Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Opiskelin valokuvausta Pekka Halosen akatemiassa vuosina 2009-2012. Valmistumiseni jälkeen olen toiminut freelance-valokuvaajana.

Koin opiskelun Pekkiksessä hyvin monipuolisena. Hyödynnän jatkuvasti useita siellä opittuja asioita, on kysymys sitten itse valokuvauksesta tai tarjousten kirjoittamisesta. Minulle opiskelu oli hyvin kokonaisvaltainen prosessi ja on vaikea nostaa yhtä tiettyä asiaa siitä ajasta. Pekkiksessä opiskelu on tavallaan etuoikeus. Sinne eivät kaikki pääse sisälle, eikä kaikilla ole elämäntilanteen vuoksi edes mahdollisuutta pyrkiä opiskelemaan, vaikka haluaisivat tehdä niin.

Aikuisena opiskelijana muistan sen tunteen, kun olimme kuvan toteuttamisen tunnilla piirtämässä Kaisaniemen Kasvitieteellisessä puutarhassa kukkia ja ymmärsin olevani hyvin etuoikeutettu siitä, että minä opiskelijana treenasin silmän ja käden yhteispeliä samaan aikaan, kun monet muut istuvat työpaikoillaan puurtamassa palkkapussinsa eteen. Mieleeni on jäänyt kaikki Pekkiksen opettajat, jotka jaksoivat vastata kaikkiin kysymyksiin kerta toisensa jälkeen ja pyyteettömästi auttoivat opiskelijoita eteenpäin. He ja koko muu henkilökunta ovat aivan loistavaa porukkaa.

Lähettäisin sellaisia terveisiä nykyisille ja tuleville opiskelijoille, että heittäytykää Pekkiksessä opiskeluun sataprosenttisesti ja vähän ylikin. Koulussa ja sen opettajissa on valtaisat resurssit, joita pystytte "hyödyntämään", jos opiskeluun löytyy todellinen kiinnostus. Koulun jälkeen alkaa toisenlainen oppimisprosessi töiden muodossa ja mitä enemmän satsaatte opiskeluaikaanne, sitä helpommalla siirtyminen työelämään käy.

www.ninamonkkonen.com

Takaisin valokuvauksen sivulle. Valokuvauksen alumnit: Mikko Kauppinen.

Nina MoenkkoenenKuva: Nina Mönkkönen.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi