Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Kuva- ja mediataiteen opettaja Jussi Juurinen

Minulla on ollut mahdollisuus astua sisään Pekka Halosen akatemiaan kahdesti. Ensimmäisen kerran koulu tuli minulle tutuksi kun aloitin siellä opiskelijana kuva- ja mediataiteen linjalla 1997. Pekka Halosen akatemiassa nautin ensimmäistä kertaa elämässäni opiskelusta. Nuorena opiskelijana tuntui helpottavalta löytää ala, joka on itselleni luonteva ja merkityksellinen sekä yhteisö, jossa pystyin jakamaan kiinnostukseni kuvataiteisiin samanhenkisten kanssa. Opinnot loivat myös hyvän ammatillisen pohjan, jonka myötä minun oli valmistumisen jälkeen helppo siirtyä jatko-opintoihin Aalto yliopistoon.

Toisen kerran astuin sisään Pekka Halosen akatemiaan noin kahdeksan vuotta sitten. Tällä kertaa opettajana. Opetuksellisina vastuualueinani ovat piirustus, taidegrafiikka sekä kuva- ja mediataiteen ammattikäytännöt. Opetustehtävieni lisäksi toimin ryhmänohjaajana ja kuva- ja mediataiteen tiimivastavana. Opetustehtävieni ohella toimin aktiivisesti kuvataiteilijana. Tunnen olevani etuoikeutettu saadessani opettaa Pekka Halosen akatemiassa. Kuvataiteilijantyön kautta intohimoni tekemiseen, taitoihin ja taidekäsitykseen kaiken aikaa päivittyy. Koulu tarjoaa puitteet näiden asioiden jakamiseen.

Välillä pysähdyn miettimään miten paljon olen saanut kokea tässä talossa. Koulu antoi minulle opiskelijana kipinän tekemiseen ja pohjan kuvataiteilijan työhön, josta yhä edelleen ammennan omaan taiteelliseen työskentelyyni. Opettajana se on tarjonnut minulle opetuksellisia huippukokemuksia, joita en koskaan kuvitellut kokevani. On tuntunut hienolta saada opettaa intohimoisesti kuvataiteisiin suhtautuvia opiskelijoita ja nähdä heidän taitojensa ja ilmaisunsa kehittyvän. Hyvät kokemukseni Pekka Halosen akatemian opiskelijana ovat luoneet pohjan omalle opettajuudelleni. Toivon opiskelijoideni saavan koulustamme yhtä paljon kuin minä aikoinaan sain.

Kuva- ja mediataiteen sivulle. Kollegat: Pasi Järvinen, Jukka Kinanen, Pia Kousa, Timo Partanen, Irma Tonteri.

jussi juurinenKuva: Anna Peltola.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi