailmaan!

Kokkina tunnet raaka-aineet ja makujen salat, kun valmistat laadukasta ruokaa yksittäisille asiakkaille ja asiakasryhmille.

Tarjoilijana huolehdit laadukkaasta asiakaspalvelusta ja ruuan tarjoilusta. Lisäksi hoidat buffet-tarjoilua.

Keudassa on hyvät laitteet ja uudet tilat oppimisen tueksi. Pääset jo opiskeluaikana tutustumaan alaan myös käytännössä, sillä järjestämme erilaisia asiakastilaisuuksia aina kahvituksista à la carte -tarjoiluihin. Joustavat opinnot mahdollistavat juuri sinun näköisesi tutkinnon – voit täydentää osaamistasi esimerkiksi elintarvikealan, liiketoiminnan tai matkailualan tutkinnoilla. Osallistumme aktiivisesti alan kilpailuihin, tapahtumiin ja esim. Gastro-messuille.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Tiimityötaidot
 • Asiakaspalveluhenkisyys
 • Reippaus ja joustavuus

Työllistyminen

Ravintola- ja catering-alalta valmistuttuasi voit työskennellä esim. ravintolassa, ruokapalveluyrityksessä, kahvilassa, pitopalveluyrityksessä tai vähittäiskaupan ruokatiskillä. Työllisyystilanne alalla on hyvä!

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päiväkoulutus | Järvenpää Sibeliuksenväylä ja Kerava Sarviniitynkatu

Opiskelua on viitenä päivänä viikossa. Opiskelu voi olla lähiopetusta, työpaikalla tapahtuvaa koulutusta tai etäopiskelua. Koulutus alkaa Sibeliuksenväylän toimipisteessä Järvenpäässä. Myöhemmin opetusta voi olla sekä Järvenpäässä että Keravalla. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen tai osan koulutuksesta oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

 

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Opiskelija saa tukea suomen kielen oppimiseen koko koulutuksen ajan.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit seuraavasti:

 • Kokit: työvaatteet (n.100 €), kengät (n. 70 €), veitsisarja (vapaaehtoinen, n.100€), oppikirjat (n.100 €)
 • Tarjoilijat: työvaatteet keittiö (n. 100 €), työvaatteet sali (100 €), kengät (70€), oppikirjat (n. 100 €)
Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Yliniemi Marketta

Opettaja

+358503643559

marketta.yliniemi@keuda.fi

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu
Logistiikan perustutkinto (180 osp)

Logistiikan osaaja taitaa asiakaspalvelun!

Keudassa voit opiskella joko varastonhoitajaksi tai autonkuljettajaksi. Halutessasi voit suorittaa myös yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutuksen. Pääset harjoittelemaan nykyaikaisilla koneilla ja laitteilla opintojen aikana. Oppilaitoksemme sijainti on loistava, sillä lähistöllä on paljon alan työpaikkoja, joihin voit työllistyä tutkinnon suoritettuasi.

Autonkuljettaja

Autonkuljettaja taitaa asiakaspalvelun!

Autonkuljettajana kuljetat kuorma-autolla tavaraa kaupan ja teollisuuden tarpeisiin. Voit myös huolehtia teiden ja katujen kunnossapidosta sekä jätehuollosta. Työ on paljon muutakin kuin ajamista – iso ja näkyvä osa siitä on asiakaspalvelu. Ammattitaitoosi kuuluu taloudellinen ja ennakoiva ajotapa, ohjeiden ja säännösten hallinta sekä vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvien erityissäädösten tuntemus. Halutessasi voit suorittaa myös yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutuksen.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Paineensietokyky
 • Asiakaspalvelutaidot
 • Joustavuus työaikojen ja -olojen suhteen

Työllistyminen

Autonkuljettajaksi valmistuttuasi voit työllistyä jakelun, maansiirron sekä ympäristönhuollon ja teiden kunnossapidon tehtävissä. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Päiväkoulutus kestää keskimäärin 2 – 3 vuotta ja monimuotokoulutus keskimäärin 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Autonkuljettaja | Ilta-monimuotokoulutus |
Kerava Sarviniitynkatu

Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa neljänä iltana viikossa tiistaista perjantaihin klo 14-20. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lisätiedot: Petra Karvonen ja Sari Roininen

Autonkuljettaja | Päiväkoulutus |
Mäntsälä Lukkarinpolku

Koulutus alkaa 1.9.2021.
Koulutus sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa, opiskelua alan työpaikoilla, verkko-opintoja sekä etätehtäviä. Lisätiedot: Eija Toivanen

Autonkuljettaja | Päiväkoulutus |
Kerava Sarviniitynkatu

Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lisätiedot: Petra Karvonen ja Sari Roininen

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

 

Varastonhoitaja

Logistiikan osaaja taitaa asiakaspalvelun ja tavaran käsittelyn!

Varastonhoitajana hallitset sisälogistiikan työtehtävät, kuten tavaran vastaanoton, tarkastuksen ja hyllytyksen, keräilyn, pakkaamisen ja lähetyksen. Käytät työssäsi trukkia ja hallitset erilaiset tietojärjestelmät. Toimit myös asiakaspalvelutehtävissä tilausten vastaanotossa ja luovutuksessa.

Keudassa pääset harjoittelemaan nykyaikaisilla koneilla ja laitteilla opintojen aikana. Oppilaitoksemme sijainti on loistava, sillä lähistöllä on paljon alan työpaikkoja, joihin voit työllistyä tutkinnon suoritettuasi.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

 • Paineensietokyky
 • Asiakaspalvelutaidot
 • Joustavuus työaikojen ja -olojen suhteen

Työllistyminen

Varastonhoitajana voit työskennellä logistiikkakeskuksessa sekä yritysten, myymälöiden ja verkkokauppojen varastossa, tukkuvarastossa sekä logistiikkaterminaalissa. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Päiväkoulutus kestää keskimäärin 2 – 3 vuotta ja monimuotokoulutus keskimäärin 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Varastonhoitaja | Päiväkoulutus |
Kerava Sarviniitynkatu, Mäntsälä Lukkarinpolku

Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Varastonhoitaja | Ilta-monimuotokoulutus |
Kerava Sarviniitynkatu

Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja ilta-aikaan (klo 14-20) tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa neljänä iltana viikossa tiistaista perjantaihin. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Huom! Monimuotototeutus edellyttää alan työpaikkaa opintojen ajaksi.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutuksessa edellytyksenä on alan työpaikka, joka on yksi oppimisympäristöistäsi. Monimuotokoulutukseen hakeutuvilta edellytetään vähintään B- tai C1 -luokan pitkäaikaista voimassaolevaa ajo-oikeutta ja ajokorttiasetuksen edellyttämää terveyttä.

Tällä hetkellä edellytämme myös Sarviniitynkadun päiväkoulutukseen hakevilta suoritettua B-ajokorttia. Lukkarinpolun kuljettajakoulutukseen hakeutuvilta ei edellytetä voimassa olevaa B-ajokorttia.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimuksetEsteenä koulutukseen osallistumiselle voivat olla:

 • insuliinihoitoinen diabetes
 • epilepsia tai muut tasapainoelimistön sairaudet ja toimintahäiriöt
 • sellainen näön tai kuulon heikkous, jota ei voida korjata apuvälineillä
 • sydän- ja verenkiertoelinten sairaus
 • fyysisen kuormituksen sietoa ja ulkotyössä selviytymistä rajoittava hengityselinten sairaus
 • tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
 • munuaissairaudet
 • psyykkinen sairaus, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön alle.

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Selvitetään alalla työskentelyn mahdollisuuksia ja mahdollisuutta selviytyä muiden viranomaisten kokeista (Trafi, Ajovarma). Selvitetään hakijalle soveltuva opintopolku logistiikan tutkintoon tai tarpeen mukaan muuhun soveltuvaan koulutukseen.

Varastonhoitaja

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutuksessa edellytyksenä on alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Koulutus on maksuton. Opiskelijalle tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 150 €) sekä Trafin kirjausmaksut opintojen aikana (n. 200 €)

Varastonhoitaja

Koulutus on maksuton. Opiskelijalle tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 40 €).

 

Kysy lisää! (varastonhoitaja)

Toivanen Eija

Opinto-ohjaaja

+358503219155

eija.toivanen@keuda.fi

Järvinen Jani

Opettaja

+358504150902

jani.jarvinen@keuda.fi

Ala-turkia Sarisirkku

Opinto-ohjaaja

+358504758615

sarisirkku.ala-turkia@keuda.fi

Kysy lisää! (autonkuljettaja)

Roininen Sari

Opettaja

+358401745552

sari.roininen@keuda.fi

Toivanen Eija

Opinto-ohjaaja

+358503219155

eija.toivanen@keuda.fi

Ala-turkia Sarisirkku

Opinto-ohjaaja

+358504758615

sarisirkku.ala-turkia@keuda.fi

Rakennusalan koulutus maahanmuuttajille

Haaveiletko työstä rakennusalalla?

Haaveiletko työstä, jossa pääset tekemään talonrunkoja, muuraamaan tai vaikkapa laatoittamaan? Oletko hakenut rakennusalan koulutukseen, mutta suomen kielen taitosi ei vielä riitä koko tutkinnon suorittamiseen?

Koulutuksen aikana vahvistat opiskeluvalmiuksiasi ja oppimistaitojasi muun muassa opiskelemalla tehostetusti suomen kieltä työelämälähtöisesti. Rakennusalan koulutuksessa sinulla on mahdollisuus suorittaa rakennusalan perustutkinnon ammatilliset tutkinnon osat tai osia toiminnallisesti.

Koulutuksen sisältö

 • ammatilliseen koulutukseen orientoituminen ja työelämän perusvalmiudet
 • oppimisen taitojen vahvistaminen (suomen kieli, ammattisanasto, yhteiskunnassa tarvittava osaaminen)
 • suomen kielen opiskelu ja kielitaidon parantaminen
 • työssäoppimiseen valmentautuminen (työmaakäynnit)
 • kahteen työelämäjaksoon osallistuminen (koulutussopimuksella)
 • rakennusalan perustutkinnon ammatillisten tutkinnon osien tai osan suorittaminen
 • arjen taitojen ja hyvinvoinnin vahvistaminen
 • sähköisen työnhaun taitojen päivittäminen ja työmarkkinatilannetta koskevien tietojen lisääminen
 • työturvallisuuskortin ja tulityökortin suorittaminen

Työllistyminen

Rakennusalan ammattilaisena voit työskennellä monenlaisissa kohteissa, esimerkiksi asuin-, työpaikka- ja vapaa-ajan tilojen saneerauksessa tai rakennustyömailla. Työ voi olla myös ympäristörakenteiden uudisrakentamista tai kunnossapitoa. Nykypäivän rakentajilla täytyy olla valmiudet työskennellä korjausrakennustyömaalla.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin (keskimäärin noin 1,5 vuotta). Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Voit hankkia osaamista myös koulutus- tai oppisopimuksella.

Päiväkoulutus | Järvenpää Wärtsilänkatu

Koulutus alkaa 16.8.2021.
Opiskelu koostuu lähiopetuksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuksen aikana osallistut kahteen työelämäjaksoon koulutussopimuksella. Lisäksi koulutus sisältää työmaakäyntejä.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, jonka opettaja arvioi.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Koski Aki

Opettaja

+358400434376

aki.koski@keuda.fi

Sidibeh Lamin

Tuntiopettaja

+358401744425

lamin.sidibeh@keuda.fi

Huuhtanen Tiina

Opettaja

+358504344121

tiina.huuhtanen@keuda.fi

Toimipiste

Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu