Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Opiskelin Pekka Halosen akatemiassa kuva-ja mediataiteen linjalla vuosina 2007- 2010.

Pekka Halosesta valmistumisen jälkeen opintoni jatkuivat Kuvataideakatemiassa, josta keväällä 2016 valmistuin Kuvataiteen maisteriksi. Nyt toimin vapaana taiteilijana jaksoittain Suomen ja Saksan välillä. Kuvataiteilijan arkeni koostuu muun muassa työhuoneella vietetystä ajasta, satunnaisesta opetustyöstä, sekä apuraha-ja näyttelyhauista. Kaiken kaikkiaan aikani Pekka Halosessa oli hyvin antoisa. Opintojeni aikana pääaineeni vaihtui maalauksesta taidegrafiikkaan, veistotaiteen kulkiessa sivuaineena. Taidegrafiikan parissa jatkoin työskentelyäni Kuvataideakatemiassa ja erityisesti kohopainotekniikat ovat edelleen työskentelyni keskiössä. Merkitykselliseksi kurssiksi muodostui Jussi Juurisen vetämä puupiirroskurssi. Hänen intohimoinen suhtautumisensa kohopainoon teki kurssista inspiroivan ja moniulotteisen.

Taidegrafiikalle ominainen tekninen ja vaiheittainen työskentelyrytmi sopii minulle hyvin ja on vienyt minut mukanaan. Puupiirros tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia sekä painolaattojen työstön, että lopputuloksen suhteen. Koulun hieman syrjäisempi sijainti oli taiteellisen ilmaisun kehittymisen kannalta otollinen. Pitkä koulumatka vaikutti osaltaan siihen, että viivyin työskentelyn parissa pitkiä aikoja kerrallaan. Vuosikurssimme hyvä henki lisäsi luonnollisesti koulussa viihtymistä.

Erityisenä muistona voisin mainita seitsemän viikon työharjoittelujakson Intian Bharatpurissa. Osallistuimme opiskelijakollegan kanssa Jyväskylän yliopiston koordinoimaan kehitysyhteistyöprojektiin, jonka tavoitteena oli parantaa naisten ja lasten asemaa kyläyhteisöissä. Työharjoittelumme keskittyi taide-ja käsityöopetukseen paikallisissa kouluissa.

Opiskelu Pekka Halosen akatemiassa keskittyy käytännön työskentelyyn. Erityisesti jos haaveilee jatko-opinnoista, opiskeluaika kannattaa hyödyntää osaamisen kartuttamiseen ja oman ilmaisun kehittämiseen. Pekka Halosen Akatemia on loistavasti varusteltu ja aktiivinen opiskelija saa opinnoistaan paljon irti.

www.sannakumpulainen.com

Takaisin kuva- ja mediataiteen sivulle. Kuva- ja mediataiteen alumnit: Susanna Autio, Suvi Sysi.

Sanna Kumpulainen

Kuva: Janne Saukkonen

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi