Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Millaista on opiskella Pekka Halosen akatemiassa?

Ensimmäisenä vuonna opiskellaan perusteita väriopista, piirtämisestä, valokuvauksesta ja taidehistoriasta. Opiskelemme kuvanveistoa, maalausta ja taidegrafiikkaa, niistä valitsemme toiselle vuodelle kaksi, joihin sitten syvennytään. Valitsin maalauksen ja taidegrafiikan, johon olen pääasiassa keskittynyt. Olen hyödyntänyt paljon mahdollisuuksia ilta- ja viikonlopputyöskentelyyn. Valmistun nyt jouluna 2016 ja viimeistelen kokonaisuutta 8.- 20.12.2016 Kaapelitehtaan Valssaamossa esillä olevaan näyttelyyn. Sen tekeminen on ollut mielekästä ja se on ollut hyvä tilaisuus soveltaa jo oppimaansa.

Opettajat ovat hyviä, osaavat hommansa. He osaavat motivoida tekemään ja aina löytyy aikaa, jos tarvitsee apua. Opiskelu on ohjattua, mutta silti pitää olla tosi itsenäinen ja motivoida itseään, muuten ei kyllä pärjää. On itsestä kiinni paljon saa opiskelusta irti!

Kuinka paljon opiskelu maksaa ja millä kuljet kouluun?

Opiskelukustannukset vaihtelevat sen mukaan paljon haluaa tehdä ja panostaa. Paperit ja kuparit maksan itse, mutta esim. vaneria saan ilmaiseksi kierrätystavarana kun etsii itse. Maalauskangas voidaan korvata vanerilla ja mielestäni on hyvä että materiaalin kanssa voi pelata. Kuluja on ja niitä tulee, omalla kohdallani ehkä tähän mennessä opintoihin on kulunut joitain satoja euroja. Silti loppujen lopuksi, ne ovat ihan inhimilliset kulut. Koulukin tiedostaa sen, ettei kaikilla välttämättä ole varaa satsata suuria summia. Värit saa osittain koulun puolesta ja osittain hankin itse: opiskelijakortilla tai koulun kautta saamme alennuksia taidetarvikeliikkeistä.

Kuljen kouluun omalla autolla, koska asun niin ’’vaikeassa’’ paikassa, että julkisilla tuleminen olisi todella haastavaa. Tästä saa koulumatkatuen, mikä on tosi hyvä homma!

Takaisin kuva- ja mediataiteen sivulle

monna laaksonenKuva: Anna Peltola.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi